Let's flow.
Re: Let's flow.
Jeszcze o 19.00 byłem na 7 miejscu w klasyfikacji dziennej brakowało mi 30% do pierwszego teraz popłynąłem na Edku i juz bez szans na 750zl. Może uda sie w przyszłym tygodniu 

Marcifx pisze:Jeszcze o 19.00 byłem na 7 miejscu w klasyfikacji dziennej brakowało mi 30% do pierwszego teraz popłynąłem na Edku i juz bez szans na 750zl. Może uda sie w przyszłym tygodniu

Jeżeli o mnie chodzi, to raczej zakończyłem już konkurs chociaż spróbuje jeszcze powalczyć może o jakieś jeszcze jedno + 750 zł

Miałem w piątek pewne +600% i gwarantowane top 10, ale chciałem powalczyć o 5000 zł i niestety poleciałem też ostro w dół

W życiu bym na to nie wpadł

I tak jestem cholernie dumny z siebie, że chociaż jedną nagrodę mam

a ja zaliczyłem dwa razy MC na konkursie mforex
1. platyna na L
2. dax na L
obie pozycje były dobre (kierunek dobry), ale ciut za wczesnie i za całe depo
Jakkolwiek z kwoty 6000 PLN, która została - udało się zarobić i znowu jest stan ponad 10K PLN, czyli sumarycznie na plus..
1. platyna na L
2. dax na L
obie pozycje były dobre (kierunek dobry), ale ciut za wczesnie i za całe depo

Jakkolwiek z kwoty 6000 PLN, która została - udało się zarobić i znowu jest stan ponad 10K PLN, czyli sumarycznie na plus..
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Cześć,
Dwa wejścia z tego tygodnia.
Pierwsza pozycja jeszcze z piątku to Long, z bardzo szerokim SL na EUR/AUD, prawie 150 pips. Tutaj dostałem SL.
Normalnie max daje 2 poziomy ( 70 do 100 pips), ale tutaj dopiero przy pokonaniu 150 pipsów otwierał mi się sygnał na eskę. Po zaliczeniu SL, otworzyłem shorta i dałem dość odległy TP, ponad 150 pipsów i zakończyło się sukcesem.
Generalnie na razie ten tydzień na czysto netto jakieś + 10 pips.
Swoją drogą moim zdaniem na EUR/AUD i EUR/CAD realizuje się ogromny RGR i może być niezła jazda w dół.
Dwa wejścia z tego tygodnia.
Pierwsza pozycja jeszcze z piątku to Long, z bardzo szerokim SL na EUR/AUD, prawie 150 pips. Tutaj dostałem SL.
Normalnie max daje 2 poziomy ( 70 do 100 pips), ale tutaj dopiero przy pokonaniu 150 pipsów otwierał mi się sygnał na eskę. Po zaliczeniu SL, otworzyłem shorta i dałem dość odległy TP, ponad 150 pipsów i zakończyło się sukcesem.
Generalnie na razie ten tydzień na czysto netto jakieś + 10 pips.
Swoją drogą moim zdaniem na EUR/AUD i EUR/CAD realizuje się ogromny RGR i może być niezła jazda w dół.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Poszła eska na EUR/CAD.
Stop loss powyżej daily high, przy najbliższym okrągłym poziomie.
Stop loss powyżej daily high, przy najbliższym okrągłym poziomie.
Mała aktualizacja:
Troszkę na spokojnie przeanalizowałem tamto wejście, i zrozumiałem że wszedłem za wcześnie.
Tu gdzie jest żółta linia był właściwy S/R.
W każdym bądź razie, na wszelki wypadek cofnąłem się za 3-cią maksymalną linie obrony i poczekałem.
Trend is your friend jak to mawiają
.
Aktualnie pozycja na +30 pips. Do celu pozostało ok 100.
Ps. Że też ja dużo wcześniej nie wpadłem na to, żeby sobie na luzie pykać na wyższych interwałach.
Gram sobie teraz to M30/M90/H4, Target lub SL wchodzi czasami po 2-3 dniach, ale jest spokojnie, bez nerwów i stabilnie. Wyniki % nie są kosmiczne, ale ładne i stabilne. Nie udostępniam generalnie teraz myfxbooka, ale 50 pips odpowiada mniej więcej ~1% depo. Każda linia obrony to ~50 pips.
Troszkę na spokojnie przeanalizowałem tamto wejście, i zrozumiałem że wszedłem za wcześnie.
Tu gdzie jest żółta linia był właściwy S/R.
W każdym bądź razie, na wszelki wypadek cofnąłem się za 3-cią maksymalną linie obrony i poczekałem.
Trend is your friend jak to mawiają

