o co chodzi z ruskimi?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
irmentruda
Maniak
Maniak

o co chodzi z ruskimi?

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Niech mi ktos wyjasni o co chodzi z Rosjanami na fx?
Gdzie czegos nie szukam to trafie albo na rosyjskie opisy strategii, albo slysze, ze ktos szkolil sie z fx w Moskwie, albo najlepsze fora i tutoriale sa po rosyjsku. Polowa cypryjskich brokerow to pewnie tez rosyjski kapital.
Cos jest dla mnie niejasne albo czegos nie wiem?

Awatar użytkownika
greenvince
Bywalec
Bywalec

Re: o co chodzi z ruskimi?

Nieprzeczytany post autor: greenvince »

Ruskich jest dużo a handel lubią nie mniej niż my za to pieniądze jeszcze bardziej i to te łatwe :) Co do brokerów to rozkładają się prawie równo na ruskich, żydów i cyprjotów z czegó ruscy dają chore dźwignie, żydzi to market makers do białej kości a cyprioci lawirują między tym wszystkim. Polecam spojrzeć w stronę Azji, tam można ciekawe roboty wyciągnąć jak wie się gdzie trzeba zapukać...
Obrazek

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

http://www.myfxbook.com/community/outlook/EURUSD kliknij sobie na przeglad pozycji krajami, pozycje w wolumenie i zobacz ilu rusków pogrywa na fx....duuużo tego
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

irmentruda
Maniak
Maniak

Dzięki za info, tak jak podejrzewałem.
Na Cyprze to właśnie też to słyszałem, że część biznesu to ruskie, część Tel Aviv a reszta to pewnie lokalsy wspierane przez brytyjski kapitał.

Awatar użytkownika
13ty Stochastyk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 13ty Stochastyk »

greenvince pisze:Polecam spojrzeć w stronę Azji, tam można ciekawe roboty wyciągnąć jak wie się gdzie trzeba zapukać...
Dasz jakiegoś linka ?
Zwyciężają tylko cierpliwi.

Awatar użytkownika
greenvince
Bywalec
Bywalec

Masz linka, a roboty możesz testować aż do zblokowania przez Broka ;)
Bawta się chłopaki...

https://soehoe.com/

13ty Stochastyk pisze:
greenvince pisze:Polecam spojrzeć w stronę Azji, tam można ciekawe roboty wyciągnąć jak wie się gdzie trzeba zapukać...
Dasz jakiegoś linka ?
Zmiksowani są Ci cyprioci z brytolami nie mało, znam sam jednego co siedzi u nas i pierdzi w stołek a biznes się na CY kręci. Co do finansów w porównaniu z PL to dalej raj, CY plasuje się na jakimć 5 miejscu pod względem Miliarderów vs Liczba ludności. Na całej wyspie (strona CY) mieszka tyle osób co w Krakowie a miliarderów mają aż 5 sztuk.
irmentruda pisze:Dzięki za info, tak jak podejrzewałem.
Na Cyprze to właśnie też to słyszałem, że część biznesu to ruskie, część Tel Aviv a reszta to pewnie lokalsy wspierane przez brytyjski kapitał.
Obrazek

irmentruda
Maniak
Maniak

greenvince pisze:Masz linka, a roboty możesz testować aż do zblokowania przez Broka ;)
Bawta się chłopaki...

https://soehoe.com/
Ludzie tam jednak potrafią się dzielić. Ciekawe, czy brok mi konto zblokuje czy będzie blowout :)

Awatar użytkownika
greenvince
Bywalec
Bywalec

Zależy gdzie, np w XMie jest wszystko wspaniale do momentu kiedy nie zaczniesz wygrywać... czy z robotem czy bez ;) Daj znać na priv jak coś odgrzebałeś ciekawego...
Obrazek

ODPOWIEDZ