Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

arkoni pisze:W zakładce uruchomionej strategii ("Rejestr strategii") są dwa przyciski: "Kopiuj komunikaty" i "Wyczyść komun...".
Czy ktoś wie gdzie i w jakim pliku są zapisywane kopiowane komunikaty.
Wszystkie pliki zapisywane są domyślnie w:
C:\Users\nazwa użytkownika\Documents\JForex\
i
C:\Users\nazwa użytkownika\Local Settings\JForex\
Ale z tego co widzę to tego nie ma więc nie wiem czy przypadkiem komunikaty nie wiszą tylko po stronie serwera brokera...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arkoni »

W tych miejscach na dysku także tego szukałem.
Na stronie brokera (korzystając z linków platformy transakcyjnej) także tego nie mogę znaleźć.
Czyżby niedopatrzenie twórców platformy?

Szkoda, bo myślałem, że zastąpi mi to ewentualny zapis danych z poziomu strategii do pliku csv.

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: whitefox »

arkoni pisze:W tych miejscach na dysku także tego szukałem.
Na stronie brokera (korzystając z linków platformy transakcyjnej) także tego nie mogę znaleźć.
Czyżby niedopatrzenie twórców platformy?

Szkoda, bo myślałem, że zastąpi mi to ewentualny zapis danych z poziomu strategii do pliku csv.
Z tego co zauważyłem to przycisk kopiuj komunikaty działa na zasadzie:
Zaznaczasz wybrane lub wszystkie pozycje w komunikatach > klikasz kopiuj komunikaty > otwierasz np. word/excel i klikasz wklej lub ctrl+v

Natomiast z tego co próbowałem to platforma nie zapisuje komunikatów do osobnego pliku za pomocą przycisku kopiuj komunikaty

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Masz rację. Dziwię się sobie, że na to sam nie wpadłem.
W sumie to nie ma znaczenia czy program zapisuje sam dane do pliku, czy
trzeba je samemu wkleić. Nie tylko zresztą do arkusza kalkulacyjnego Excela.

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Toczę ostatnio nieustanną walkę korespondencyjną z Dukasem w sprawie ciągłych reklamacji. Gra na CFD na Nikkei lub DAXie polega na permanentnym otwieraniu i zamykaniu pozycji nie po rynkowej cenie, ale po cenie gorszej (często druga pozycja w tabeli Depth of Market). Wszystkie reklamacje uznawane są na moją korzyść, ale zaczyna mnie to wnerwiać. Co ciekawe na innych instrumentach nie zauważyłem tego problemu.

Treść ostatniej z Dukasa:
"....
We have reviewed the execution of the following trade:

11:16:04 Order FILLED at 17451.503
(#.............. BUY 100 JPN.IDX/JPY @ MK

And found the execution suffered abnormal execution delay resulting in slippage inconsistent with market conditions at the time.
Considering the execution inconsistent with Dukascopy standards, we wish to offer a refund of the difference between your asked price of 17 451.503 and your execution price of 17 444.273 .
..."

Tylko, że w tabeli ticków nie ma ani jednej takiej ceny jak 17.451. Bardzo mnie to ostatnio intryguje.

Ktoś tak ma? Dukas za każdym razem przeprasza, ale nie mam ochoty bez przerwy smarować maili do nich. Dzisiaj już dwie reklamacje.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

spamowiec
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spamowiec »

Witam,

Mierzę się z zamiarem założenia konta real w Dukascopy Szwajcaria (nie Europa).
Mam pytanie czy ma ktoś z was konto u tego brokera ale w szwajcarskiej filii?
Testowałem już kilka razy Demo i często nie pasują mi świeczki jeśli porównuje je z innymi brokerami. Albo są powycinane albo mają całkowicie inny układ niż na innych kontach.
Dziś też miałem następujący przypadek na walucie AUD/JPY: klikam w Sell i wyświetla mi komunikat, że zlecenie nie może być zrealizowane ( oczywiście nie ma tu mowy o braku środków na koncie czy coś w tym stylu). Gdy kliknąłem OK by potwierdzić komunikat to po około 30 sekundach otwarła się samoczynnie pozycja SELL ale 5,4 pipsa niżej niż wybrałem wcześniej z ręki.

