Let's flow.
Re: Let's flow.
Mini update:
Aktualnie pozycja EUR/CAD jest na ok +95 pips.
Wsadziłem już SL pod ostatnią H4 i tak oto mam zabezpieczony już zysk +37 pips.
Ostatecznie celuje w 1.14925 (ok + 240 pips) i tam jest mój TP.
Aktualnie pozycja EUR/CAD jest na ok +95 pips.
Wsadziłem już SL pod ostatnią H4 i tak oto mam zabezpieczony już zysk +37 pips.
Ostatecznie celuje w 1.14925 (ok + 240 pips) i tam jest mój TP.
Zamknąłem z ręki.
Wpadło + ~ 67 pips.
Dla mnie warunkiem kontynuacji wzrostów, było zamknięcie H4 powyżej pomarańczowego S/R.
Zwalili cenę i H4 wygląda spadkowo. Cena również spadła pod średnią.
Miałem zbyt poważne wątpliwości żeby dalej trzymać ten trade
.
Wpadło + ~ 67 pips.
Dla mnie warunkiem kontynuacji wzrostów, było zamknięcie H4 powyżej pomarańczowego S/R.
Zwalili cenę i H4 wygląda spadkowo. Cena również spadła pod średnią.
Miałem zbyt poważne wątpliwości żeby dalej trzymać ten trade

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Świeże wejście na EUR/JPY...
Generalnie Ejek siedzi na oporach...
SL powyżej zeszłotygodniowych szczytów. TP poniżej ostatniego low, ale bez przesady.
Wywalili mi moje warunki do umacniania EUR względem CAD i dolara, więc myślę że EUR zacznie się jednak delikatnie osłabiać.
Może jeszcze podbić do góry, ale negacją mojego scenriusza będzie pokonanie szczytów z ostatniego tygodnia.
Na Ejku w zasadzie teraz widać bardzo dużą formację odwróconej flagi.
No nic - czekamy.
Generalnie Ejek siedzi na oporach...
SL powyżej zeszłotygodniowych szczytów. TP poniżej ostatniego low, ale bez przesady.
Wywalili mi moje warunki do umacniania EUR względem CAD i dolara, więc myślę że EUR zacznie się jednak delikatnie osłabiać.
Może jeszcze podbić do góry, ale negacją mojego scenriusza będzie pokonanie szczytów z ostatniego tygodnia.
Na Ejku w zasadzie teraz widać bardzo dużą formację odwróconej flagi.
No nic - czekamy.
- klonmarcin
- Maniak
Ejek - właściwie nigdy mi nie podchodził - jakoś źle się grało - a widzę, że z kolei u Ciebie idzie dobrze gra na innych parach niż e/u. Ja tylko e/u - na inne pary właściwie nawet nie patrzę - choć bym chciał to po prostu zbyt mało czasu mam aby ogarniać kilka par i szukać wejść.Mpapiez pisze:Na Ejku w zasadzie teraz widać bardzo dużą formację odwróconej flagi.
Co do e/j - wg mnie także mogą jeszcze podbić do góry - i to sporo. Wręcz obawiał bym się wchodzić teraz w S...
Ale jak wiadomo - cena zrobi swoje - moja strategia mówi mi, że jeśli o 18 na e/u nie rozpocznie się dalszy ciąg spadku to raczej słabo widzę dalszy spadek.

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?
https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs
Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...
No pain - No gain
Daj sobie czas do 19:00klonmarcin pisze:Ejek - właściwie nigdy mi nie podchodził - jakoś źle się grało - a widzę, że z kolei u Ciebie idzie dobrze gra na innych parach niż e/u. Ja tylko e/u - na inne pary właściwie nawet nie patrzę - choć bym chciał to po prostu zbyt mało czasu mam aby ogarniać kilka par i szukać wejść.Mpapiez pisze:Na Ejku w zasadzie teraz widać bardzo dużą formację odwróconej flagi.
Co do e/j - wg mnie także mogą jeszcze podbić do góry - i to sporo. Wręcz obawiał bym się wchodzić teraz w S...
Ale jak wiadomo - cena zrobi swoje - moja strategia mówi mi, że jeśli o 18 na e/u nie rozpocznie się dalszy ciąg spadku to raczej słabo widzę dalszy spadek.

