DayTrading: Piątek 18.09.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 wrz 2015, 00:00

Wzrost
8
36%
Bez zmian
4
18%
Spadek
10
45%

Liczba głosów: 22

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 18.09.2015

Nieprzeczytany post autor: karnak »

O trzeciej fali wzrostowej na FOIL można jedynie pomarzyć - potrójna garda oporowa na dziennym, opory na tygodniowym; to okazje do S i grę na ubijanie sierpniowego dołka (może jakaś forma konsoli) ===> L średnioterminowe po wyjściu nad opory:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

To sie kupy nie trzyma.
Jak indeksy maja rosnac to ropa rowniez powinna.

Edek - nie wiem, ale kabel chyba chce na 1.48 zleciec co mi wynika z analizy. Dopiero potem kabel odbije...

Wiec. Misz masz i burdel.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

EURUSDDaily
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

karnak pisze:O trzeciej fali wzrostowej na FOIL można jedynie pomarzyć - potrójna garda oporowa na dziennym, opory na tygodniowym; to okazje do S i grę na ubijanie sierpniowego dołka (może jakaś forma konsoli) ===> L średnioterminowe po wyjściu nad opory:
To jeszcze nie przesądzone, co prawda Twoja szklana kula jest bardzo dobra - co wielokrotnie powtarzałem.

Jeżeli spadnie na 30 $ jeszcze dokupię. Poniżej 25$ będę trochę płakał - po to, aby po kilku miesiącach zostać miliarderem.

Ropa 0 nie będzie kosztowała.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Witam wszystkich,
to ja z innej beczki nie chce prognozować eu i innych rzeczy zostawiam to Wam :) ,
zachecam do obejrzenia w poniedziałek filmu "Ostatnie dni Lehman Brothers" na tvp1 o 20:25,
za tvp info :
"BBC postanowiło podjąć się realizacji filmu telewizyjnego o upadku banku Lehman Brothers. Film zatytułowany „Ostatnie dni Lehman Brothers” pokaże gorączkowe starania szefa banku Dicka Fulda o utrzymanie tej wielkiej instytucji finansowej „przy życiu”. http://www.tvp.info/845635/ostatnie-dni-lehman-brothers
Polecam obejrzenia

karnak
Maniak
Maniak

Bemowo1 pisze:
karnak pisze:O trzeciej fali wzrostowej na FOIL można jedynie pomarzyć - potrójna garda oporowa na dziennym, opory na tygodniowym; to okazje do S i grę na ubijanie sierpniowego dołka (może jakaś forma konsoli) ===> L średnioterminowe po wyjściu nad opory:
To jeszcze nie przesądzone, co prawda Twoja szklana kula jest bardzo dobra - co wielokrotnie powtarzałem.

Jeżeli spadnie na 30 $ jeszcze dokupię. Poniżej 25$ będę trochę płakał - po to, aby po kilku miesiącach zostać miliarderem.

To nie jest sprawa szklanej kuli, ale właściwego uwzględniania wpływu różnych timeframe.
Im dłuższe tym większe znaczenie.
Trzecia falka nie powstanie o tak sobie, bo można zrobić pod to rysunek - są ograniczenia z wyższych trendów i choćby to pasowało na godzinnym to się nie wypełni. :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Ropa nie spadnie nizej niz $37. Jakakolwiek cena blizej $40 to okazja na zakupy i trzymanie. Nie wiem jak dlugo.
Zapomnijcie o $25-30.
Ja mam buylimity w okolicach 41-42. Spodziewam sie tam szpili i nie chce przegapic.

karnak
Maniak
Maniak

highend pisze:Ropa nie spadnie nizej niz $37. Jakakolwiek cena blizej $40 to okazja na zakupy i trzymanie. Nie wiem jak dlugo.
Zapomnijcie o $25-30.
Ja mam buylimity w okolicach 41-42. Spodziewam sie tam szpili i nie chce przegapic.
Nie lepiej z L ustawić się po zmianie trendu czytaj wybiciu ponad opór(y), a po odbiciu od oporu brać S zgodnie z dotychczasowym trendem spadkowym i nie zastanawiać się czy spadnie poniżej ostatniego dołka, czy nie - trend trwa do momentu jego zmiany.
No chyba, że grasz na szpile, ale to może skończyć się równie dobrze bolesnym wbiciem szpili. :)

_Kerad_
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _Kerad_ »

karnak pisze:
Bemowo1 pisze:

To nie jest sprawa szklanej kuli, ale właściwego uwzględniania wpływu różnych timeframe.
Im dłuższe tym większe znaczenie.
Trzecia falka nie powstanie o tak sobie, bo można zrobić pod to rysunek - są ograniczenia z wyższych trendów i choćby to pasowało na godzinnym to się nie wypełni. :)
Moim zdaniem ropa jest na tak niskim poziomie przez Opec który chce wykosić konkurencje łupków w USA (zobacz ile padło...) dlatego trzymają wydobycie pomimo zwiększenia podaży przez zniesienie embarga dla Iranu no i też nie bez znaczenia chyba nadciągająca recesja gospodarcza (albo jak mówią po krachu finansowym że będzie teraz gospodarczy...) co ograniczy konsumpcję a i jeszcze ekolodzy którzy chcą ograniczenia konsumpcji paliw kopalnianych co przyspieszy rozwój technologii (do tej pory skutecznie blokowane przez lobby arabskie...)

co do ceny 0 na pewno masz rację ale mogą uklepywać dołki a może i pogłębiać

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

karnak pisze: Nie lepiej z L ustawić się po zmianie trendu czytaj wybiciu ponad opór(y), a po odbiciu od oporu brać S zgodnie z dotychczasowym trendem spadkowym i nie zastanawiać się czy spadnie poniżej ostatniego dołka, czy nie - trend trwa do momentu jego zmiany.
No chyba, że grasz na szpile, ale to może skończyć się równie dobrze bolesnym wbiciem szpili. :)
Już tłumaczę:

- nie gram już S na ropie i nie zamierzam (tak jak i na innych surowcach, no może są wyjątki jak np. czasem złoto bywało itp)...

- ropa jest na takim poziomie, że granie na niej S to.... imho samobójstwo, chyba, że na DT ktoś chce i potrafi

- jeśli będę czekał aż ropa odwróci duży trend na tygodniowym/miesięcznym to wtedy jej cena będzie już w okolicach 60-70$, a więc niejako potwierdzi odwrócenie trendu, ale wtedy będzie deczko późno na L... choć niby nigdy nie jest za późno to ja wolę mieć L od $40-45 niż od $70 ;)

Zablokowany