Robot obsługujący alarmy

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
hblekot
Stały bywalec
Stały bywalec

Robot obsługujący alarmy

Nieprzeczytany post autor: hblekot »

Korzystam z alarmów SMSowych wysyłanych z MT (Metatrader wysyła alarm na maila - ja dostaje powiadomienie o mailu).

Znalazłem takie cudo:
https://www.mql5.com/en/market/product/1365

Fajna sprawa - robot sam wysyła maile - jak pozycja się zmieni (otworzy lub zamknie).
No bomba - koniec dziobania tych cen przy ustawianiu tych alarmów - pełny serwis.

No niestety okazało się że zabawka ma też małą wadę - napierdziela 16 chyba maili przy każdym uruchomionym alarmie.
Jak te SMSy zaczynają na..dingdongać.. jeden za drugim - to można zejść nerwowo.

Nie ma opcji modyfikacji tego. Jest płatna wersja tego EA - ale chyba też nie ma opcji żeby to zmienić.

Ma ktoś takiego robota - ale żeby jednego maila wysłał?
Da się to zdekompilować? Wtedy to pewnie nawet sam bym sobie to zmienił.

Robot do alarmów jest naprawdę fajny - bo oszczędza dużo dziobania w MT- ale jak mi ma podesłać 400 - 600 SMSów w tygodniu - to chyba zejdę nerwowo.

Jak ktoś pomoże - będę szczerze wdzięczny.

Awatar użytkownika
Pierz Andrzej
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Robot obsługujący alarmy

Nieprzeczytany post autor: Pierz Andrzej »

Witam

A czy problem nie leży po stronie ilości uruchomionych EA ? Na 1 terminal wystarczy 1 wykres z EA .
z poważaniem
Andrzej Pierz
FOREX-SERVICE

hblekot
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: hblekot »

Dziękowałem już na PW - dziękuję i tutaj.

50 odsłon i nic - aż pojawił się Pierz Andrzej - szybki strzał, oczywista oczywistość - i działa jak złoto.

Należy się jubileuszowa, okrągła 100 pochwała.

kliwus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kliwus »

Pierz Andrzej pisze:Witam

A czy problem nie leży po stronie ilości uruchomionych EA ? Na 1 terminal wystarczy 1 wykres z EA .
Czy mam rozumieć, że jeden EA potrafi obsłużyć 15 Symboli? Aktualnie mam ten sam EA uruchomiony na 15 Symbolach. Może warto odpalić jeden wykres np. EURUSD i w pętli by sprawdzał jeszcze 14 innych. Czy warto zrobić taką zmianę? Zmieni to obciążenie procka? i czy dane są dobrze pobierane? Czy takie jedno EA na jednym wykresie odpalane dla kliku Symboli działa również na kilka interval'ów np. M5,M15,M30,H1?

Pozdrawiam
Damian

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Zależy o jakie EA Ci biega.
Jeśli o to EA, które śle smsy to działa ono na historii konta - więc wystarcza jedno. Odpalone najlepiej na symbolu jaki ma jak najwięcej ticków (np. EURUSD).
Green
Obrazek
Obrazek

kliwus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kliwus »

green7 pisze:Zależy o jakie EA Ci biega.
Jeśli o to EA, które śle smsy to działa ono na historii konta - więc wystarcza jedno. Odpalone najlepiej na symbolu jaki ma jak najwięcej ticków (np. EURUSD).
Aha, rozumiem, dzięki za info.

Pozdrawiam
Damian

ODPOWIEDZ