DayTrading: Środa 18.11.2015
Re: DayTrading: Środa 18.11.2015
Myślicie że ujek sie przebuje? Kombinuje już któryś raz.
Sugeruje L na wig20.
To nie jest rekomendacja
Ja pakuje.
Zlotowke olac.
To nie jest rekomendacja

Ja pakuje.
Zlotowke olac.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
A jak wybiją ten kanał co narysowałeś, to co się miśkom stanie ?atlanticos pisze: edit:
edek h4 - miejsca do dolnej bandy jest tyle ze bykom moga rogi powypadac z wrazenia
https://www.tradingview.com/x/JiI7atkS/

Futerko przetrzepie ?
Tzn, chcesz mi wmówić, że jakby nie było wyborów w Polsce i trwał by nadal rząd Pani Kopacz to w tej chwili złotówka by nie traciła do wszystkich walut?[/quote]jpawlas pisze:Kto mówi o wpływie na dolara? Potrafisz czytać? Na samym początku napisałem, że szydło spycha ZŁOTÓWKĘ w dół, nie umacnia dolara.
No no tak dobrze zostało przyjęte, że złotówka traci do wszystkich walut.
Gdyby nie wygrał Duda i rządziło dalej PO? Jak najbardziej, złotówka byłaby w znacznie lepszym nastroju, to chyba jest oczywiste dla wszystkich, jeśli tego nie widzisz to nie bierz się za złotówkę.
Od wygrania pierwszej tury przez Dudę złotówka zaczęła tracić szybko, właśnie z powodu obietnic na które nie ma i nie będzie pieniędzy, trzeba będzie je dodrukować, chyba nie zakładasz, że złotówka będzie spadała dopiero wtedy kiedy jasno powiedzą, że czas na drukowanie?
Ostatnio zmieniony 18 lis 2015, 14:00 przez Damian2, łącznie zmieniany 1 raz.
Gbp mial sie oslabic wiec to moze uratuje gbppln ale usdpln i eurpln cienko widze.
Chf sam w sobie jest slaby. Nawet eurchf chce UP
Chf sam w sobie jest slaby. Nawet eurchf chce UP
- atlanticos
- Maniak
nic misiom nie grozi bo jada z trendem ekspresem...Mpapiez pisze:A jak wybiją ten kanał co narysowałeś, to co się miśkom stanie ?atlanticos pisze: edit:
edek h4 - miejsca do dolnej bandy jest tyle ze bykom moga rogi powypadac z wrazenia
Futerko przetrzepie ?

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Szczerze to nie doszukiwałbym się dalszych spadków na edku, Francja dogadala się z Rosją w sprawie wspolpracy przeciwko ISIS, to osłabi "bezpieczną przystań" w dolarze, bo to osłabi ich pozycje w tej sprawie, więc to euro powinno trochę zyskać. No a jeśli dzisiaj FOMC będzie gołębi to tym bardziej sprawa powinna być prosta.
jpawlas pisze:Tzn, chcesz mi wmówić, że jakby nie było wyborów w Polsce i trwał by nadal rząd Pani Kopacz to w tej chwili złotówka by nie traciła do wszystkich walut?
Tu nie trzeba nic wmawiać - to jest oczywiste. PLN nie ma wpływu na siłę/słabość żadnej liczącej się waluty ale za to rozdawnictwo bez pokrycia polskiego rządu ma jak najbardziej wpływ na słabość PLN. Troszkę umoczyłem na PLN nie powiem, ale jak dla mnie to może być EURO po 5 PLN a GBP najlepiej powyżej 7PLN - swoją produkcję kontraktuję w EURO a oszczędności i część dochodów mam w GBP

-- Dodano: 18 lis 2015, 14:17 --
A teraz to trzeba raczej wiadomości oglądać a nie kreski rysować- bo jak ruski wpadnie na plan zbombardowania ISISowych rafinerii to mamy ropę jak nic po 70. A tego kreski nie pokażą
Spokojnie - trzymam się swojego założenia od ponad tygodnia i tyle, poza tym misie prawie 900 pipsów pojechały w tym expresie bez żadnej poważniejszej korekty.atlanticos pisze:nic misiom nie grozi bo jada z trendem ekspresem...Mpapiez pisze:A jak wybiją ten kanał co narysowałeś, to co się miśkom stanie ?atlanticos pisze: edit:
Futerko przetrzepie ?zrozumialbym Twoj upor gdybysmy byli w korekcie i chcialbys ja przetrzymac zeby z trendem spic smietane, ale wywala formacje za formacja i wsparcie za wsparciem z trendem, a Ty sie upierasz ze rzeka zawroci... zaskoczony jestem, ale to Twoja kasa - Twoje pozycje i nic mi do tego
![]()
~150 pips SL to nie jest jakaś tragedia nie do przeżycia. Trade już prawie 1,5 tygodnia wisi, więc na pewno to nie było "złe miejsce" do zajęcia elek.
Poza tym, dla mnie istotne wsparcie to 1.0675- do 1.0625 + jakiś tam margines błędu. Na razie "moje" wsparcie utrzymało.
Poza tym żaba, dziś sądny dzień to co się do końca tygodnia stanie z EUR/USD pewnie zależy od dzisiejszych minutek

mi pokazuje zasieg na 73 na ropie na wzrostdasiekk80 pisze: A teraz to trzeba raczej wiadomości oglądać a nie kreski rysować- bo jak ruski wpadnie na plan zbombardowania ISISowych rafinerii to mamy ropę jak nic po 70. A tego kreski nie pokażą