Wielki Wybuch
-
- Pasjonat
Re: Wielki Wybuch
@highend
Wyjaśnij jak dokonałeś pomiaru zakresu edka? z wykresu miesięcznego. Jak to wyjaśnisz sensownie to przyznam Tobie rację.
Wyjaśnij jak dokonałeś pomiaru zakresu edka? z wykresu miesięcznego. Jak to wyjaśnisz sensownie to przyznam Tobie rację.
Przecież to jego autorski wymysłkrystian74 pisze:@highend
Jakie książki polecasz aby poczytać sobie o tego typu wyznaczaniu fibo? Jakoś mnie nie przekonuje taki wyznaczanie, ale .... może z książki się dowiem.

Na początku po prostu wybierał okres konsolidacji w zakresie od 0-100, a teraz to cholera go wie co on z tym robi.
-
- Pasjonat
Jasne wiem o tym że to jest jego fantazja, i tylko fantazja. Jeżeli highend pokazywać, to nie to robi dobrze. Jak można wyznaczać zakres na świecy miesięcznej. No poważnie się pytam? skoro miesiąc się nie skończył. Nie wspominając o dzisiejszej świecy.
krystian74 pisze:Jasne wiem o tym że to jest jego fantazja, i tylko fantazja. Jeżeli highend pokazywać, to nie to robi dobrze. Jak można wyznaczać zakres na świecy miesięcznej. No poważnie się pytam? skoro miesiąc się nie skończył. Nie wspominając o dzisiejszej świecy.
przyjrzyj się dobrze edkowi monthly co wkleiłem
dojrzysz tam, że świeca marcowa (2015) bo o niej piszę objęta jest poprzez FIBO 0 - FiBO 161.
Widać?
A targetem jest F423 = 1.248
gdybym tą świecę objął FIBO-FIBO100, to 1.248 byłoby na F261, a na F423 byłby kolejny LEVEL, który być może jest jednak nieosiągalny (polityka FED, EBC).
Jak to nie rozjaśnia to nic nie poradzę.
To, że FIBO100 pokazane jest na aktualnej swiecy która się nie skończyła - to nie to miałem na myśli. Liczy się aktualna marcowa świeca i tylko ona. W dalszym ciągu.
Jak jednak chcesz to jak się zamknie dzisiejsza dzienna to sobie na niej namaluj FiBO 0 - FiBO 100 i zobacz gdzie znajduje się F423 i podziel się tutaj tą informacją

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
a zresztą:
bardzo interesujące jest F261, gdyż wypada na 1.17 = poprzedni szczyt edka.
nie będę mógł przez to zasnąć dziś
bardzo interesujące jest F261, gdyż wypada na 1.17 = poprzedni szczyt edka.
nie będę mógł przez to zasnąć dziś

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
@highend
Czy umiesz rozrysować w logiczny sposób koniec dzisiejszej świecy, czyli pomiar jakiego dokonujesz 0-100
Czy umiesz rozrysować w logiczny sposób koniec dzisiejszej świecy, czyli pomiar jakiego dokonujesz 0-100
no masz narysowane - od jej dołka (f0) do jej szczytu (f100).krystian74 pisze:@highend
zakładając, ze jej długość sie już nie zmieni, to masz dwa knociki na końcach

jak mam to prościej wyjasnić? może Ci chodzi o przesunięcie fibo w bok - ale to chyba wiadomo po co, żeby szeroko linie było widać.
tak prościej? na H4 fibo z D1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
"""""zakładając, ze jej długość sie już nie zmieni, to masz dwa knociki na końcach"""""" no właśnie zakładając. Twoje rozumowanie jest logiczne, z zarazem pozbawione logiki. Upraszczając sprawę.
Można to rozrysować inaczej i o wiele prościej, i wyjdzie z sensem
matko świętakrystian74 pisze:"""""zakładając, ze jej długość sie już nie zmieni, to masz dwa knociki na końcach"""""" no właśnie zakładając. Twoje rozumowanie jest logiczne, z zarazem pozbawione logiki. Upraszczając sprawę.

rozrysuj więc prościej i z sensem i wklej - czekam

-
- Pasjonat
czy jest warto rysować z sensem, skoro i tak nie zmienisz podejścia.