Wypłaty od brokerów

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Wypłaty od brokerów

Nieprzeczytany post autor: MarcinPOL »

Admiral Markets wypłata zlecona przelewem rano o 16 na koncie.

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

Trading212

w przypadku przelewu bankowego:
w ciągu tego samego dnia roboczego, w najgorszym razie następnego dnia rano.
Swing

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Ducascopy Europe wyplata w poniedzialek wieczoem w srode rano na koncie.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

HFT - dwa dni.
Przelew złożyłem o godzinie 21 . Następnego dnia około godziny 11 rano zadzwoniono do mnie z HFT z potwierdzeniem przelewu i kasa wpłynęła na konto bankowe nastepnego dnia czyli przelew wysłali ostatnim księgowaniem o godzinie 17.
Więc w sumie to 3 dni.

Jedna rzecz mnie zastanawia i frapuje. Chodzi o te telefony z HFT z potwierdzeniem przelewu. Rozumiem, że broker troszczy się o mnie i o bezpieczeństwo moich pieniedzy, stąd ten telefon. Niestety nic to nie zmienia w kwestii bezpieczeństwa bo dzwonią na ten sam nr telefonu, na który dostaje smsa z kodem potrzebnym do zatwierdzenia wypłaty.
Najbardziej mnie frapuje pytanie jakie zawsze słyszę " Czy wszystko jest w porządku ?".
Jesli wypłacam to chyba raczej JEST w porządku. Gdybym dopłacał to pewnie by nie było.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Broker nie troszczy się o bezpieczeństwo Twoich pieniędzy, ale swoich.
Następnym razem nie odbieraj telefonu, przelew i tak dojdzie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie chodzi o troskę a poznanie powodu wypłaty. Czasem brokerzy dzwonią i pytają co jest przyczyną wypłaty lub chęci zamknięcia konta (np. XTB dzwoniło do mnie wczoraj z takim pytaniem). U zagranicznych brokerów często spotkać się można z takim obowiązkowym pytaniem ankietowanym przy formularzu wypłaty.

Po co to komu? Jeśli ktoś wypłaca środki to może jest niezadowolony. A skoro jest niezadowolony to warto wiedzieć dlaczego, aby móc poprawić ten punkt oferty jeśli widać będzie takà zależność.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

kingjaxe pisze:Broker nie troszczy się o bezpieczeństwo Twoich pieniędzy, ale swoich.
Wiem. To był sarkazm :P

-- sobota 14 lis 2015, 19:18 --
raposo pisze:Jeśli ktoś wypłaca środki to może jest niezadowolony.
Jeśli ktoś wypłaca wszystkie środki to pytanie jest dla mnie zrozumiałe. Wkurza mnie to pytanie gdy wypłacam pewną ich część.
Trust no bit**es.

szmer
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szmer »

Jedna rzecz mnie zastanawia i frapuje. Chodzi o te telefony z HFT z potwierdzeniem przelewu. Rozumiem, że broker troszczy się o mnie i o bezpieczeństwo moich pieniedzy, stąd ten telefon. Niestety nic to nie zmienia w kwestii bezpieczeństwa bo dzwonią na ten sam nr telefonu, na który dostaje smsa z kodem potrzebnym do zatwierdzenia wypłaty.
Najbardziej mnie frapuje pytanie jakie zawsze słyszę " Czy wszystko jest w porządku ?".
Jesli wypłacam to chyba raczej JEST w porządku. Gdybym dopłacał to pewnie by nie było.[/quote]

Moja ''przygodę'' z HFT możesz prześledzić w wątku o HFT i potwierdzam, że po pewnym czasie (nie było tak od początku, zaczęli dzwonić i pytać czy coś się stało, że robię wypłatę.. To nie jest szczególnie taktowne pytanie.
To jednak nic, bo od lipca czyli od momentu złożenia przeze mnie reklamacji (szkoda w wysokości ponad 116000 PLN spowodowana ''niewidzialną'' zmianą dźwigni) jakość komunikacji z HFT spadła do poziomu rynsztoka i przykładowa rozmowa wyglądała np. tak:
Sekretarka - HFT brokers słucham?
Ja - Dzień dobry, Czy mogę prosić o połączenie z inspektorem nadzoru (dzwonie zapytać czy uda nam się dojść do porozumienia i zawrzeć jakąś ugodę kosztem nawet połowy roszczonej kwoty, żeby oszczędzić sobie czas i uniknąć dalszych uciążliwych procedur zanim sprawa trafi do sądu i prokuratury, w KNF już jest i się nią zajmują)
Inspektor nadzoru (jest już na linii,ale nie wie o tym ) - Powiedz, że kupę robię,albo nie przyszedłem jeszcze do biura.

To zapewne ta ''pro Klientowska'' postawa HFT tak samo jak straszenie pozwem za opisanie swoich ''przygód'' z HFT.
Być może ktoś ma lepsze doświadczenia z HFT,ale ja i jeszcze kilka mi znanych osób niestety nie i również finał sąd i prokuratura.

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

1 HFT
2 Tym razem rekordowo szybko bo z dnia na dzień. Wypłatę zleciłem około godziny 17-tej i nastepnego dnia kasa była juz na koncie.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

TMS - w tym samym dniu. Fakt, że konto mam w mBanku pewnie przyspiesza przelew.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

ODPOWIEDZ