Co do tego ejka, liczę się z podbiciem do góry, dlatego wstępnie mam tak dość szeroki SL.
Prawdę mówiąc już wyjście powyżej 136.250 będzie mnie skłaniać do zamykania pozycji... no ale zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
Na ten moment nie jest źle, bo cena wisi pod tym poziomem od 3 godzin

No i na ejku póki co dalej kaszana. Można powiedzieć że stoimy w miejscu od 20 godzin.
Tak jak się liczyłem, jest małe podbicie do góry na ok. ~30 pips i znów cena stoi.
Generalnie zaktualizowałem kształt trójkąta na ten moment i jego kształt wygląda nieco inaczej.
Ewentualne wybicie górnej bandy rozpoczyna negacje mojego układu spadkowego.
Póki co widzę wisielca i do 40 minut się skończy formować.
Zawężyłem linię obrony do 136.75 (jakieś - 70 pips), bo dziwnie to zaczyna wszystko wyglądać.
Niezbyt piękne informacje z Chin moga znów sprawić że zacznie się ucieczka do EUR.
Tak jak się liczyłem, jest małe podbicie do góry na ok. ~30 pips i znów cena stoi.
Generalnie zaktualizowałem kształt trójkąta na ten moment i jego kształt wygląda nieco inaczej.
Ewentualne wybicie górnej bandy rozpoczyna negacje mojego układu spadkowego.
Póki co widzę wisielca i do 40 minut się skończy formować.
Zawężyłem linię obrony do 136.75 (jakieś - 70 pips), bo dziwnie to zaczyna wszystko wyglądać.
Niezbyt piękne informacje z Chin moga znów sprawić że zacznie się ucieczka do EUR.
Spojrzałem na screeny.
Na prawdę wchodzisz w pozycję tylko na podstawie 2 kresek na 4H?
Jeżeli siedzisz na Ejku dalej to wkrótce spokojnie powinniśmy przywitać znowu 135.50, może niżej do 135.00.
Mnie wywaliło na BE.
Oczywiście musi dojść do końcówki .50 albo .00, bo końcówki .25 i .75 nie działają
Jeżeli siedzisz na Ejku dalej to wkrótce spokojnie powinniśmy przywitać znowu 135.50, może niżej do 135.00.
Mnie wywaliło na BE.
Oczywiście musi dojść do końcówki .50 albo .00, bo końcówki .25 i .75 nie działają

Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
to pod koniec listopada pada albo nie pada.
Im prościej tym łatwiej nie ?chihuahua pisze:Spojrzałem na screeny.
Mnie wywaliło na BE.

Na H4 patrze ogólnie, a decyzje o wejściu podejmuje na M30/90, gdzie śmiga moja średnia.
Samo wejście to nie tylko 2 kreski, ale też poziom zaznaczony żółtą linią, z którego odbyła się mocna sprzedaż. Na M90 mam ogromny cień spadkowy który jest definicją ryzyka. Dopóki tego nie zakryją to dla mnie są spadki i tyle.
Zauważ, że ja ryzyko głównie definiuje o poziomy "25" i "75".
Na ten moment dopóki górna LT nie zostanie wybita, to też nie ma o czym gadać jeżeli chodzi o spadki.
Poza tym, cena nie przebija oporu od 24 godzin. Dla mnie tylko spadki na ejku zostały

Mały update:
Aktualnie + ~40 pips. Miło że cena zaczeła zawracać. Jak puści LT, może być fajna petarda w dół.
Równie dobrze może być niezła petarda do góry
.
Jak widać, rynek właściwie od poniedziałku czeka na dzisiejszy dzień. Moim zdaniem Mario spuści EUR dzisiaj jak po brzytwie w dół..., a potem się zobaczy na rozwój wydarzeń.
Moim zdaniem jeżeli do końca tego roku nie rozpocznie się kolejny marsz w okolice parytetu, to raczej będzie powolny powrót w okolice 1.20 i wzwyż na eur/usd.
Jeżeli się nie pomyliłem co do kierunku, to TP będę chciał realizować w okolicach ostatniego dołka na ejku.
Aktualnie + ~40 pips. Miło że cena zaczeła zawracać. Jak puści LT, może być fajna petarda w dół.
Równie dobrze może być niezła petarda do góry

Jak widać, rynek właściwie od poniedziałku czeka na dzisiejszy dzień. Moim zdaniem Mario spuści EUR dzisiaj jak po brzytwie w dół..., a potem się zobaczy na rozwój wydarzeń.
Moim zdaniem jeżeli do końca tego roku nie rozpocznie się kolejny marsz w okolice parytetu, to raczej będzie powolny powrót w okolice 1.20 i wzwyż na eur/usd.
Jeżeli się nie pomyliłem co do kierunku, to TP będę chciał realizować w okolicach ostatniego dołka na ejku.
- klonmarcin
- Maniak
Gratulacje z tym e/j - fajnie weszło - teraz tylko ładnie to rozegrać do TP.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
No pain - No gain