DayTrading: Poniedziałek 16.11.2015
Re: DayTrading: Poniedziałek 16.11.2015
zobaczymy co przy 10700 tutaj moze pierwsze es
- nowy joker
- Pasjonat
Brak mikskow na indexach czyżby nie chcieli juz zciagac daxa
nowy joker pisze:Brak mikskow na indexach czyżby nie chcieli juz zciagac daxa
dzis mogła być luka wyczerpania i teraz Mikołaj ciągnie sanki na szczyt

"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
noo... nie wygląda... bylo 5.97 low i co?niceone pisze:
Jak dla mnie to funt zrobil Swoje max w nocy 6.0320 i dzisiaj do konca dnia bedziemy w okolicach 5.95. Zobaczymy.
Pzdr
chyba, ze czekaja na pejsow
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Ubrali mnie w s na CAC40
Nieco przeceniłem siłę zamachów

Nieco przeceniłem siłę zamachów

The only way is up
Niby PLN jest głównie pochodną innych crossów.
GBP/PLN się troszkę oderwał od korelacji z dolarem i euro.
Ja w sumie obserwuję głównie GBP/PLN jako, że pracuje z rzeczywistą wymianą na tej parze.
Sytuacja jest ciekawa, bo mamy bardzo duże obroty z UK, co działa na ich niekorzyść.
Raz mamy dużo rodaków, dwa sporo eksportujemy i już nie tylko żywności ale też maszyn i materiałów budowlanych.
GBP/PLN osiąga szczyty, mimo, że ani dolar ani euro nie osiąga maksimów/minimów.
W końcu będą musieli go mocno zepchnąć w dół.
Przy tej cenie deficyt handlowy UK wystrzeli w kosmos.
Spekulanci to jedno ale trzeba pamiętać, że jest też rzeczywista gospodarka
GBP/PLN się troszkę oderwał od korelacji z dolarem i euro.
Ja w sumie obserwuję głównie GBP/PLN jako, że pracuje z rzeczywistą wymianą na tej parze.
Sytuacja jest ciekawa, bo mamy bardzo duże obroty z UK, co działa na ich niekorzyść.
Raz mamy dużo rodaków, dwa sporo eksportujemy i już nie tylko żywności ale też maszyn i materiałów budowlanych.
GBP/PLN osiąga szczyty, mimo, że ani dolar ani euro nie osiąga maksimów/minimów.
W końcu będą musieli go mocno zepchnąć w dół.
Przy tej cenie deficyt handlowy UK wystrzeli w kosmos.
Spekulanci to jedno ale trzeba pamiętać, że jest też rzeczywista gospodarka

Jak to, jeszcze wczoraj danowcy pisali że euro ostro w dółDavidFx pisze:wydaje sie ze wieksze zaangazowanie Francji do wojny z islamem pociagnie za soba wzrost euro wiecej bomb trzeba kupic duza ilosc euro trzeba zalatwic od Draghiego wiec musi rosnac tak na logike

player1 pisze:Jak to, jeszcze wczoraj danowcy pisali że euro ostro w dółDavidFx pisze:wydaje sie ze wieksze zaangazowanie Francji do wojny z islamem pociagnie za soba wzrost euro wiecej bomb trzeba kupic duza ilosc euro trzeba zalatwic od Draghiego wiec musi rosnac tak na logike
Zobaczymy co Draghi powie za te parenaście minut.
Generalnie świeczki na D1 są raczej prowzrostowe na edku, dopóki 1.0675 nie puści to na spadki nie ma szans, a nawet jak puści to też za bardzo nie ma dokąd lecieć... nie bez decyzji FED'u.
Ja tam dalej podtrzymuje swoje zdanie, że ten tydzień Eur/USD i Ropa pójdzie mocno w górę.
Mamy inflację w strefie Euro !
0,1 %
Dodruk przynosi efekty
0,1 %

Dodruk przynosi efekty

The only way is up