DayTrading: Wtorek 17.11.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 lis 2015, 00:00

Wzrost
8
38%
Bez zmian
5
24%
Spadek
8
38%

Liczba głosów: 21

dasiekk80
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Wtorek 17.11.2015

Nieprzeczytany post autor: dasiekk80 »

Damian2 pisze:No to złotówka dzisiaj nie przebiła 4.00 jeśli jutro będzie spadała to mamy szanse na kolejną korektę, niech spada na 3.90 i wychodzę z tej śmieciowej złotówki :D

Teraz 4 ciężkie lata dla PLN, ja też kiszę USDPLN I GBPPLN straty narazie minimalne ale jak wyjdę z tego to nie dotykam nic z PLN.

xyz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xyz »

Rgr na dax m15 m5?

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

Kisiel pisze:
atlanticos pisze:
Kisiel pisze:zadałem żabie pytanie. czy to możliwe że mnie wrzucił do smpu i nie widzi co piszę? czy może w ogóle, uważa że nie warto mi odpowiadać? :)
jakie pytanie mi zadales? ja Ci pokazalem moj punkt widzenia a Ty dalej pytasz czy odbija czy nie odbija... czy ja wygladam na wrozke? :D Pokazuje formacje flagi i potencjalnego rgra na wyzszym TF...nie musisz sie z taka analiza zgadzac... ja mam plan jak pod to zagrac i jak ewentualnie reagowac gdy bedzie szlo ok lub gdy cos pojdzie nie tak... a to czy Ty wykorzystasz formacje ktora pokazalem, czy moze zagrasz na odbicie, przebicie, konsole czy cokolwiek innego to Twoja sprawa i wejscie powinno byc zgodne z Twoja, a nie moja strategia... ja nie podaje sygnalow ani rekomendacji (tu pozdrowienia dla Kususa ktory chyba jeszcze w prokuraturze siedzi od rana :) ) tylko moj punkt widzenia rynku zeby ktos kto potrafi i chce mogl z tego skorzystac...

edit:
kangur m15-m30 potencjalny rgr

to napisz jeszcze czy grasz to co mówisz, a jak Ci się nie sprawdza to kiedy wychodzisz. Bo każdy może tu różne rzeczy wrzucać, tylko co z tego, jak piszesz że można sobie wrzucać i koniec
kisiel musisz troche wysilku wlozycz w trading (w sumie te troche to nic z tego nie wyjdzie, trzeba wiele...) a nie czekac na gotowa analize z momentem wejscia, sl i tp.

odkad kusus straszy tutaj policja i pozwami to lepiej miec sie na bacznosci bo cale forum pojdzie siedziec! :564:
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

co do PLN to korekta będzie szybka i mocna - jak zwykle zresztą.
Znacie PLN to powinniście to wiedzieć. Tylko nie wiadomo kiedy.

po raz kolejny wychodzi, że lepiej grać z trendem, a nie "to co ja uważam".

niestety usd/pln wcale nie musi zatrzymać sie na 4.00.... może być 4.07, 4.20 a nawet 4.50 - czemu nie?

I jakoś usd/pln przestał odwrotnie korelować z edkiem nawet.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Kisiel pisze:

to napisz jeszcze czy grasz to co mówisz, a jak Ci się nie sprawdza to kiedy wychodzisz. Bo każdy może tu różne rzeczy wrzucać, tylko co z tego, jak piszesz że można sobie wrzucać i koniec
ad. 1 odpowiem Ci cytując mojego przyjaciela Bemowo "jasne że nie gram tego, jeszcze bym stracił" :D

ad.2 ja tu moge nic nie wrzucac i nie bedziesz mial bólu głowy wtedy, ewentualnie wrzuc mnie do ignorów i też Twoj problem zniknie, po co masz sie stresowac i zastanawiac czy ja to gram czy nie, czy moze na demo sie bawie bo bogaty z domu jestem lub jak Kusus ze Szwajcarii pisze :mrgreen: .... a tak raz klikniesz i po klopocie :D

