Też wezmę udział, a co

Skoro sam stwierdzasz, że nie ma takich uwarunkowań w polskim prawie to poniekąd odpowiadasz sobie na pytanie o gwarancję. Regulatora, który skrupulatnie by to kontrolował też nie mamy - KNF to nie FCA czy NFA - ale z tego co słyszałem starają się to monitorować i każda transakcja u polskiego brokera typu STP/ECN musi zostać przez niego raportowana do repozytorium (KDPW TR). Zatem przede wszystkim należy zapoznać się z umową - każda omawia dość dokładnie sposób realizacji zleceń i ew. zawierzyć jej postanowieniom. Choć może czegoś nie wiemhappy pisze: Mam wiele obaw do polskich brokerów promujących ten model czy rzeczywiście zlecenia są jedynie przekazywane. Z tego co wiem nie ma uwarunkowań prawnych w prawie polskim, żeby to zagwarantować, dlatego pytam się wprost jak to działa. A szukam prawdziwego ECN, który nie biorąc nic na swoją książkę przekazuje zlecenia. Czy są tacy brokerzy polscy?
Jak dla mnie poziom MC oraz SO nie do przyjęcia.... a szkoda bo wcześniej był to mój No1KIakier pisze:witam, korzysta ktoś z MForex, zastanawiam się nad Polskim Brokerem i ten wygląda moim zdaniem najbardziej obiecujaco, podoba mi się zlecenia oczekujące smar order platfor mt4 i ogólne podejście do klienta, dostęp do analiz i wiadomości na bieżąco, może mi ktoś powiedziec jak z płynnoscią, ktoś wcześniej pisał że po akcji z 15 stycznia płynnośc się pogorszyła jak to oceniacie?
No widzisz, a wg mojej wiedzy mForex je raportuje i nie wiem jakich dowodów ode mnie oczekujesztomkot00 pisze:Raposo co ty pleciesz ! zlecenia brokerów STP ECN na walutach nie są raportowane do KDPW ani żadnych organow nadzoru. To jest rynek nieregulowany nad ktorym nikt nie ma kontroli! CO ty za bzdury wypisujesz!
Obowiązek raportowania dotyczy tylko transakcji CFD na akcjach i WIG20
Jeśli masz jakiś dowód na to że zlecenia na forexie są raportowane do KDPW to czekam.