Rozumiem, że demo służy bardziej do zapoznania się z platformą, ale zanim zacznę załatwiać wszystkie papierki związane z założeniem konta chciał bym się dowiedzieć czy u kogoś z Was na koncie Real też takie cuda się zdarzają, a jeśli tak to jak często.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Mam konto w Dukascopy Bank od dobrych paru lat. Nie doświadczyłem takich cudów ale też nigdy nie grałem tam na parach bardziej egzotycznych - tylko majorsy. Co do wyglądu świeczek to sporadycznie faktycznie bywa z tym problem (nie wykluczam, że na majorsach jest częstszy) i trzeba czasem po prostu odświeżyć wykres żeby się "unormalizował".

Co do sytuacji z niemożnością otwarcia zlecenia - myślę, że na koncie rzeczywistym mógłbyś to reklamować z pozytywnym skutkiem. Dukascopy pod tym względem jest w 100% rzetelne i nic nie kombinuje, co już wielokrotnie udowodniło :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

spamowiec
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: spamowiec »

Dzięki za szczerą odpowiedź.
A możesz mi jeszcze powiedzieć czy testowałeś kiedyś most na MT4?
Chciał bym mieć podgląd na kilka wskaźników z MT4 na tych samych danych co JForex.
Ostatnio znalazłem w internecie jak to niby poprawnie skonfigurować ale coś poszło nie tak i to połączenie nie działa w ogóle..
Może Raposo masz jakąś instrukcję jak to zrobić poprawnie?
Wersję mostu miałem 2.06 i wrzuciłem ją w JForex do strategii, uruchomiłem lokalnie ale nie wiem za bardzo jak skonfigurować MT4? Wystarczy jakieś demo czy jak to mam tam ustawić.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Instrukcję jak uruchomić most masz na naszej stronie:
http://forexclub.pl/brokerzy/dukascopy- ... atrader-4/

Jest też pokazany filmik, który sam kręciłem lata temu, pokazujący jego działanie. Testowałem go na demie i na realu - różnic nie było. Szczerze powiem, że nie wiem czy coś się zmieniło, bo trochę czasu upłynęło i samo JForex zostało zaktualizowane już parędziesiąt razy więc jeśli ten sposób nie będzie działać daj znać, a sam też spróbuję to uruchomić.

Tyle, że niestety muszę Cię rozczarować. Korzystając z mostu korzystasz jednocześnie z dwóch różnych datafeedów (źródeł danych) - MT4 brokera, którego sobie wybierzesz (nieważne czy to demo czy real) oraz JForex Dukascopy. Włączając most dane z Dukasa nie są przerzucane do MT4.
Działa to tak, że akcje podejmowane na MT4 są kopiowane na JForex - i tyle.

Resztę detali znajdziesz już w opisie na Forex Club.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Wypróbowałem działanie tego mostu na demo i choć działał on prawidłowo, to funkcjonalność takiego rozwiązania jest znikoma. Postanowiłem po prostu zapoznać się z Javą i JForex API i napisać od nowa strategię i swoje wskaźniki z MT4 pod JForex. Nie jestem programistą, więc trochę to trwało ale właśnie kończę testowanie strategi i od poniedziałku spróbuję jej w live. W zasadzie nie wyobrażam sobie na dłuższą metę poważnego spekulowania na FX bez podstawowych umiejętności programowania (między innymi), pozwalających na pisanie własnych strategii i wskaźników. No chyba, że ktoś z nich nie korzysta. Najlepiej poświęcić trochę czasu i się tego nauczyć.

ODPOWIEDZ