Broker na początek..

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
shaut
Bywalec
Bywalec

Broker na początek..

Nieprzeczytany post autor: shaut »

Witam na wstępie.

Jak wielu tutaj mam problem z wyborem pierwszego brokera. Przejrzałem oferty kilku i mam mętlik w głowie. Może ktoś coś poradzi.

Kwota początkowa co prawda niewielka w granicach 2 tys. zł. Przeglądałem oferty STP/ECN tylko przy takiej kwocie nie wiem, czy jest sens?

Na czym mi zależy najbardziej: brak salda ujemnego, MT4,konkurencyjne spready,miniloty ,brak wszelkich "dziwnych" zagrań ze strony brokera, z racji gry w większości na D1 brak świecy niedzielnej.

Jak do tej pory wytypowałem 3 brokerów (ACFX,FXGROW,HTCBROKER), ale może ktoś poleci lepszego.

Dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Broker na początek..

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Jeśli brak salda ujemnego to nie STP?ECN. Sprawdż ofertę HFT Brokers (obecnia trwa jeszcze promocja podwojenia salda) oraz XM Markets.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

To od początku...
Widzę jakieś HTC Forex ale chyba chodziło Ci o HFT Brokers... ;) Niestety, rachunek STP od 5000 zł. Przy niewielkim depozycie, grze na D1 i prawdopodobnie niedużym doświadczeniu nie zauważysz różnicy czy to STP, ECN, MTF czy MM... Więc skupiłbym się nie na modelu, a na jakości usług.
FxGrow - testowałem, nie byłem zadowolony z egzekucji zleceń. Tobie to może nie przeszkadzać więc możesz spróbować. Mają mały "burdel" i parę niedociągnięć ale bez dramatu.
ACFX - na plus brak brak debetu, na minus wszystko inne ;). Mam złe doświadczenia.

XM - może nie najbardziej konkurencyjny ale mają ciekawe bonusy i promocje jeśli Cię to interesuje.
HFT - OK, ale depozyt 3000 zł. Przy 1000 zł można otworzyć konto Start NDD ale wtedy mamy koszty jak w XM.

Rady są dwie... Zwiększenie depozytu lub pójście na pewne kompromisy :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

shaut
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: shaut »

Generalnie raposo chodzi mi o to, żeby nie mieć z brokerami MM jakiś zagrań przeciwko mnie, dlatego tak myślałem o innym modelu. Może mógłbyś polecić jeszcze jakiegoś innego brokera oprócz tych które wymieniłem?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

FxPro - mikroloty, MT4, brak debetu, min. depozyt od 500 zł, konkurencyjny spready, bank w Polsce, strefa czasowa GMT+2 więc chyba świecy niedzielnej nie ma ;). Bardzo duży i stary broker (od 2006 r. na rynku) więc utrudnień bym się nie spodziewał, szczególnie przy tak małym depozycie. To mój typ.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
FXTM
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: FXTM »

Witam,

Polecam inwestowanie z FXTM. Co roku otrzymujemy różne nagrody i wyróżnienia, w tym: Najlepszy Broker, Najbardziej Zaufany Broker - warto z nami współpracować bo firma ma solidne zasady i bardzo uczciwe podejście do klienta. Dla pocztkujcych rekomenduję 2 rodzaje kont:

1. Dla całkowitych świeżaków na foreksie najlepsze będzie konto CENT:

http://www.forextime.com/eu/pl/forex-tr ... sm_048k9h7

Jest to konto pośrednie pomiędzy kontem live a kontem demo. Minimalny depozyt to 5 EUR. Polecam zasilić to konto kwotą co najmniej 50 – 100 EUR i rozpocząć handel. Balance na koncie CENT wyniesie 100 EUR x 100 centów = 10.000 EUC. Nie są to duże kwoty ale są to prawdziwe pieniądze więc można się nauczyć zarządzania kapitałem i przede wszystkim własnymi emocjami. 1 lot na koncie CENT to transakcja o wartości 100.000 x 0.01 EUR = 1000 EUR. Dostęne są też mini i mikro loty (odpowiednio wartość transakcji to 100 EUR i 10 EUR).

2. Dla bardziej wymagających początkujących polecam konto ECN:

http://www.forextime.com/eu/pl/forex-tr ... sm_048k9h7

ECN oznacza że kwotowania bierzemy od zewnętrznych dostawców płynności banków – nie jesteśmy Market Makerem. Jest to również najtańsza opcja z najniższymi spreadami oraz super szybką realizacją zleceń. Na tym koncie dozwolony jest również hedging oraz scalping, można korzystać z robotów EA i sygnałów.

Czas to pieniądz. Inwestuj go z gową. Wybierz nagradzanego i regulowanego brokera. Otwórz konto w FXTM!

Zespół FXTM

ODPOWIEDZ