Niestety dosłownie przespałem, obudziłem koło 11 więc nie udało się złapać a wielka szkoda, zwłaszcza, że w nocy też spadło niewiele od TP...highend pisze:Oczywiście ze FED nic nie zrobi.
Będzie zasłużona kompromitacja i Edek na 1.20
Damian - złapałes S na usdpln na 3.95? Ja tym razem tak.
DayTrading: Czwartek 12.11.2015
Re: DayTrading: Czwartek 12.11.2015
Tzn. co konkretnie, chodzi ci o daxa czy sp500?dobryfxplayer pisze:xhDog moglbys to jakos potwierdzic kreskami na EKG? jest em ciekaw...

Bierz poprawkę, że to zanalizowane na luźno pięc minut temu, bo nie ma daxa w moich zabawkach aktualnie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
trzeba mieć jaja jak super saiyan
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.
Z drugiej strony jednym z warunków podniesienia stóp% przez FED jest pojawienie sie inflacji, której na daną chwile nie ma. ZA to jest inflacja w najlepsze na DJI i SP500Mpapiez pisze:Przecież dodruk euro to oczywista wojna walutowa pomiędzy Merkelówną a USA.Cblondyn pisze:Po oczywistych "zagrywkach" makaroniarza na osłabienie euro Jelen ma problem. FED tez nie na ręke mocny $.highend pisze:Oczywiście ze FED nic nie zrobi.
Tak jak piszesz, nie po to swego czasu USA już 3 razy drukowało pieniądze, żeby teraz trzymać tak drogą walutę.
Ja zaczynam sądzić, że te całe zagrywki z podniesieniem stóp procentowych są po to, żeby jak najwięcej instytucji poubierać w kupno dolara...
A może USA podniesie stopy % a 2-3 miesiące później ogłosi QE 4 ? Na większą skalę niż wszystkie 3 poprzednie razem wzięte ?

- dobryfxplayer
- Maniak
USA. inflacja jutro
ponoc ma wzrosnac...

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
Oj tam zrobią QE 4 to będzie potrzebna inflaccja do podniesienia stóp %Cblondyn pisze: Z drugiej strony jednym z warunków podniesienia stóp% przez FED jest pojawienie sie inflacji, której na daną chwile nie ma. ZA to jest inflacja w najlepsze na DJI i SP500. I tak może się skończyć każdy następny dodruk.

USA bez drukowania to jak ryba bez wodyMpapiez pisze:Przecież dodruk euro to oczywista wojna walutowa pomiędzy Merkelówną a USA.Cblondyn pisze:Po oczywistych "zagrywkach" makaroniarza na osłabienie euro Jelen ma problem. FED tez nie na ręke mocny $.highend pisze:Oczywiście ze FED nic nie zrobi.
Tak jak piszesz, nie po to swego czasu USA już 3 razy drukowało pieniądze, żeby teraz trzymać tak drogą walutę.
Ja zaczynam sądzić, że te całe zagrywki z podniesieniem stóp procentowych są po to, żeby jak najwięcej instytucji poubierać w kupno dolara...
A może USA podniesie stopy % a 2-3 miesiące później ogłosi QE 4 ? Na większą skalę niż wszystkie 3 poprzednie razem wzięte ?

Trafione w sedno - prosto i logicznie.Mpapiez pisze:Jaka instytucja jak to prywatny bank wiadomo jakiej grupy ludzi.magura2004 pisze:
Według mnie Fed podniesie stopy. Jeżeli po raz kolejny nic nie zrobią to myślę że stracą na zaufaniu jako instytucja...
Oni wodzą za nos publiczkę od stycznia tego roku i swoje zarabiają.
Chciałem tylko przypomnieć że we wrześniu już na 100% miala być podwyżka stóp procentowych.
Nawet żaba się na to przygotowywał a tu taki zonk.
Reasumując, od roku co miesiąc gadamy, że za miesiąc już na pewno podniosą. Ja osobiście mam w dupie to co zrobią, bo jak podniosą, to się będzie kupywać dolara, a jak nie podniosą to sprzedawać i tyle.

A te szalone emocje, niektórych wishmanów tutaj można by pewnie znacznie lepiej spożytkować - każdy jednak robi to, co lubi i jak lubi

Zmierzam do nieświadomej kompetencji.
Na sp500 z H4 ładny RGR sie tworzy. Tylko te dane i przemówienie Jelen....
Co do podniesienia stóp to w czerwcu dawałem cynka przecież hehe
"Mniej niż 30% "magików" obstawia podwyżkę stóp we wrześniu i aż więcej niż 60% "magików" obstawia podniesienie stóp dopiero w grudniu. Ot, taka ciekawostka, co by jeszcze mocniej namieszać"
To czekamy.

"Mniej niż 30% "magików" obstawia podwyżkę stóp we wrześniu i aż więcej niż 60% "magików" obstawia podniesienie stóp dopiero w grudniu. Ot, taka ciekawostka, co by jeszcze mocniej namieszać"
To czekamy.
Hej sorki że wtrącam,
skąd czerpiecie aktualne informacje z rynku FX?
skąd czerpiecie aktualne informacje z rynku FX?
karma zatoczy koło i je...e Cię w czoło