DayTrading: Środa 18.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 lis 2015, 00:00

Wzrost
9
50%
Bez zmian
5
28%
Spadek
4
22%

Liczba głosów: 18

jpawlas
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 18.11.2015

Nieprzeczytany post autor: jpawlas »

Damian2 pisze:
jpawlas pisze: Jeżeli mówisz, że w tej chwili spadek wartości PLN jest wynikiem expose Pani Szydło a nie wzrostem notowań indexu dolara, to jesteś ignorant w temacie. A może expose spowodowało wzrost notowań dolara?
To dosyć oczywiste, że kiedy indeks dolara odrabia 0.1% to złotówka traci wtedy prawie 1%?
Jeśli według Ciebie expose jest bez znaczenia to zastanów się co to było za expose, które było takie samo jak kampania, czyli rozdawnictwo bez żadnego źródła, oczywiście poza dodrukiem, a to pis zamierza robić.

Ponadto pragnę przypomnieć, ostatnimi czasy usdpln szło identycznie jak eurusd, dzisiaj nagle po rozpoczęciu expose eurusd spadało bardzo powoli razem z rosnącym indeksem dolara, gdzie złotówka pikowała w dół.
Twoja wypowiedź potwierdza twoją ignorancję. Expose premiera tak słabego kraju jakim jest Polska ma znaczenie regionalne, w Polsce, na pewno nie ma wpływu na notowania dolara.
Patrz kiedy to piszę USD/PLN spada a więc expose zostało dobrze przyjęte przez świat i PLN wzmacnia się. Bez komentarza dalszego.

jaytwelfth
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jaytwelfth »

Wydaje się, że rzeczywiście jest szansa na odbicie dzisiaj na EURUSD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

chyba teraz będzie jazda w dół usdjpy

gunerm
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: gunerm »

pr7emo pisze:chyba teraz będzie jazda w dół usdjpy
Tarot? Kula? Horoskop w Przyjaciółce?

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

jpawlas pisze: Twoja wypowiedź potwierdza twoją ignorancję. Expose premiera tak słabego kraju jakim jest Polska ma znaczenie regionalne, w Polsce, na pewno nie ma wpływu na notowania dolara.
Patrz kiedy to piszę USD/PLN spada a więc expose zostało dobrze przyjęte przez świat i PLN wzmacnia się. Bez komentarza dalszego.
W expose Beaty Szydło padło wyraźne stwierdzenie że do finansowania obietnic użyją mechanizmu LOTR.

Pod tym linkiem można coś o tym poczytać:

http://mises.pl/wp-content/uploads/2014 ... liczny.pdf

Może i złotkówka na chwilkę po expose się umocni, ale w dłuższej perspektywie czeka nas wpompowanie w polską gospodarkę ogromną ilość pieniędzy z NBP.

Reasumując złotówka w najbliższy czasie bardzo się osłabi i teraz mogę wporst się zgodzić z przewidywaniami cugana... Na oko mi się wydaje że USD/PLN będzie w okolicach 4.30-4.40, a EUR/PLN to i może nawet o 4.70-4.90 zawita.

Mi to nie przeszkadza, bo moja firma dużo eksportuje więc fajnie na tym wyjdę, ale frankowicze bedą mieć kichę.
Może właśnie z powodu użycia LOTR, PiS chce zmusić banki do przewalutowania kredytów obywatelom.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2015, 13:24 przez Mpapiez, łącznie zmieniany 1 raz.

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

jpawlas pisze:
Damian2 pisze:
jpawlas pisze: Jeżeli mówisz, że w tej chwili spadek wartości PLN jest wynikiem expose Pani Szydło a nie wzrostem notowań indexu dolara, to jesteś ignorant w temacie. A może expose spowodowało wzrost notowań dolara?
To dosyć oczywiste, że kiedy indeks dolara odrabia 0.1% to złotówka traci wtedy prawie 1%?
Jeśli według Ciebie expose jest bez znaczenia to zastanów się co to było za expose, które było takie samo jak kampania, czyli rozdawnictwo bez żadnego źródła, oczywiście poza dodrukiem, a to pis zamierza robić.

Ponadto pragnę przypomnieć, ostatnimi czasy usdpln szło identycznie jak eurusd, dzisiaj nagle po rozpoczęciu expose eurusd spadało bardzo powoli razem z rosnącym indeksem dolara, gdzie złotówka pikowała w dół.
Twoja wypowiedź potwierdza twoją ignorancję. Expose premiera tak słabego kraju jakim jest Polska ma znaczenie regionalne, w Polsce, na pewno nie ma wpływu na notowania dolara.
Kto mówi o wpływie na dolara? Potrafisz czytać? Na samym początku napisałem, że szydło spycha ZŁOTÓWKĘ w dół, nie umacnia dolara.
No no tak dobrze zostało przyjęte, że złotówka traci do wszystkich walut.
Obrazek

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

atlanticos pisze:
Tomasz196407 pisze:
atlanticos pisze:edek h1 - retest wybitego trojkata z wpisanym rgrem
https://www.tradingview.com/x/N7zLenq8/

M. idealnie od dużego czerwonego G w dół kolejno 1-2-i-ii-iii-iv,
no to zostało jeszcze troszke
może i niżej co pokazałeś zasięg głowy,
jak możesz to wrzuc samo swoje oznaczenie od G w dol ...dzieki :564:
ok,
sorki M. za czas długi, zajęty jestem!!,
eu ten ruch od szczytu w piątek w dół, zresztą juz tu pisałem nt, nie podobało sie to paru tu osobom
oczywiscie to mój pogląd na ten rynek i to żadna rekomendacja i nie ponosze odpowiedzialnośći za zajęte pozycje

zrobiłem w weekend pare wykresów crosów z eurxxx, jeden wrzuciłem tu EURCAD,
wszystkie prawie wskazują na osłabienie euro,
wrzucam tu wykres eurcad i eurusd chodzą razem :wink:

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

gunerm pisze:
domyśl się ;)

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

pr7emo pisze:
gunerm pisze:
domyśl się ;)
ujek h1
https://www.tradingview.com/x/8IwoaEBp/

edit:
edek h4 - miejsca do dolnej bandy jest tyle ze bykom moga rogi powypadac z wrazenia ;)
https://www.tradingview.com/x/JiI7atkS/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

jpawlas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jpawlas »

Kto mówi o wpływie na dolara? Potrafisz czytać? Na samym początku napisałem, że szydło spycha ZŁOTÓWKĘ w dół, nie umacnia dolara.
No no tak dobrze zostało przyjęte, że złotówka traci do wszystkich walut.[/quote]

Tzn, chcesz mi wmówić, że jakby nie było wyborów w Polsce i trwał by nadal rząd Pani Kopacz to w tej chwili złotówka by nie traciła do wszystkich walut?

Zablokowany