Jeszcze na koniec życzę miłego łykendu wszystkim obserwatorom/czytelnikom dziennika.
Dzięki za info, naprawdę bardzo intersujące, poanalizowałem sobie twoje trady z mojejfxksiążki... w sumie staram sie grac podobnie, tyle że TP wynosi 5 pipsow a spread róznie od 1,5 do 2,2 ... MM broker, który bedzie zmieniony oczywiście jak przyjdzie na to pora...Darooo pisze:Jest to konto "zero spred" , faktyczny spred wynosi 0.1 - 0.3 pipsa ,rzadko odrobine wiecej , oczywiscie plus komisja , w czasie testu EA nie było poślizgów ceny .
W1 nie nadaje się do analizowania tego podejścia. Potrzebny jest podgląd przynajmniej H4, a jeszcze lepiej H1. Dopiero tutaj widać te "drgania" ceny, które pozwalają na stopniowe i systematyczne powiększanie depozytu.koalafx pisze:Ja po przeanalizowaniu wykresu W1 z roku 2015
Czyli 3,5% w 1,5 miesięca, więc +31% w skali roku.koalafx pisze:System po zamknieciu wszystkich pozycji stratnych dal mi na czysto zarobic 350zl przez poltora miesiaca od kwoty 10k wiec nie za wiele.
Dzięki za doping. Pozdrawiam.koalafx pisze:Dalej kibicuje i Journal bede obserwowal i moze kiedys wroce nawet do tego systemu ale jak zobacze ruchy po 2000-3000 pips na edku i co z nich wyniknie.....
Przykro mi, ale źle policzyłeś - nie użyłeś "mojej" metody. Pozwól, że sprostuję: strata -11,6% w skali miesiąca = -273,2% w skali roku. Ekonomia to jednak magia (w sensie "wielce pokrętna dziedzina") - mam na myśli tak ogólnie, abstrahując od forexu. Jakim cudem można stracić dwa razy wszystko? Przecież to bez sensu. Coś jak w hamerykańskim prawie - podobno, jak ktoś bardzo nabroi, to może dostać wyrok kilkukrotnego dożywocia. Ciekawe jak oni to egzekwują.jackub pisze:Dobrze policzyłem?? użyłem twojej metody ....