DayTrading: Piątek 09.10.2015
- 13ty Stochastyk
- Gaduła
Re: DayTrading: Piątek 09.10.2015
Dziś kluczowym momentem dla Edka będzie godz. 12.00 i poziom 1,1285. Jeśli między 12.00 a 15.00 nie spadnie poniżej 1,1285 to będzie szansa na 1,1450 jeszcze dziś albo na początku przyszłego tygodnia.
Zwyciężają tylko cierpliwi.
Zakładasz odbicie się od 1.1450 czy docelowo jeszcze większy up ? bo samo odbicie jeszcze nie zaneguje niedźwiedzich teorii o których pisali wczoraj13ty Stochastyk pisze:Dziś kluczowym momentem dla Edka będzie godz. 12.00 i poziom 1,1285. Jeśli między 12.00 a 15.00 nie spadnie poniżej 1,1285 to będzie szansa na 1,1450 jeszcze dziś albo na początku przyszłego tygodnia.

wczorajsze minutki nie napawają optymizmem w kontekście stóp procentowych w USA, a warto dodać że raport nie uwzględniał danych z zeszłego piątku po których poszła ostra winda do nieba

Ostatnio zmieniony 09 paź 2015, 09:53 przez Azej, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak to się można pomylić, gdyby się grało na przeczucia co do rynku.
Sądziłem, że EDek powinien spadać, a indeksy rosnąć, a tu AT mówi co innego i trzeba się jej słuchać (chociaż te spadki indeksów to wcale nie takie pewne)
-- Dodano: 09 paź 2015, 09:05 --

Sądziłem, że EDek powinien spadać, a indeksy rosnąć, a tu AT mówi co innego i trzeba się jej słuchać (chociaż te spadki indeksów to wcale nie takie pewne)

Uważaj na platynowy opór:highend pisze:Platyna juz 970
1szy target: 1080 jak dla mnie![]()
![]()
I jeszcze Aluminium i Miedz.... ja byk surowcowy

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gra ktoś na USDTRY? Co sądzicie o tej parze? Warto wchodzić w L z celem pod 3.00? Czy jednak wsparcie puści i lecimy na 2.7xxx?
Ja bym jeszcze poczekał na L, ale mogę się mylić.Zolo pisze:Gra ktoś na USDTRY? Co sądzicie o tej parze? Warto wchodzić w L z celem pod 3.00? Czy jednak wsparcie puści i lecimy na 2.7xxx?
- 13ty Stochastyk
- Gaduła
Powyżej 1,1450 moja prognoza nie sięga ... EUR jest teraz bardzo niepewne. Spodziewam się dużej zmienności i raczej up. Jeśli surowce utrzymają trend wzrostowy to ciekawsze są pary AUD i NZD. Tam powinien być wzrost ok. 600 pip z mniejszymi nerwami. Oczywiście gdyby Chiny dalej zwalniały to może być różnie.Azej pisze:
Zakładasz odbicie się od 1.1450 czy docelowo jeszcze większy up ? bo samo odbicie jeszcze nie zaneguje niedźwiedzich teorii o których pisali wczoraj![]()

Czyli jak zwykle nic nie wiadomo.

Zwyciężają tylko cierpliwi.
- atlanticos
- Maniak
znowu czerwona strzałka rządzi
przewidywalne jak moda na sukces
Fajnie byłoby dziś osiągnąć punkt "d" - wiem że więcej przyjemności jest przy szukaniu punktu G, ale i tym nie ma co gardzić
W punkcie "d" powoli będę szukał kontry misiaków (czerwona strzałka na górnej bandzie dużego trójkąta wskazana) ale to pewnie juz w poniedziałek. Jak dla mnie jeśli S to w przedziale 1370-1410 i Sl powyżej "b" bo jak puści wcześniej górna banda to 1.17 możemy szybciej niż zakładam zobaczyć... ale na razie nie ma co zaklinać wykresu...niebieskie wsparcie zadziałało... jak było silne widać po reakcji ceny od rana... wszystkie L już u mnie pozamykane na 1340 i weekend...
edek h4
https://www.tradingview.com/x/MEKWIHgk/
edek h1 - tu widac ze orgr jako formacja kontynuacja ma sie dobrze i zasieg (wypadający na gornej bandzie trojkata z h4 i pokrywający sie z d_r2 oraz zasiegiem wczesniej wybitego mniejszego trójkąta) powinien osiągnac...
https://www.tradingview.com/x/EDqs6Vf9/

