Co prawda nie do mnie pytanie ale ośmielę się wypowiedzieć . Z soją bym uważał ( duże zapasy w Argentynie i po wyborach możliwy duży eksport ) , ale kawę warto podbierać na każdej korekcie ( dla mnie to spadek około 3 usd ) . Trzeba trochę cierpliwości ale jedną pozycją bym zbierał szybsze zyski a drugą na dłuższy okresMariusz k pisze:Highend co sądzisz o kawie?, zastanawiam się nad eLką, może to były dołki i taniej nie będzie. No i soja też chyba w ciekawym miejscu.
DayTrading: Wtorek 17.11.2015
Re: DayTrading: Wtorek 17.11.2015
zadałem żabie pytanie. czy to możliwe że mnie wrzucił do smpu i nie widzi co piszę? czy może w ogóle, uważa że nie warto mi odpowiadać? 
-- Dodano: 17 lis 2015, 20:29 --
pytam bo ostatni pokazywał rgr na udscad przy poziomie 1,31, dokładnie wtedy kiedy poszło w dokładnie innym kierunku, więc się pytam, czy teraz jest pewniejszy

-- Dodano: 17 lis 2015, 20:29 --
Kisiel pisze:zadałem żabie pytanie. czy to możliwe że mnie wrzucił do smpu i nie widzi co piszę? czy może w ogóle, uważa że nie warto mi odpowiadać?
pytam bo ostatni pokazywał rgr na udscad przy poziomie 1,31, dokładnie wtedy kiedy poszło w dokładnie innym kierunku, więc się pytam, czy teraz jest pewniejszy

Ostatnio zmieniony 17 lis 2015, 19:52 przez Kisiel, łącznie zmieniany 1 raz.
martwi mnie ta kawa, z fibo-zasięgów wychodzi mi cena: 80 !rexex pisze:Co prawda nie do mnie pytanie ale ośmielę się wypowiedzieć . Z soją bym uważał ( duże zapasy w Argentynie i po wyborach możliwy duży eksport ) , ale kawę warto podbierać na każdej korekcie ( dla mnie to spadek około 3 usd ) . Trzeba trochę cierpliwości ale jedną pozycją bym zbierał szybsze zyski a drugą na dłuższy okresMariusz k pisze:Highend co sądzisz o kawie?, zastanawiam się nad eLką, może to były dołki i taniej nie będzie. No i soja też chyba w ciekawym miejscu.
wykres wygląda spadkowo..... miesieczny i tygodniowy, aktualnie konsola przed dalszym ruchem
nie jestem pewien czy to będzie ruch w górę

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
highend pisze:martwi mnie ta kawa, z fibo-zasięgów wychodzi mi cena: 80 !rexex pisze:Co prawda nie do mnie pytanie ale ośmielę się wypowiedzieć . Z soją bym uważał ( duże zapasy w Argentynie i po wyborach możliwy duży eksport ) , ale kawę warto podbierać na każdej korekcie ( dla mnie to spadek około 3 usd ) . Trzeba trochę cierpliwości ale jedną pozycją bym zbierał szybsze zyski a drugą na dłuższy okresMariusz k pisze:Highend co sądzisz o kawie?, zastanawiam się nad eLką, może to były dołki i taniej nie będzie. No i soja też chyba w ciekawym miejscu.
wykres wygląda spadkowo..... miesieczny i tygodniowy, aktualnie konsola przed dalszym ruchem
nie jestem pewien czy to będzie ruch w górę
Trzeba dołozyć troszkę fundamentów i rozsądku , może do 100 jeszcze by była szansa jak real pójdzie na szczyty
- atlanticos
- Maniak
jakie pytanie mi zadales? ja Ci pokazalem moj punkt widzenia a Ty dalej pytasz czy odbija czy nie odbija... czy ja wygladam na wrozke?Kisiel pisze:zadałem żabie pytanie. czy to możliwe że mnie wrzucił do smpu i nie widzi co piszę? czy może w ogóle, uważa że nie warto mi odpowiadać?![]()

edit:
kangur m15-m30 potencjalny rgr
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
zgadzam się!rexex pisze: Trzeba dołozyć troszkę fundamentów i rozsądku , może do 100 jeszcze by była szansa jak real pójdzie na szczyty

Wracając do SOI. Patrze na H4 i tam jest ewidentnie trend wzrostowy
dwa dołki, drugi wyżej i rośnie. Może jednak L ?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
atlanticos pisze:jakie pytanie mi zadales? ja Ci pokazalem moj punkt widzenia a Ty dalej pytasz czy odbija czy nie odbija... czy ja wygladam na wrozke?Kisiel pisze:zadałem żabie pytanie. czy to możliwe że mnie wrzucił do smpu i nie widzi co piszę? czy może w ogóle, uważa że nie warto mi odpowiadać?![]()
Pokazuje formacje flagi i potencjalnego rgra na wyzszym TF...nie musisz sie z taka analiza zgadzac... ja mam plan jak pod to zagrac i jak ewentualnie reagowac gdy bedzie szlo ok lub gdy cos pojdzie nie tak... a to czy Ty wykorzystasz formacje ktora pokazalem, czy moze zagrasz na odbicie, przebicie, konsole czy cokolwiek innego to Twoja sprawa i wejscie powinno byc zgodne z Twoja, a nie moja strategia... ja nie podaje sygnalow ani rekomendacji (tu pozdrowienia dla Kususa ktory chyba jeszcze w prokuraturze siedzi od rana
) tylko moj punkt widzenia rynku zeby ktos kto potrafi i chce mogl z tego skorzystac...
edit:
kangur m15-m30 potencjalny rgr
to napisz jeszcze czy grasz to co mówisz, a jak Ci się nie sprawdza to kiedy wychodzisz. Bo każdy może tu różne rzeczy wrzucać, tylko co z tego, jak piszesz że można sobie wrzucać i koniec
No to złotówka dzisiaj nie przebiła 4.00 jeśli jutro będzie spadała to mamy szanse na kolejną korektę, niech spada na 3.90 i wychodzę z tej śmieciowej złotówki 

No to co o SOI myślicie? Bo mam z 60 ton tyle że takiej prawdziwej
i kontrakt na 350EU tona z możliwością zerwania do połowy grudnia i sprzedaży na wolnym rynku
. No to jak, będzie drożej ?

Damian2 pisze:No to złotówka dzisiaj nie przebiła 4.00 jeśli jutro będzie spadała to mamy szanse na kolejną korektę, niech spada na 3.90 i wychodzę z tej śmieciowej złotówki
ty jesteś w porządku, przynajmniej wrzucasz co grasz, gdzie jesteś i jakie masz pozycje na plus a jakie na minus. A nie takie incognito z dwoma wariantami s albo l