DayTrading: Czwartek 03.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 gru 2015, 00:00

Wzrost
18
49%
Bez zmian
4
11%
Spadek
15
41%

Liczba głosów: 37

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 03.12.2015

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

KIakier pisze:Witam, też jestem stosunkowo świeży w temacie, więc dla mnie to co odstawił dzisiaj marian jest niezrozumiałe kompletnie. Widzę ze parę osób tutaj nie jest zaskoczona dzisiejszym wystrzałem EURUSD. Może ktoś wyjaśnić co wami kierowało, pakując się w ELki? technicznie rynek był wyprzedany i nie było już dużo miejsca na spadki, ale fundamentalnie była nagonka na ESKi straszna. nawet jeżeli decyzja ECB rozczarowała to skąd tak duży ruch? przecież spadki kreowane były moim zdaniem pespektywą podwyżek stóp przez FED? jak widac rynek przecenił sytuacje, a może to tylko chwilowa panika. na szczęście nie zapakowałem się na 1,0630 ale siedzę obecnie na 1,08 w s i zastanawiam się jaką lekcję z tego wyciągnąć ;)
Ruch w biznesie musi być. Dziś Mario miał osłabiś euro, a niedługo Yellen ma umocnić dolara. Prawda jest taka, że nigdy do końca nie wiadomo co zrobi spekuła. Ale napewno zaskoczy traderów :)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

pl-samurai pisze:... a ja bede mial beke jak jutro poleci w dol :D
A ja się w ogóle nie zdziwie.
Prawdopodobnie NFP'y będą dobre i zwalą edka w dół, ale to będzie wykorzystane do podebrania elek.

Te ruchy są nienaturalnie duże i korekta będzie chociażby z tego, że zostaną zrealizowane zyski.
Korekta i jazda dalej od poniedziałku.

Awatar użytkownika
pl-samurai
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pl-samurai »

Mpapiez pisze:
pl-samurai pisze:... a ja bede mial beke jak jutro poleci w dol :D
A ja się w ogóle nie zdziwie.
Prawdopodobnie NFP'y będą dobre i zwalą edka w dół, ale to będzie wykorzystane do podebrania elek.

Te ruchy są nienaturalnie duże i korekta będzie chociażby z tego, że zostaną zrealizowane zyski.
Korekta i jazda dalej od poniedziałku.
No cisnienie jest nieziemskie - takie ruchy az ciezko to obserwowac...

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

ale jeszcze czeka nas rajd mikołaja na indeksach

Awatar użytkownika
MR. D
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MR. D »

Ta świeca nie ma żadnego knota więc nie jest to normalna świeca przy short squeeze. Z reguły był szybki wystrzał, kolejne wycinanie stopów i w pewnym momencie duży knot i powolny zjazd w dół, który przyśpieszał. Tutaj tego nie ma. Powoli i systematycznie kolejne poziomy są zdobywane. Kurs może jeszcze trochę podskoczyć zanim zleci na same dno. To nie jest zwykła realizacja zysków tylko świadome działanie.Pytanie ile jeszcze poziomów będą chcieli zdobyć ? Dodatkowo dax futures ma prawie -5% co może jutro zaowocować mega wyprzedażą. Krew może się polać a to euro dalej w górę popchnie. Podeśle ktoś linka jak na Oandzie to wygląda ?

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Myślę ze nie jednego ten ruch na euro zaskoczył

Awatar użytkownika
TsunamiPL
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: TsunamiPL »

MR. D pisze:Ta świeca nie ma żadnego knota więc nie jest to normalna świeca przy short squeeze. Z reguły był szybki wystrzał, kolejne wycinanie stopów i w pewnym momencie duży knot i powolny zjazd w dół, który przyśpieszał. Tutaj tego nie ma. Powoli i systematycznie kolejne poziomy są zdobywane. Kurs może jeszcze trochę podskoczyć zanim zleci na same dno. To nie jest zwykła realizacja zysków tylko świadome działanie.Pytanie ile jeszcze poziomów będą chcieli zdobyć ? Dodatkowo dax futures ma prawie -5% co może jutro zaowocować mega wyprzedażą. Krew może się polać a to euro dalej w górę popchnie. Podeśle ktoś linka jak na Oandzie to wygląda ?
http://fxtrade.oanda.com/analysis/open-position-ratios

58,36% shortów na edku.
The only way is up

Awatar użytkownika
KIakier
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: KIakier »

Jedno dobre w tej sytuacji że nie było utraty płynności, nie rozumiem dalej kto trzyma w tej chwili longa dojście do 1,1o to już będzie całkowita abstrakcja, przecież nie spadła atomówka na Berlin tylko Mario trochę za dużo na obiecywał i tyle, przecież korekta w okolice 1,08 w ciągu nabliższych dni lub godzin jest oczywista jak słońce na niebie czy się mylę?
Ostatnio zmieniony 03 gru 2015, 20:56 przez KIakier, łącznie zmieniany 1 raz.
jestem świadomy swojej niekompetencji, ale walczę z tym ;)

lutek
Pasjonat
Pasjonat

mylisz sie i to bardzo to forexxxxxx

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »