DayTrading: Środa 23.09.2015
Re: DayTrading: Środa 23.09.2015
Ja zaś idę w egzotykę. S na EUR/HKD...spróbuję też tego S na kablu.
Gdzie dokładnie doleci nie będę zgadywał, na bieżąco dziś będe czytał h1 przez następne kilka godzin i dam znaćWierny sobie pisze:Od 9 zapakowałem L i postój okolice 1,13. Jak to widzisz ?mikiFX pisze:Wymęczony nawrót, kierunek H1 edek UP
wskazanie prowzrostowe h1 9rano
słusznie 1.13, opór h1 leży na 1.13208.

Umysł techniczny to taki, który da się zdefiniować matematycznie.
dobry ten doradcahighend pisze:GBPPLN - S
EURGBP - chyba L, ale nie ruszam bo za dużo pozycji będzie a jednak euro słabe...
GBPUSD (kabel) - wygląda na S nadal.... 1.51... a może i niżej target (1.48 ?)
edit: właśnie zadzwonił do mnie doradca (?) od brokera i rekomendował S na kabla.... ehhh...

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
powinieneś mu odpalić procentahighend pisze:dobry ten doradcahighend pisze:GBPPLN - S
EURGBP - chyba L, ale nie ruszam bo za dużo pozycji będzie a jednak euro słabe...
edit: właśnie zadzwonił do mnie doradca (?) od brokera i rekomendował S na kabla.... ehhh...to ja już kończę handel DT na dziś.... wszystko ładnie poszło

a kabel to D_S2 nawet dziś

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
-
- Fanatyk
ile te D_S2 1.5222pedro pisze:powinieneś mu odpalić procentahighend pisze:dobry ten doradcahighend pisze:GBPPLN - S
edit: właśnie zadzwonił do mnie doradca (?) od brokera i rekomendował S na kabla.... ehhh...to ja już kończę handel DT na dziś.... wszystko ładnie poszło
a kabel to D_S2 nawet dziś
uhum,Tomasz196407 pisze:
ile te D_S2 1.5222
ale gdybym miał na kablu pozycję, to TP ustawiłbym na 1,5240 - o te pare pipek przecież nie chodzi, a tam wypada zasięg tej impulsowej z m15 spadkowej.
z tymże, są obecnie na wsparciu!!! D_S1, po przebiciu wchodziłbym w S, natomiast teraz może się popyt uaktywnić, tym bardziej że za godzinę pejsy wchodzą... zabezpieczyć na zysk i czekać

Jutro też jest dzień.
-
- Fanatyk
[quote="pedro"]

Ostatnio zmieniony 23 wrz 2015, 12:14 przez Tomasz196407, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja sfiltrowałem kabla i nie ma nawet oznak jakiejkolwiek korekty. Jakby miał w przepaść runąć, edek jednak UP, co jakiś czas dzieją się takie cyrki, ale to z reguły w święta kiedy zwierzęta przemawiają ludzkim głosem 
Dobrze wypatrzył ten brok i chwycił za telefon, może podpatrzył u kolegi obok na monitorze, w grupie łatwiej, a pipsów starczy dla każdego
na h1 kabla są trzy tak prospadkowe świece, że jakby to urosło, to ja przemówię głosem zwierząt
Jak się rozkoreluje edek i kabel to często GRUBASY, najpierw ujeżdzą jednego potem drugiego, ja jednak skłaniałbym się przed L na edku, bo twierdzę że dziś lepiej da zarobić, kabel nie ma oznak kupna, ale jak ujedziemy ze 100-150 pips edka do góry, to się te oznaki np wieczorem albo jutro na kablu mogą pojawić, i wtedy GRUBASY porzucą euro i zaczną funty kupować, piekąc dwie pieczenie na jednym ruchu

Dobrze wypatrzył ten brok i chwycił za telefon, może podpatrzył u kolegi obok na monitorze, w grupie łatwiej, a pipsów starczy dla każdego

na h1 kabla są trzy tak prospadkowe świece, że jakby to urosło, to ja przemówię głosem zwierząt

Jak się rozkoreluje edek i kabel to często GRUBASY, najpierw ujeżdzą jednego potem drugiego, ja jednak skłaniałbym się przed L na edku, bo twierdzę że dziś lepiej da zarobić, kabel nie ma oznak kupna, ale jak ujedziemy ze 100-150 pips edka do góry, to się te oznaki np wieczorem albo jutro na kablu mogą pojawić, i wtedy GRUBASY porzucą euro i zaczną funty kupować, piekąc dwie pieczenie na jednym ruchu
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2015, 12:23 przez mikiFX, łącznie zmieniany 1 raz.
- atlanticos
- Maniak
kabel h4 - IMO w niebieskiej strefie można próbować L (strefa z wykresu dziennego). Nie powinniśmy zejść poniżej 1.5240 a odbicie z tej strefy może sięgnąć 1.5450-1.55 (żółta strefa)
https://www.tradingview.com/x/pD7kRQom/
https://www.tradingview.com/x/pD7kRQom/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Z mojej strony jakbym miał narysować kanał na GBP/USD h4 to wygląda on jak niżej, ale na wskaźnikach ne ma oznak do kupna, wydaje się, że może złapać grunt, ale ja bym tego nie tykał, jak edek rośnie to pokaże mu kierunek właściwy
Atlanticos cena spada, to dlaczego kanały wyznaczasz pod prąd? Tylko na mnie nie nakrzycz
Pan broker od telefonu miał rację., bo kabel nie ma oznak kupna, jak kazał sprzedawać to trzeba się zapytać, ale kiedy? lub po jakiej cenie Pan rekomenduje?
Wtedy głos w słuchawce się załamie

Dlaczego ten Pan z rana kupujący edka myśli o TP w okolicy 1.13, dobrze kombinuje tylko czemu wykresu nie dał

Atlanticos cena spada, to dlaczego kanały wyznaczasz pod prąd? Tylko na mnie nie nakrzycz

Pan broker od telefonu miał rację., bo kabel nie ma oznak kupna, jak kazał sprzedawać to trzeba się zapytać, ale kiedy? lub po jakiej cenie Pan rekomenduje?
Wtedy głos w słuchawce się załamie

Dlaczego ten Pan z rana kupujący edka myśli o TP w okolicy 1.13, dobrze kombinuje tylko czemu wykresu nie dał

Ostatnio zmieniony 23 wrz 2015, 13:29 przez mikiFX, łącznie zmieniany 1 raz.