Aktualnie pozycja na +30 pips. Do celu pozostało ok 100.
Ps. Że też ja dużo wcześniej nie wpadłem na to, żeby sobie na luzie pykać na wyższych interwałach.
Gram sobie teraz to M30/M90/H4, Target lub SL wchodzi czasami po 2-3 dniach, ale jest spokojnie, bez nerwów i stabilnie. Wyniki % nie są kosmiczne, ale ładne i stabilne. Nie udostępniam generalnie teraz myfxbooka, ale 50 pips odpowiada mniej więcej ~1% depo. Każda linia obrony to ~50 pips.
Hmm no nic, do celu nie było za daleko, ale finalnie wyszedłem z tej pozycji z ręki.
Strata około ~50 pips. Powód ? Bardzo gwałtowna reakcja wzrostowa, przebicie średnich i przebicie LT.
Również ogromna świeca na M90 i prawdopodbnie malują nam potężny młot na H4.
Szkoda bo myślałem że polecą z tym trendem do mocniejszego wsparcia
.
Przestawiłem się na eLki, SL poniżej dzisiejszego low. Jeżeli puści wczorajszy high, to polecimy dużo wyżej, dlatego jeszcze nie mam sensownego TP.
Aktualnie jakieś + 30 pips z eLek.
Strata około ~50 pips. Powód ? Bardzo gwałtowna reakcja wzrostowa, przebicie średnich i przebicie LT.
Również ogromna świeca na M90 i prawdopodbnie malują nam potężny młot na H4.
Szkoda bo myślałem że polecą z tym trendem do mocniejszego wsparcia

Przestawiłem się na eLki, SL poniżej dzisiejszego low. Jeżeli puści wczorajszy high, to polecimy dużo wyżej, dlatego jeszcze nie mam sensownego TP.
Aktualnie jakieś + 30 pips z eLek.
Aktualizacja:
Aktualnie jakieś + 50 pips.
W ogóle to padł dość istotny opór i moim zdaniem dziś to już tylko góra.
Nie powinniśmy spaść poniżej żółtej linii.
Aktualnie jakieś + 50 pips.
W ogóle to padł dość istotny opór i moim zdaniem dziś to już tylko góra.
Nie powinniśmy spaść poniżej żółtej linii.
Aktualizacja:
Na ten moment około + 40 pips.
Trade jest łącznie z weekndem otwarty już z 5-ty dzień
.
Generalnie za długo to już trwa. Zabezpieczyłem wejścia na BE + 1 i czekam.
Cena bardzo długo konsoliduje, znakiem czego wybicie będzie mocne, dlatego nie ma co dłużej ryzykować.
Na ten moment około + 40 pips.
Trade jest łącznie z weekndem otwarty już z 5-ty dzień

Generalnie za długo to już trwa. Zabezpieczyłem wejścia na BE + 1 i czekam.
Cena bardzo długo konsoliduje, znakiem czego wybicie będzie mocne, dlatego nie ma co dłużej ryzykować.
Aktualizacja:
Na ten moment mamy + 180 pips.
Ten trade już się nudnawy robi, więc zabezpieczyłem już + 100 pips.
Cel mam 120 pips wyżej. Moim zdaniem powinniśmy już tam dojść.
Tak czy owak trade zakończony sukcesem. Następne wejście dopiero będzie po zakończeniu tego trade'a
.
Na ten moment mamy + 180 pips.
Ten trade już się nudnawy robi, więc zabezpieczyłem już + 100 pips.
Cel mam 120 pips wyżej. Moim zdaniem powinniśmy już tam dojść.
Tak czy owak trade zakończony sukcesem. Następne wejście dopiero będzie po zakończeniu tego trade'a