Teoria fal Elliotta

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
KrisFX
Bywalec
Bywalec

Teoria fal Elliotta

Nieprzeczytany post autor: KrisFX »

Witam serdecznie,
czy ktoś z użytkowników korzysta może teorii fal Elliotta? Jeżeli tak to czy jest w stanie udzielić porady od którego momentu należy zacząć mierzenie fal ? Bo im bardziej się w nią wgłębiam tym bardziej wychodzę z założenia że trzeba by zacząć od początku świata :? (Ponieważ na wyższym interwale zawsze można określić że jednak mamy doczynienia nie z fala, a z korektą wyższego rzędu)
Czy może zaczynacie od dowolnego miejsca na wykresie, które akurat spełnia wymogi mianem określenia np. 3 fali, by w najgorszym scenariuszu dojść do wniosku, że to jednak nie była ona.

Chciałby od razu zauważyć, że ten post nie jest próbą wyśmiania czegokolwiek, czy kogokolwiek. Nie korzystam z fal ponieważ w pewny momencie miałem problem z określeniem, w którym momencie jestem na wykresie. Jednakże jeżeli jest ktoś kto korzysta z tego w sposób efektywny i byłby w stanie mi powiedzieć, gdzie zacząć - wówczas może udało by mi się wprowadzić tą teorię z powodzeniem do tradingu.

Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam

Kazik
Gaduła
Gaduła

Re: Teoria fal Elliotta

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Takie podejście, proponowane przez Prechtera prowadzi do nikąd.
To strata czasu i pieniędzy.

1.Uruchom własne myślenie
2.Odszukaj np. Piotr Mleczko, Daniel Kostecki, kilku innych pewno pominąłem.
3. http://www.danielkostecki.pl/edukacja

Tam dowiesz się jak da się na tym zarobić.

Powodzenia

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Teoria fal eliota to głupoty z najwyższej półki.
Nie wiem jak ludzie myślący zdroworozsądkowo mogą wierzyć w takie pierdoły. A co gorsza tracą tylko mnóstwo czasu na zgłębianie tego bełkotu...

Trepifajksel
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trepifajksel »

Witam,
Jestem na rynku ladnych pare lat. Przez ten czas poznalem tylko jednego mistrza. On nie interesuje sie Elliottem zupelnie. Probowalem poznawac Elliotta ale w koncu sie poddalem. Nie mniej jednak warto to teorie znac chociaz w zarysach. Niektore rzeczy bardzo ladnie sie sprawdzaja. Kiedys spytalem sie tego mistrza jakie ksiazki by mi polecil. Popatrzyl na mnie zdziwiony i powiada ''...jak to jakie? Maszw czytac wszystko. Forex to sposob zycia. To twoja pasja. Inaczej nic z tego nie bedzie''

tcfxsystem
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tcfxsystem »

witam

a ja z elliotta korzystam od 4 lat i skutecznie...nauczyłem się podchodzić do tego praktycznie...teoria książkowa jest ciężka zagmatwana i kompletnie nieprzydatna...z teorii warto wyodrębnić kilka tylko zasad którę na rynku mają miejsce zawsze w 100% i na tej podstawie określać czego rynek nie może zrobić a nie co może...

ODPOWIEDZ