edek h4
edek h1 - tu widac ze orgr jako formacja kontynuacja ma sie dobrze i zasieg (wypadający na gornej bandzie trojkata z h4 i pokrywający sie z d_r2 oraz zasiegiem wczesniej wybitego mniejszego trójkąta) powinien osiągnac...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
13ty Stochastyk pisze:Powyżej 1,1450 moja prognoza nie sięga ... EUR jest teraz bardzo niepewne. Spodziewam się dużej zmienności i raczej up. Jeśli surowce utrzymają trend wzrostowy to ciekawsze są pary AUD i NZD. Tam powinien być wzrost ok. 600 pip z mniejszymi nerwami. Oczywiście gdyby Chiny dalej zwalniały to może być różnie.Azej pisze:
Zakładasz odbicie się od 1.1450 czy docelowo jeszcze większy up ? bo samo odbicie jeszcze nie zaneguje niedźwiedzich teorii o których pisali wczoraj![]()
![]()
Czyli jak zwykle nic nie wiadomo.
Ciekaw jestem co USA wymyśli po otwarciu, pamiętam że były momenty w sierpniu kiedy USD do PLN tracił przed południem 0,5-0,7% a po otwarciu w USA momentalnie strata na poziomie 2%

Trwa korekta wzrostów więc będę dzisiaj polował na Lki do godziny 14, może uda się coś złapać w okolicy 1,130 albo ciut niżej, coś mi się wydaje że przed zamknięciem możemy zobaczyć jeszcze jeden nowy szczyt.
karnak pisze:Ja bym jeszcze poczekał na L, ale mogę się mylić.Zolo pisze:Gra ktoś na USDTRY? Co sądzicie o tej parze? Warto wchodzić w L z celem pod 3.00? Czy jednak wsparcie puści i lecimy na 2.7xxx?
Litości.... jak spada to szukamy S !!!
szczegolnie, ze usdtry to mega swap na S dodatni.
-- Dodano: 09 paź 2015, 09:48 --
-- Dodano: 09 paź 2015, 09:53 --karnak pisze:Jak to się można pomylić, gdyby się grało na przeczucia co do rynku.
Uważaj na platynowy opór:highend pisze:Platyna juz 970
1szy target: 1080 jak dla mnie![]()
![]()
I jeszcze Aluminium i Miedz.... ja byk surowcowy
platyna - opor po to by go zlamac, trend wzrostowy
akcje VW - mega kosmos

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
atlanticos pisze:znowu czerwona strzałka rządziprzewidywalne jak moda na sukces
Fajnie byłoby dziś osiągnąć punkt "d" - wiem że więcej przyjemności jest przy szukaniu punktu G, ale i tym nie ma co gardzić
W punkcie "d" powoli będę szukał kontry misiaków (czerwona strzałka na górnej bandzie dużego trójkąta wskazana) ale to pewnie juz w poniedziałek. Jak dla mnie jeśli S to w przedziale 1370-1410 i Sl powyżej "b" bo jak puści wcześniej górna banda to 1.17 możemy szybciej niż zakładam zobaczyć... ale na razie nie ma co zaklinać wykresu...niebieskie wsparcie zadziałało... jak było silne widać po reakcji ceny od rana... wszystkie L już u mnie pozamykane na 1340 i weekend...
edek h4

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski