DayTrading: Piątek 20.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 21 lis 2015, 00:00

Wzrost
16
50%
Bez zmian
6
19%
Spadek
10
31%

Liczba głosów: 32

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 20.11.2015

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Witam. Cytat odnośnie franka

"Ciekawe informacje napływają dziś ze Szwajcarii. Najpierw gazeta Le Nouvelliste opublikowała wywiad z prezesem Szwajcarskiego Banku Narodowego, Thomasem Jordanem, który oświadczył, że SNB nadal chce osłabiać franka i w związku z tym może interweniować na rynku. Potem, w podobnym duchu wypowiedziała się Andréa Maechler z zarządu SNB. Czy interwencje słowne kierownictwa Szwajcarskiego Banku Narodowego wystarczą, by zmniejszyć zainteresowanie frankiem? Na razie tego nie widać, ale piątek jeszcze się nie skończył."

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

atlanticos pisze:
Mpapiez pisze:
Ale zdajecie sobie sprawe z tego, że LT padła już dawno temu ?
a Ty zdajesz sobie sprawe ze grasz przeciw trendowi? i takie linie beda lamane jak zapalki z druga strone? pomijam juz ze grasz w zgodzie z wiekszoscia w ankiecie a to tez nie wrozy nic dobrego ;) :564:

wg mnie kabel wskazal dzis kierunek jak przedskoczek ;) wycisza rynek i jak to ostatnio maja w zwyczaju zjada po 18 z 70 pipsow na edku ;) no chyba ze naprawde maja ochote na wielka korekte o ktorej piszesz ale nic na nia nie wskazuje

trend sie odwrocil w marcu ;) :d
teraz tylko był HL zrrobiony przez edka :p :p :p
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

atlanticos pisze:
Mpapiez pisze:
Ale zdajecie sobie sprawe z tego, że LT padła już dawno temu ?
a Ty zdajesz sobie sprawe ze grasz przeciw trendowi? i takie linie beda lamane jak zapalki z druga strone? pomijam juz ze grasz w zgodzie z wiekszoscia w ankiecie a to tez nie wrozy nic dobrego ;) :564:

wg mnie kabel wskazal dzis kierunek jak przedskoczek ;) wycisza rynek i jak to ostatnio maja w zwyczaju zjada po 18 z 70 pipsow na edku ;) no chyba ze naprawde maja ochote na wielka korekte o ktorej piszesz ale nic na nia nie wskazuje
Pokazuje wybitą LT a ty mi mówisz że gram przeciwko trendowi ? :D Dokładnie ta wybita LT wskazuje możliwość korekty.

Wybili żaba LT która obowiązywała od 15 października a Ty mi mówisz o grze przeciwko trendowi.
Nawet jak ci kanał wybili który sam sobie narysowałeś, to sobie poprawiłeś na nowy żeby pasował na twoje.

Już nie wspomnę o wsparciu na którym się znajdujemy - nie pomyslałeś że może wyjście poniżej 1.0675 to najzwyklejszy fake-out ? Taki sam jak było z wyjściem powyżej 1.0775 w zeszłym tygodniu ?

Po prostu fuck logic ! :mrgreen:

Może ukrućmy to i pokaż mi po prostu LT przeciwko której gram. A na ankietkę się nie patrz, bo ja mam na nią wyłożone i kiedy wchodziłem w eLki to wszyscy obstawiali eski.

Sprzeczać się nie ma sensu, bo eski IMO nadal są w grze, ale więcej znaków imo jest na wzrosty niż na spadki.
Ostatnio bastion dla eSek to obrona 1.0775 i nic poza tym.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
marmaj81
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marmaj81 »

Jeszcze Kabel. :564:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

MPapiez... ja koncze ta dyskusje bo do niczego nie prowadzi... ja lece z trendem, TY w przeciwnym kierunku... ktoś napewno zarobi...wielu pipsow...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Milenka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Milenka »

atlanticos pisze: a Ty zdajesz sobie sprawe ze grasz przeciw trendowi?
Nie skomentuje tego. Przesuwałeś już 3 razy LT żeby Ci pasowało.
atlanticos pisze: pomijam juz ze grasz w zgodzie z wiekszoscia w ankiecie a to tez nie wrozy nic dobrego ;) :564:
Tego też nie będę komentował. O większości lub wyznaczniku byłaby mowa gdyby głosowało 10k osób a nie 30 przypadkowych z czego pewnie połowa to demo.
atlanticos pisze: wg mnie kabel wskazal dzis kierunek jak przedskoczek ;)
I znowu brak obiektywizmu. A Kangur? Może kangur wskazał drogę jak przedskoczek?
Kabel się osłabił bo osłabił się funt co widać na całej mozaice a nie z powodu umocnienia dolara.
To samo tyczy się AUD tylko w drugą stronę.
atlanticos pisze: wycisza rynek i jak to ostatnio maja w zwyczaju zjada po 18 z 70 pipsow na edku ;) no chyba ze naprawde maja ochote na wielka korekte o ktorej piszesz ale nic na nia nie wskazuje
Wskazują co namniej 3 rzeczy o których wspomniał Mpapiez chociaż jeszcze głownych zasieków nie pokonaliśmy.

Awatar użytkownika
pamod
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pamod »

highend pisze:Kocham Kangura :)
i USD ZAR ;)

jak nazwac USD/ZAR? może uchodźca? :mrgreen: choć to RPA....
o prosze ludzie to mają problemy ... nazwij jak chcesz moze nawet husar :-)

NZDJPY h1 - powoli sie tworzy RGR

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

marmaj81 pisze:Jeszcze Kabel. :564:
ciezko bedzie tam podbic wg mnie

https://www.tradingview.com/chart/GBPUS ... -short-h4/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
magura2004
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magura2004 »

"Baltic Dry Index znów dziś spada i schodzi już nawet pod poziom 500 pkt (498 pkt) tworząc nowe minima wszech czasów. Dla wielu to jeden z mierników światowej koniunktury dlatego przebicie minimów z początku roku jest dla nich bardzo poważnym sygnałem ostrzegawczym przed znacznym światowym spowolnieniem gospodarczym albo recesją."

Awatar użytkownika
Milenka
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Milenka »

aussie h4
AUSSIE H4.png

Zablokowany