Witam
W MT4 istnieje coś takiego jak powiadomienie na telefony komórkowe o wszystkich zawieranych transakcjach. W moim kodzie na intervale M5 (pomijam w ciągu tych M5 wszystkie ticki IndicatorCounted() czyli skrypt uruchamia się tylko do momentu sprawdzenia czy jest nowa świeca) mam zlecenia typu BUY LIMIT i SELL LIMIT z zawsze ustawionym TP. Teraz gdy pojawia się sygnał kupna lub sprzedaży to dostaję go na telefon lub mogę ustawić sobie Alert'a, ale problem mam z TP i utworzeniem historii w czasie rzeczywistym. Informację dostaję na telefon od w zasadzie momentu zamknięcia pozycji, a historię mogę utworzyć dopiero po otwarciu nowej świecy. Czy istnieje jakiś sposób zapisania tej transakcji historycznej wtedy kiedy wysyłany jest do mnie sygnał zamkniętej pozycji? Sam nie wiem czy te sygnały wysyła MT4 czy server MT4, który w jakiś sposób wie, że został zrealizowany TP. Mógłbym ominąć IndicatorCounted(), ale znacznie to obciąży mój procek czego chciałbym uniknąć, bo w samym skrypcie jest uwzględnienie zapisywania historii, a mając ponad 2000 transakcji to chwile zajmuje jej wygenerowanie. Jest też chyba możliwość której jeszcze nie sprawdziłem w samym OrderSelect można wybrać historię, ale nie wiem do ilu zleceń do tyłu się ta historia cofa. W skrypcie mam również opcję uśredniania pozycji stratnej z danego symbolu i to też by pochłaniało sporo zasobów procesora, zatem najlepsze wyjście to zapis w czasie kiedy jest powiadomienie na telefon było by najlepsze. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i z góry przepraszam jeśli temat był wałkowany, ale ja nie mogłem go znaleść
Pozdrawiam
Damian