Naprawde - czasem nie rozumiem niektórych na tym forum... Czlowiek cos wrzuci zeby sie podzielic wiedza lub spostrzezeniami w danym momencie to jeszcze i tak cos nie halo bedzie...za to o "du...e Maryni" to mozna tu 10 stron pisac i jest ok...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

dobryfxplayer pisze: odkad kusus straszy tutaj policja i pozwami to lepiej miec sie na bacznosci bo cale forum pojdzie siedziec! :564:
Najmniej groźny jest ten, co najgłośniej szczeka.

Damian2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Damian2 »

No dzisiaj miłościwie nam panujący duda już uniewinnił kilka skazanych osób...
Rządy rządami ale to nie powinno zasłaniać tego, że gospodarczo bardzo dobrze sobie Polska jednak radzi.

Kisiel, ja tam uważam, że w końcu forum jest od wymiany także tym w czym się siedzi a nie tylko wklejaniu pustych analiz instrumentów na których się nawet często nie gra... Ale gdyby nie to, to byłyby 2 strony dziennie :D No i rzecz jasna często są bardzo fajne analizy też na które warto zerknąć, ale z tym to trzeba uważać bo tu się jakiś konfident kręci.
Ostatnio zmieniony 17 lis 2015, 20:15 przez Damian2, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Kisiel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kisiel »

to napisz jeszcze czy grasz to co mówisz, a jak Ci się nie sprawdza to kiedy wychodzisz. Bo każdy może tu różne rzeczy wrzucać, tylko co z tego, jak piszesz że można sobie wrzucać i koniec[/quote]

kisiel musisz troche wysilku wlozycz w trading (w sumie te troche to nic z tego nie wyjdzie, trzeba wiele...) a nie czekac na gotowa analize z momentem wejscia, sl i tp.

odkad kusus straszy tutaj policja i pozwami to lepiej miec sie na bacznosci bo cale forum pojdzie siedziec! :564:[/quote]

kusus straszy :) hehe. To nie Szwajcaria.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

dasiekk80 pisze:No to co o SOI myślicie? Bo mam z 60 ton tyle że takiej prawdziwej ;) i kontrakt na 350EU tona z możliwością zerwania do połowy grudnia i sprzedaży na wolnym rynku ;). No to jak, będzie drożej ?
obawiam się, że nikt nie wyda tutaj rekomendacji :d

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

Odnośnie soi z XTB

Soja okazją przed wyborami w Argentynie

W najbliższą niedzielę w Argentynie odbędzie się druga tura wyborów prezydenckich w Argentynie, podczas których przewiduje się wygraną kandydata o poglądach zmniejszających reżim w sektorze surowców rolnych.

Aktualnie podatki eksportowe w Argentynie wynoszą 35% dla soi, 20% dla kukurydzy oraz 23% dla pszenicy. W przypadku wygrania pro-rynkowego kandydata, kwoty te mogą zostać zmniejszone celem zachęcenia farmerów do zwiększenia drzemiącego potencjału.

Ostatnie sondaże wskazują, że opozycyjny kandydat Maurcio Macri znajduje się 8 punktów procentowych przez Danielem Scioli z partii rządzącej. Rynek preferuje oczywiście pierwszego kandydata, chociaż obaj zapowiadali nie tylko cięcie podatków, ale również zwiększenie kwot eksportowych.

Ostatni raport USDA wykazał, że zapasy soi w Argentynie znajdują się na rekordowym poziomie 31 milionów ton. Złagodzenie warunków eksportowych może skutkować zwiększoną nadpodażą na rynku.

Morgan Stanley rekomenduje w tym miejscu sprzedaż soi ze względu na wyniki wyborów. W najgorszym niedźwiedzim scenariuszu, MS widzi spadek cen nawet do poziomu 650 centów za buszel oraz średnią cenę w całym sezonie na poziomie 950 centów za buszel.

Zablokowany