DayTrading: Piątek 23.10.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 paź 2015, 00:00

Wzrost
6
43%
Bez zmian
4
29%
Spadek
4
29%

Liczba głosów: 14

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 23.10.2015

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

lutek pisze:no po takich wzrostach chyba Ty tez byś wiedzial

-- Dodano: 23 paź 2015, 12:54 --

ale czy to jest szczyt to sie okażę

-- Dodano: 23 paź 2015, 12:55 --

no chyba że wybije na 14.000:))))to tak samo jak z ropa było tez podniecenie i wyszło jak wyszło
Teraz to ja też widze, gdzie był szczycik. To ja mam prośbe do kolegi, żeby pisał wcześniej gdzie jaki szczyt będzie. Chętnie skorzystam :)

Awatar użytkownika
przemqus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: przemqus »

eurusd :?:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

lutek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: lutek »

Cblondyn pisze:
lutek pisze:no po takich wzrostach chyba Ty tez byś wiedzial

-- Dodano: 23 paź 2015, 12:54 --

ale czy to jest szczyt to sie okażę

-- Dodano: 23 paź 2015, 12:55 --

no chyba że wybije na 14.000:))))to tak samo jak z ropa było tez podniecenie i wyszło jak wyszło
Teraz to ja też widze, gdzie był szczycik. To ja mam prośbe do kolegi, żeby pisał wcześniej gdzie jaki szczyt będzie. Chętnie skorzystam :)
zobaczyłeś i grasz na spadki :D

Awatar użytkownika
przemqus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: przemqus »

Długoterminowo eurusd, sensownie ? :idea:

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

Bardzo nie ladnie mnie dzis edzio potraktowal, wycial SLa na BE z wczoraj :/

To co chyba na retescie LT lecim z S?

Pzdr

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

przemqus pisze:Długoterminowo eurusd, sensownie ? :idea:
1 rysunek totalnie bezsensowny. Wszyscy widzimy tą LT...
Narysowałeś, że będzie albo góra, albo dół... I niby że co mamy z tym zrobić ? Dobrze że chociaż kreski w prawo narysowane :).

Na drugim rysunku wieszczysz upadek euro do poziomu 0.8...
Wszystko zajebiście, tylko na dzień dzisiejszy, nie ma żadnego powodu nawet fundamentalnego, żeby aż tak polecieli na ryj. EUR od marca jest w trendzie wzrostowym... Może zejdą jeszcze na retest podwójnego dna, ale żeby myśleć o 0.8, to może najpierw pozwoliłbyś odpukać parytet chociaż :mrgreen: .

Przestańcie ludzie zaglądać w szklaną kulę, bo inaczej nie można nazywać prób przewidzenia co się stanie w ciągu najbliższych kilku miesięcy, bo jest niemożliwe.

Draghi zawsze może zakończyć QE przed czasem, podnieść stopy % w europie, USA może ogłosić swoje QE4, USA może się zaangażować w jakiś konflikt zbrojny i wtedy te całe wasze długoterminowe śmieszne prognozy będziecie sobie mogli wsadzić między bajki.

Ps. Podziwiam dziś wszystkich, którzy się brali za łapanie noża na euro po takiej świecy na D1 jak wczoraj, nawet doświadczony gość taki jak żaba wziął się za łapanie, gdzie sam często pisał o dożynkach piątkowych ;).

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Hej,

Przypominam o:
Dolar powinien w 2016 umocnić się na taką samą skalę w jakiej umocnił się w tym i poprzednim roku.
Myślę, że jest jeszcze bardzo tani w stosunku do tego co zakładał FED w latach 2009-2011 no i biorąc pod uwagę inflację.

UJ powinien kierować się do 140 w ciągu najbliższych tygodni.
EU w kierunku 0.85

I dopiero od tych poziomów czekają nas kierunkowe korekty na skalę >30% w obszarze całego ruchu w kontekście długiego terminu.
Jeszcze ze 1-2 tygodnie (max) świec konsolidacyjnych i edek powinien zanurkować i to ostro.
Pewnie czeka nas jeszcze nie jedna podbita do 1.15-1.14 przed zjazdem.
SL oszacowany był prawidłowo.
1.1510 - 1.1520 to dobre miejsce na ucinanie strat bo tuż poniżej znajduje się dużo kluczowych miejsc.

Teraz cena powinna iść w kierunku 1.06 zgodnie z moimi założeniami.
Jak będzie - zobaczymy.
Osobiście pozycję zmniejszyłem do 2.5L bo zrobiłem dywersyfikację max ratio 5% do 3 pozycji w związku z czym musiałem mniejszyć S Eur/Usd ale pozycja dalej aktualna i trzymana z okolic 1.13 aż do celu jakim jest 1.06. SL dokładnie w punkcie 1.1516 czyli około 20 pipsów jak kluczową konfluencją.
Hej,

Hej,

Tak więc:
S 1.1305
SL 1.1510
TP 1.0600

Lot 3.5.
Risk 1%.

