Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Masz rację, też w moim mniemaniu most jest małowygodny i nie do końca zapewnia to, czego trader by od niego oczekiwał. Niestety nie każdy ma głowę do programowania (ja próbowałem się nauczyć i skończyło się na liźnięciu podstaw), a tym bardziej nie każdy ma na to czas. Ale samo Dukascopy prowadzi na stronie listę programistów gotowych podjąć się każdego zadania :). Minus taki, że odpłatnie ale jak to w inwestowaniu - najpierw trzeba włożyć żeby wyjąć.
My współpracujemy z jedną polską firmą, która specjalizuje się w programowaniu w Javie - nasi klienci mogą liczyć na rabaty na ich narzędzia i usługi. Zawsze to jakieś ułatwienie jeśli ktoś nie jest w stanie znaleźć alternatywnych wskaźników w sieci do JForex lub nie chce uczyć się stosunkowo trudnej Javy...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

houk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: houk »

raposo pisze: Tyle, że niestety muszę Cię rozczarować. Korzystając z mostu korzystasz jednocześnie z dwóch różnych datafeedów (źródeł danych) - MT4 brokera, którego sobie wybierzesz (nieważne czy to demo czy real) oraz JForex Dukascopy. Włączając most dane z Dukasa nie są przerzucane do MT4.
Działa to tak, że akcje podejmowane na MT4 są kopiowane na JForex - i tyle.

Resztę detali znajdziesz już w opisie na Forex Club.
Nie wiem czy masz aktualne informacje na ten temat, ale korzystałem niecałe 2 lata temu z mostu FTT na Mt4. Firma oferująca most "zasysa" dane z Jforex, dane te są identyczne (poza minimalnymi wyjątkami na niektórych parach). Z mostu już nie korzystam ale MT4 z firmy FTT ciągle działa, dane są aktualizowane, nieraz sprawdzając notowania nie otwieram Jforex'a (mega długo trwa logowanie) tylko włączam MT4.
Co do samego mostku odradzam wszystkim korzystanie z tego. Może teraz się coś zmieniło (w co wątpię) ale wcześniej było dużo problemów technicznych z działaniem mostku. Jak był jakiś błąd wynikający z niewłaściwego działania mostka, np. cena doszła do założonego TP ale nie zaliczyło TP to Dukascopy umywa ręce twierdząc żeby zgłosić się do FTT bo to oni oferują usługę, a w FTT reklamacje to istna udręka. Jako ciekawostkę dodam, że jeśli chcesz "ręcznie" zamknąć zlecenie bo widzisz, że cena doszła do TP a transakcja ciągle otwarta, to jest to niemożliwe bo otwiera ci w danym momencie transakcję przeciwstawną. Trzeba dopiero zgłosić się do FTT, prosić ich o zamknięcie, potem trzeba dopiero reklamować transakcję itd.... Zdecydowanie odradzam
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mówimy o dwóch różnych mostach...

Ja zdecydowanie odradzam korzystanie z mostu FTT, bo wiem, że była z nimi masa problemów, a pozytywne rozpatrzenie reklamacji graniczyło z cudem. Ktoś kilka lat temu opisywał sytuację na forum, gdzie popłynął na dużą kasę korzystając właśnie z mostu FTT (platforma pokazywała jedno, na rachunku działo się drugie).

Dukascopy ostrzega (my też), że każdy kto decyduje się na używanie mostu na koncie realnym robi to na własne ryzyko. Broker nie jest autorem tego oprogramowania więc nie zaleca jego używania, jak i nie może brać za nie odpowiedzialności.

Most opisany na naszej stronie jest bardzo uproszczony i bazuje na logach. Jeśli już to używałbym go do day-tradingu lub scalpingu, gdzie korzystamy tylko z opcji kup/sprzedaj/zamknij niż do precyzyjnych wejść, bo różnice w datafeedzie i czasie egzekucji zawsze mogą wystąpić. Ale niektórzy to lubią - jest ryzyko, jest zabawa :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

spamowiec
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spamowiec »

Dzięki za zaangażowanie :)
Robiłem wcześniej według tej instrukcji którą wkleiłeś ale widocznie coś pokręciłem. Nie podchodziłem do kolejnej próby.
A skoro to aż z takim ryzykiem się wiąże to lepiej będzie się chyba podszkolić w Javie na przyszłość.

Dzięki za info i miłego weekendu życzę

QuinetiQ
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: QuinetiQ »

Pytanie z przymrużeniem oka. Co by było, gdyby Rosja zajęła Łotwę, a w Rydze znajduje się siedziba Dukascopy Europe?
Liczę na odpowiedzi z oczami szeroko otwartymi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Raczej nic, Andrey Duka(scopy) jest przecież Rosjaninem i to w sporej części rosyjski kapitał ;).

https://www.dukascopy.com/swiss/english ... structure/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arkoni »

W sporej części?!
Dobre sobie. Andrey Duka i Veronika Makarova (Duka) mają razem 99% akcji banku.
Choć nie jestem rusofobem, to pytanie co się stanie gdy..., staje się bardzo zasadne.
Przyznam szczerze, że sprawdzając wiele przed zmianą brokera akurat tego nie sprawdziłem.
Choć jest to spółka akcyjna, podlegająca regulacjom EU (Dukascopy EU), to jednak jakoś mnie to
nie uspokaja.
A tak już na marginesie. Jak to się dzieje, że polscy brokerzy nie potrafią skonstruować tak dobrej oferty!?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Założyłem, ze w sporej ale kto ma ile to przyznam, ze nie sprawdzałem. D. Europe ma regulacje UE ale Bank już szwajcarskie, a te z tego co wiem są dosc restrykcyjne, co moze tlumaczyc tak mala ilośc brokerow FX z tego kraju (a szkoda).

Polscy brokerzy rywalizują glownie miedzy soba dlatego oferty nie odstają od siebie w wyraźnym stopniu...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
czyjawiem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: czyjawiem »

Czy jest jakaś szansa ze dukas będzie wspierać MT4 w przyszłości? Jeśli tak to w jakich ramach czasowych mogło by sie to stac?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Szansa na to jest bliska zeru.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