Wczoraj przez moment rozgorzała dyskusja na mój temat jakoby nazywali mnie tak czy owak. Nie przejmuję się, co do wykresu to nawet wklejenie jego nic nie da, bo wejścia i wyjścia opieram o wskaźnik liniowy, ale dostosowałem go tylko do H1. Dlatego H1 żeby na podstawie średniego ruchu/odchylenia cen, można było mieć mniej niż 50pips SL
Wskaźnik określa moment wyjścia z pozycji a potem wejścia w kolejną, tego samego kierunku lub przeciwną. Absolutnie nie określa zasięgów tzn, nie wiem czy rajd bdzie 100pips czy 30 , m na celu określanie miejsc h1 gdzie wykres nawraca, dlatego niech się nikt ne sugeruje L czy S, bo ja nie gram na ruchy typu, Będzie 1.15 lub 1,08.
O 10 zamknięcie, był sygnał na wyjście z L, na razie czekam na odczyt, albo na L albo S na edku.
Odczyt ma pierwszeństwo, potem patrzę dodatkowo na wygładzony stochastyczny, MACD, oraz siły RAVI i ADX, które dają dodatkowe info
Pozdrawiam uczących się i tych leżakujących
Ps zawsze jest tak, że po wyjsciu z pozycji trzeba poczekać na kolejny odczyt 2-3 świece H1, wykresu z liniami SR, czy kanałami nie będę wklejał, bo to każdy może po przeczytaniu poradnika FX sam zrobić, miałem dziennik, ale zrezygnowałem, bo nikt dyskusji nie podjął, tylko docinki i uwagi mieli

Umysł techniczny to taki, który da się zdefiniować matematycznie.