DM BZWBK - model ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
13%
Poza paroma minusami są ok
1
13%
Przeciętny
2
25%
Mają wiele wad
2
25%
Stanowczo odradzam:
2
25%

Liczba głosów: 8

tomkot00
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DM BZWBK - model ECN

Nieprzeczytany post autor: tomkot00 »

wypowiadasz się jak specjalista skąd masz wiedzę o tym co piszesz...
Serol:ja nie mam żadnej tajemnej wiedzy. O tym, że ECN to zwykly przekręt i mamienie ludziom oczu pisze się już zupełnie ofijalnie np. tu: http://przezdziecki.eu/?p=619

Myślę, że BZWBK nie bezinteresownie publicznie przyznaje sie jak to działa. Zauważ, ze transakcje forexowe u brokerow wprowadzających ludzi w błąd mogą zostać unieważnione na drodze sądowej. Z tego co słyszałem trochę podobnych spraw już się toczy i paru brokerow ma nie lada klopoty. Do tego sprawą zaczynają interesować się media.

Po prostu w BZWBK wolą powiedziec prawde, stracic trochę klientow i nie narażać się na ewentualne sprawy sądowe, tym bardziej że ich prezez Mateusz Morawiecki został własnie wicepremierem w nowym rządzie, wiec bylby niezly pasztet gdyby wyszlo na jaw ze oszukują ludzi na forexie.

Nic nie dzieje się bez przyczyny....

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

A ja ma taka sytuacje którą zgłosiłem i cały czas czekam na waszą odpowiedź.
- Chodzi o SL zrealizowany grubo poniżej - pytanie po co je w ogóle stawiać... na czerwono zaznaczone gdzie konkurencja o podobnych dostawcach nawet nie był cienia świecy....
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Sanczez
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sanczez »

Ja tu nie widzę nic dziwnego na pierwszy rzut oka, napisz jeszcze raz o co ci chodzi, o poślizg? Przecież każdy stp będzie miał poślizg cenowy, a to chyba były nonfarmy , wiec do 20-30 pipsow poślizgu spokojnie biorę na klatę przy takim wahnieciu i jestem happy ze nie wiecej, chyba nie jesteś zbyt doświadczony na realnym rachunku, co? :)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Sanczez pisze:Ja tu nie widzę nic dziwnego na pierwszy rzut oka, napisz jeszcze raz o co ci chodzi, o poślizg? Przecież każdy stp będzie miał poślizg cenowy, a to chyba były nonfarmy , wiec do 20-30 pipsow poślizgu spokojnie biorę na klatę przy takim wahnieciu i jestem happy ze nie wiecej, chyba nie jesteś zbyt doświadczony na realnym rachunku, co? :)
Dla mnie jesteś wartościowym adwersarzem... przeczytałem twoje posty więc... nie jesteś traderem. Ty nigdy nic nie będziesz wiedział

Sanczez
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie nazwał bym siebie traderem, po prostu posiadam rachunek realny na którym handluje, z mniejszymi lub większymi sukcesami :)

przykro mi że tak odpisujesz, widać że jesteś osobą początkującą i chciałem ci tylko pomóc, zresztą spróbuje jeszcze raz odsyłając Cię do bardzo dobrego artykułu na ten temat:

http://forexclub.pl/edukacja/od-podstaw ... gi-cenowe/

Mimo wszystko pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Sanczez skoro się nie znasz to po co piszesz ?
Ja ma tu swoją historię moje ulubione zajęcie to demaskowanie różnej maści szkoleniowców i ich szkoleń za wygórowane stawki skoro jesteś tu od 6 miesięcy to pewnie nie zajmujesz się FX jak ja od ponad 6 lat. Wierz mi naoglądałem się i doświadczyłem dużo dziwnych zachowań nie tylko od Brokerów.
Jakbyś czytał ten wątek to byś wiedział że DM BZ WBK "podstawił" swoich pracowników w tym wątku. Ty pewnie to podciągniesz pod działania marketingowe.

Tak apropo może InvestoronlineFX może się wypowie w końcu to jego robota. Mam pytanie ile czasu zajmuje wam odpowiedź na reklamację ?

Sanczez
Stały bywalec
Stały bywalec

Nie wiem skąd informacja że:

1) nie znam się na tym, bo zapewniam cię że się znam :) staż nie ma tu nic do rzeczy, choć jestem na tym rynku 2 lata, to ja wiem co to jest poślizg cenowy i z czego wynika, a ty najwyraźniej nie :)

2) że podciągnę "podstawionych" pracowników banku pod marketing? co ty o mnie w ogóle wiesz że wyciągasz takie wnioski? :D może ja też jestem podstawiony i do tego proponuje szkolenia? :)

Daruje sobie dyskusje z tobą, bo konkretów w twoich postach nie widzę, już nie wspominając o tym że ich forma pozostawia wiele do życzenia, do tego pozwalasz sobie na niemiłe wycieczki między wierszami, a wszystko dlatego że chciałem pomóc a ty z uporem maniaka myślisz sobie "niewiadomoco",

Udanych trejdów życzę, polecam więcej nauki o specyfice rynku na którym grasz, pozdro

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Sanczez

Widac, ze jestes bardzo poczatkujacy.
Ja w IC Markets mam tam minimum na 1.31879.
Broker BZ WBK po prostu zwiekszyl tak mocno spread na danych, ze BID i ASK rozjechalo sie i BIDy byly bardzo niskie. Pewnie chcieli wykasowac kilka SL przy okazji i dlatego takie akcje stosuja, bo zaslanianie sie lichymi dostawcami plynnosci pokazuje tylko to, ze broker tez jest lichy.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Serol ja dobrze rozumiem, że masz pretensje o brak płynności w czasie podawania najważniejszych danych dla USD i CAD, na parze USD/CAD? :lol:

alanFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: alanFX »

Aha czyli według was podczas danych to broker może sobie swobodnie manipulować spreadem i rozliczać transakcje po dowolnych cenach, kosić a nawet przeskakiwać stopy robić debet na rachunku itp. idt.

Jeśli jesteście naprawde traderami to gratuluję, tak trzymać chłopaki - jak cię kroją w autobusie bo jest tłok i zamieszanie i okazja czyni złodzieja to złodziej jest ok według was i nic nie można mu zrobic. :564:

ODPOWIEDZ