Niski spred niska prowizja

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Niski spred niska prowizja

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie ma z tym problemu. Może dawno temu przez jakąś chwilę coś im nawaliło ale na pewno to nie 'standard'.

Wadą jest czasem rozjazd spreadu na danych lub w okresach niskiej płynności (niedziela 23:00, święta itd.) ale to raczej coś naturalnego na MTF/ECN i jeśli nie stosujemy news tradingu lub nie zabijamy czasu w Boże Narodzenie klikając na FX to nie będzie to miało większego znaczenia ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Głupol pisze:Dziś jestem na HotForex i to rownież broker lipny , ale tu nie spodziewam sie ani nie szukam specjalnej uczciwosci , wiem ,że to cypr , a scislej mówiąc cos jeszcze bardziej egzotycznego niż cypr .
biurko z biznesem na Cyprze ale Twój depozyt ląduje w banku na Malediwach podobno.

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Głupol »

Co do najniższych kosztów transakcji , proszę was o wytłumaczenie , bo już naprawdę sie pogubiłem w sposobie naliczania prowizji. Pytanie co to znaczy ,że broker nalicza prowizje w dwie strony , pobiera przy otwarciu jak i przy zamknięciu , i wówczas kiedy tak jest napisane oznacza to ,że 4 usd prowizji w obie strony = pozycja 0.01 ma prowizje 0.04 przy otwarciu oraz 0.04 przy zamknieciu , pobierana jest raz , przy otwarciu transakcji w wysokosci podwójnej czyli 0.08 od pozycji 0.01 lota tak to rozumie . Jednak okazuje sie zle , cos pomijam , rozmawialem miedzy innymi z FXTM , i tam jest napisane prowizja 4 usd , na platformie demo otwieram pozycje 0.01 i otrzymuje całkowitą prowizję 0.04 na platformie demo ICMARKETS otwieram pozycję 0.01 i mam prowizję 0.07 , bo prowizja u nich jest 3.5 usd X 2 czyli 7 usd ..... Pytanie kiedy broker liczy prowizję razy dwa kiedy nie , bo już naprawde nie wiem , oczywiscie pewnie gdzies w warunkach jest opisane , ale jak mówiłem u mnie slabo z Angielskim , wiec proszę o pomoc w wyjasnieniu .

Dziekuje.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

No niestety, musisz nauczyć się to interpretować... ;) Prowizja zawsze naliczana jest podwójnie, czyli płacisz za otwarcie i zamknięcie. Na MT4 prowizja naliczana jest z góry za dwie strony przy otwarciu z racji, iż tylko tak da się to skonfigurować ale na takim JForex Dukascopy płacisz już prowizję w momencie zawarcia transakcji (jedną część przy otwarciu, drugą przy zamknięciu).

Brokerzy wyrażają różnie stawki. W % od wartości transakcji albo w USD za lota (też zapewne dla USD/xxx).

Gdy piszemy 0,0020% to zawsze oznacza to stawkę tylko za jedną transakcję (otwarcie lub zamknięcie). Jak się to liczy - http://forexclub.pl/edukacja/od-podstaw ... okera-ecn/
Niestety niektórzy brokerzy wymyślili sobie, że będą pisać np. 1) commission per round turn (lot) lub 2) commission per side.
1) oznacza prowizję za całego lota (otwarcie i zamknięcie),
2) oznacza prowizję za stronę, czyli za otwarcie LUB zamknięcie. Więc tutaj wartsość prowizji trzeba pomnożyć przez dwa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Głupol »

Bardzo dziękuje , teraz mam jasność .

Awatar użytkownika
FXTM
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXTM »

Witam,

W ForexTime (FXTM) prowizję naliczamy wyłącznie na koncie FXTM ECN. Jest to nasze najtańsze konto z najwęższymi spreadami. Dla przykładu na EURUSD przeciętny spread to 0,4 - 0,5 pipsa. Jest to spread zmienny i waha się między 0,1 – 0,8 pipsa. Oprócz spreadu występuje również prowizja. Dla EURUSD prowizja wyniesie 4usd dla 1 lota round turn. Analogicznie dla minilota 0,1 będzie to 0,4 usd a dla mikrolota 0,01 to 0,04 usd. Prowizja naliczana jest w momencie otwarcia pozycji a przy zamknięciu już nie występuje. Podałem koszt całkowity więc jeżeli ktoś chce sobie to rozbić na 2 to w takim wypadku pobieramy 2 dolary za otwarcie i 2 dolary za zamknięcie.

Specyfikacja konta FXTM ECN w poniższym linku:

http://www.forextime.com/eu/pl/forex-tr ... sm_048k9h7

Zapraszamy do przetestowania na koncie demo.
Zespół FXTM

Awatar użytkownika
ViproMarkets
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ViproMarkets »

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

Konto ECN Pro:

Spread : Zmienny - od 0 pips
Średni spread na EUR / USD podczas normalnych warunków handlu : 0.2 - 0.4 pipsa.
Prowizja : 2 USD za pozycję wartości 100 000 USD (0.0020% wielkości zlecenia waluty bazowej). Przykładowo, 1 lot na EUR/USD (100 000 Euro) daje prowizję €2 w jedną stronę.
Minimalny depozyt : 25 PLN, EUR, GBP lub USD
Minimalna wartość zlecenia (forex): 0.01 lota

Pozdrawiamy,

Dział Obsługi Klienta

Vipro Markets Ltd
http://www.vipromarkets.com
Spread od 0.0 pips | Darmowe wpłaty i wypłaty | Błyskawiczny support | Brak rekwotowań
Sprawdź nas | Forum | WWW w profilu.

Flovers MP
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Flovers MP »

Czy jest jakis broker ktory ma jeszcze bardziej atrakcyjnieszą oferte od LMax (spread+prowizja).
A podobna jakosc zlecen i rachunku?
pozdrawiam

ODPOWIEDZ