Daytrading system M1 - M5
Re: Daytrading system M1 - M5
3 x EJ
1/ SL - 8.0 ( sam się zdziwiłem że taki dałem)
2/ TP +17.0 pipsa
3/ TS + 21.0 pipsa
Fajnie było widać na M5 i M15 jak cena po przebiciu respektuje lokalny SR
1/ SL - 8.0 ( sam się zdziwiłem że taki dałem)
2/ TP +17.0 pipsa
3/ TS + 21.0 pipsa
Fajnie było widać na M5 i M15 jak cena po przebiciu respektuje lokalny SR
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Until you fight you are a winner
Dziś na EJ próbowałem złapać shorta jednak bezskutecznie -7.0 pipsa a chwile później cena runęła w dół. SR też nie był jakoś konkretnie potwierdzony. Generalnie powinienem odpuścić to zagranie.
Później jednak udało się pojeździć trochę audi
1 x S +14.0 pipsa. Tak to widziałem : podwójny szczyt + SR, wejście spóźnione zamknięte z ręki po dojściu do drugiego SR i LT
1x L +6.0 pipsa . SR + LT Cena podskoczyła gwałtownie w górę i zaczęła się bujać wyglądało na początek konsoli i dość późna godzina więc zamknąłem z ręki.
Zmienność tej pary to nie to samo co kabel czy ejek ale dziś jakoś dało się ją rozczytać
Później jednak udało się pojeździć trochę audi

1 x S +14.0 pipsa. Tak to widziałem : podwójny szczyt + SR, wejście spóźnione zamknięte z ręki po dojściu do drugiego SR i LT
1x L +6.0 pipsa . SR + LT Cena podskoczyła gwałtownie w górę i zaczęła się bujać wyglądało na początek konsoli i dość późna godzina więc zamknąłem z ręki.
Zmienność tej pary to nie to samo co kabel czy ejek ale dziś jakoś dało się ją rozczytać
Mam pytanie: czy obserwujesz wykresy dziennie/tygodniowe podczas swoich analiz?
Dzienne raczej nie, ale ostatnio coraz częściej patrze wyżej niż H1 tzn. na H4. Standardowo analizuję M1 M5 i H1. Do łapania tak małych ruchów wykres dzienny czy tygodniowy jest mało przydatny - ale to moja opinia.
Skalperzy cos mało aktywni ostatnio ..
dwa trady z dzisiaj ... 12,3 pipsa i 13,5 pipsa
dwa trady z dzisiaj ... 12,3 pipsa i 13,5 pipsa
Moja słaba aktywność ma dwa czynniki
1. nie samym forexem człowiek żyje
2. nie trafiało się nic ciekawego do opublikowania
Daw ostatnie moje zagrania:
kabel - zagranie z wczoraj, walneło w BE a i tak nie doszło by do TP który miałem ustawiony gdzieś na 21 pispów
ejek - zagrania z dzisiaj, TP juz ustawiłem mniej i załapałem 14,2 pipsa. Ale też nie jestem zbyt zadowolony bo można było z tego ruchu zebrać prawie 50
Stawianie targetu widać też nie jest prosta sprawą ...
1. nie samym forexem człowiek żyje
2. nie trafiało się nic ciekawego do opublikowania
Daw ostatnie moje zagrania:
kabel - zagranie z wczoraj, walneło w BE a i tak nie doszło by do TP który miałem ustawiony gdzieś na 21 pispów
ejek - zagrania z dzisiaj, TP juz ustawiłem mniej i załapałem 14,2 pipsa. Ale też nie jestem zbyt zadowolony bo można było z tego ruchu zebrać prawie 50
Stawianie targetu widać też nie jest prosta sprawą ...
-
- Maniak
to i ja cos wrzuce, automat:
dzisiejsze trejdy z automata na M5: tak patrzyłem na ten wykres i widzę, że to książkowy przykład korekty ABCD, nigdy pod takie rzeczy nie spekulowałem ale widzę, że rzeczywiście pokazują się na rynku takie sytuacje, do przykładu książkowego drugiej korekcie brakuje 6 pipsów i powinna być krótsza o jedną świeczkę:)
-- Dodano: 20 lis 2015, 19:17 --dzisiejsze trejdy z automata na M5: tak patrzyłem na ten wykres i widzę, że to książkowy przykład korekty ABCD, nigdy pod takie rzeczy nie spekulowałem ale widzę, że rzeczywiście pokazują się na rynku takie sytuacje, do przykładu książkowego drugiej korekcie brakuje 6 pipsów i powinna być krótsza o jedną świeczkę:)
-
- Pasjonat
@ irmentruda.
takie korekty ABCD są bardzo często na różnych TF jest spora grupa inwestorów którzy w taki sposób handlują, na stronie investio był materiał nagrany jak rozpoznawać i tradować pod owe korekty.
takie korekty ABCD są bardzo często na różnych TF jest spora grupa inwestorów którzy w taki sposób handlują, na stronie investio był materiał nagrany jak rozpoznawać i tradować pod owe korekty.
-
- Maniak
Krystian, tak sobie mysle, ze nawet jak nie stosuje sie pewnych technik do handlu to jednak powinno sie je znac i wiedziec jak dzialaja, w zwiazku z tym musze sie sporo doksztalcic.
-
- Pasjonat
Jedną z takich metod wchodzenia w zlecenie są re-testy miedzy świecowe na H1 a handel z poziomu M5
Uważam że stwierdzenie "świeca prawdę Ci powie" jest cały czas aktualne
Uważam że stwierdzenie "świeca prawdę Ci powie" jest cały czas aktualne