DayTrading: Czwartek 03.12.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 gru 2015, 00:00

Wzrost
18
49%
Bez zmian
4
11%
Spadek
15
41%

Liczba głosów: 37

pik
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 03.12.2015

Nieprzeczytany post autor: pik »

Widzę, że sporo tutaj optymistów wierzących w siłę EUR. Zastanawia mnie na czym opieracie swoją wiarę w moc tej waluty? Za EUR w obecnej chwili już nic nie stoi poza piętrzącymi się problemami, z których żaden nie jest rozwiązywany tylko przerzucany na później. To tylko kwestia czasu kiedy zaczną dodruk, bo wg polityków UE rozwiązaniem na wszystko jest więcej demokracji i więcej EUR w obiegu.

Mariusz k
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mariusz k »

Strasznie DAXa dzisiaj gwałcą, już 600 pkt zjechał od dzisiejszych maksimów, a co niektórzy przewidywali 11600 w najbliższym czasie. Nie ma co opłacało się dzisiaj grać eSki na indeksach.

pik
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pik »

Mariusz k pisze:Strasznie DAXa dzisiaj gwałcą, już 600 pkt zjechał od dzisiejszych maksimów, a co niektórzy przewidywali 11600 w najbliższym czasie. Nie ma co opłacało się dzisiaj grać eSki na indeksach.
Ważniejsze jest, co warto zrobić dzisiaj wieczorem lub jutro rano, bo ten popłoch jest raczej przesadzony i myślę, że warto wziąć L na DAX jeżeli ktoś ma notowania ciągłe. Nawet jeżeli w dalszej perspektywie będziemy mieli spadki jutro powinno być odreagowanie.

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

W całej akcji trzeba doszukiwać się plusów, niech tylko euro będzie po 4.40zł to od razu ładuje grube S :D
Obrazek

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

https://www.mql5.com/en/charts/4307662/ ... l-services

ladna flaga sie robi narazie z podwojnym szcytem moze rgr.... a wsparcia sa stosunkowo daleko. mysle ze warto S.

upssss nei ten wykres.... ahahahahah :564:

https://www.mql5.com/en/charts/4308002/ ... l-services
Ostatnio zmieniony 03 gru 2015, 19:38 przez dobryfxplayer, łącznie zmieniany 1 raz.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

pik pisze:Widzę, że sporo tutaj optymistów wierzących w siłę EUR. Zastanawia mnie na czym opieracie swoją wiarę w moc tej waluty? Za EUR w obecnej chwili już nic nie stoi poza piętrzącymi się problemami, z których żaden nie jest rozwiązywany tylko przerzucany na później. To tylko kwestia czasu kiedy zaczną dodruk, bo wg polityków UE rozwiązaniem na wszystko jest więcej demokracji i więcej EUR w obiegu.
Jak ja lubie takie ogólnikowe pisanie.
Nazwij te problemy. Jakie są problemy w gospodarce EU poza niską inflacją ?
Przecież ostatnie dane są OK. Cały zjazd w dół był motywowany nadzieją na zwiększenie dodruku i podniesienie stóp%.

Dzisiejszy 450 pipsowy ruch do góry (gdzie ostatnia zmienność to okolice 70 pips) tylko pokazuje dosadnie, co rynek myśli o ECB.

Moje zdanie jest takie, że jutro najwet jak NFP'y bedą OK, to cena zwali się w dól ze 100-200 pipsów, ale będzie to raczej wykorzystane do dalszego ruchu do góry i przeładowania pozycji. Jeżeli NFP'y bedą złe, to będzie kontynuacja dzisiejszego short-squeeza.

Szczerze mówiąc to wydaje mi się, że do FED'u edek będzie rosnąć po rozczarowaniu z ECB i teraz moim zdaniem FED nie ma innego wyjścia jak podnieść stopy %...

Pierwszą reakcją na podniesienie stóp % naturalnie powinno być umocnienie dolara, tylko pytanie co potem ?

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

TGV2 pisze:
lutek pisze:
TGV2 pisze:Paweł Tamborski, prezes giełdy, złożył rezygnację z pełnienia funkcji prezesa Giełdy z dniem 31 grudnia 2015 r. :d :564: :564: :564:
wig bedzie szybował jak opetany :D
karnak zapakowany w długie + nowy prezes = hossa do konca swiata i jeden dzien dłuzej :idea: :d
Nie wymądrzaj się po fakcie - mogłeś odnośnie powołania się na mnie napisać zaraz po wczorajszym moim wpisie, ale rozumiem, że wczoraj nie wiedziałeś po której stronie stanąć. :)

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

https://www.mql5.com/en/charts/4308002/ ... l-services

lol zly link wkleilem ostatnio... to jest prawidlowy.

-- Dodano: 03 gru 2015, 19:43 --

ludzie zly link podalem!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaa

-- Dodano: 03 gru 2015, 19:44 --

wejscie grozi wyzerowaniem konta!!!!!!!

a kusus siedzi i obserwuje kogo podac na milicje :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Mpapiez pisze: Pierwszą reakcją na podniesienie stóp % naturalnie powinno być umocnienie dolara, tylko pytanie co potem ?
potem edek up.

a jak widzę wpisy edek S, DAX L po tym co się dzisiaj dzieje to nie wiem czy śmiać się czy płakać?

jak coś spada, a ktoś kupuje to łapie spadający nóż, tak?
a jak nazwać kogoś kto sprzedaje jak coś rośnie? ;)

zastanawiam się czy jednak aby przypadkiem DAX nie obrał sobie drogi w okolice 7000(!) punktów, a edek 1.20-1.25
przy 11300-113xx na dax pisałem żeby uważać bo to poziom "konsolo-zwrotny" no i mamy.
Z tym, że istotnie zakładałem korektę i dalszą pompę UP na DAXie na nowe szczyty.
Teraz jednak nie jestem już taki przekonany do tego :d No nic - zobaczymy.
Ludzie mają jakiś straszny problem ze mną i z tym co piszę. Że zmieniam zdanie itp... forex zmiennym rynkiem jest.
Wzrost eurusd dziś jest faktem, a czy to tylko short squeeze czy lecim na 1.20 to się dowiemy niebawem ;) myślę, że nawet w grudniu :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

UWAGA!!!! na minutowce formacja spadkowa!!!!!!!!!!!!!!
https://www.mql5.com/en/charts/4308057/ ... l-services

ale nei wchodzic bo kusus zaje*** ci!

Zablokowany