Pozdrawiam.

Pozycja cały czas w grze. Zapora 1.15 to bardzo dobre miejsce na ucięcie strat ; )

Pozdrawiam : )
I dodam jeszcze, ze:
eu.png
To nie jest koncert życzeń. To rzeczywistość. Powtarzam to od miesiąca ale widać 90% forum ma inne zdanie na ten temat :) Jak dla mnie 2k pipsów do wyjęcia do pół roku. Ale róbcie co chcecie : )

-- Dodano: pt 23-10-2015, 14:43 --
Mpapiez pisze:
przemqus pisze:Długoterminowo eurusd, sensownie ? :idea:
1 rysunek totalnie bezsensowny. Wszyscy widzimy tą LT...
Narysowałeś, że będzie albo góra, albo dół... I niby że co mamy z tym zrobić ? Dobrze że chociaż kreski w prawo narysowane :).

Na drugim rysunku wieszczysz upadek euro do poziomu 0.8...
Wszystko zajebiście, tylko na dzień dzisiejszy, nie ma żadnego powodu nawet fundamentalnego, żeby aż tak polecieli na ryj. EUR od marca jest w trendzie wzrostowym... Może zejdą jeszcze na retest podwójnego dna, ale żeby myśleć o 0.8, to może najpierw pozwoliłbyś odpukać parytet chociaż :mrgreen: .

Przestańcie ludzie zaglądać w szklaną kulę, bo inaczej nie można nazywać prób przewidzenia co się stanie w ciągu najbliższych kilku miesięcy, bo jest niemożliwe.

Draghi zawsze może zakończyć QE przed czasem, podnieść stopy % w europie, USA może ogłosić swoje QE4, USA może się zaangażować w jakiś konflikt zbrojny i wtedy te całe wasze długoterminowe śmieszne prognozy będziecie sobie mogli wsadzić między bajki.

Ps. Podziwiam dziś wszystkich, którzy się brali za łapanie noża na euro po takiej świecy na D1 jak wczoraj, nawet doświadczony gość taki jak żaba wziął się za łapanie, gdzie sam często pisał o dożynkach piątkowych ;).
Bzdury gadasz. W obecnej sytuacji Euro jest bardzo przewartościowane względem dolara i powiem Ci jeszcze że jak będzie 0.8 to też będzie przewartościowane, jak będzie po 0.6 to też będzie przewartościowane.

W obecnej sytuacji do wyrównania sytuacji ekonomicznej trzeba by było płacić 5 euro za dolara by można było mówić o stabilizacji. Zorientuj się....

Żyjesz ciągle w wyimaginowanym świecie 1.5 i myślisz o tym za każdym razem naciskając SELL na EU nie porównawszy w ogóle czasów w których obecnie żyjemy i nie widząc tego do czego rynek zmierza w długim terminie a także nie wiedząc w ogole jakie wnioski płyną z założeń które miały miejsce w latach 2005 - 2008 kreowanych przez FED.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2015, 14:46 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Kusus pisze: I dodam jeszcze, ze:
eu.png
To nie jest koncert życzeń. To rzeczywistość. Powtarzam to od miesiąca ale widać 90% forum ma inne zdanie na ten temat :) Jak dla mnie 2k pipsów do wyjęcia do pół roku. Ale róbcie co chcecie : )
Następny.
To co napisałeś, to jest typowy koncert życzeń.

Ja już widzę jak USA będzie biernie czekać i patrzeć jak im eksport wysiada :roll: .
Wstrzeliłeś się - brawo wyduś z tego jak najwięcej, ale nie pieprz głupot że wiesz co będzie za pełny rok.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Mpapiez pisze:
Kusus pisze: I dodam jeszcze, ze:
eu.png
Następny.
To co napisałeś, to jest typowy koncert życzeń.

Ja już widzę jak USA będzie biernie czekać i patrzeć jak im eksport wysiada :roll: .
Wstrzeliłeś się - brawo wyduś z tego jak najwięcej, ale nie pieprz głupot że wiesz co będzie za pełny rok.
Pogadamy po świętach. Wesołych świąt - gdybym następnym razem wszedł tu dopiero po sylwestrze.

Fiestaall
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fiestaall »

15.30, lecimy na 2100 na sp500 a dax zarazza nim. Jak sie bawić to za gruby pieniądz :)

Zablokowany