DayTrading: Piątek 18.09.2015
Re: DayTrading: Piątek 18.09.2015
OIL WTI
na h4 spadliśmy pod 200 EMA (było chwilowe odreagowanie)
Technicznie mamy retest tl kanału z którego wyszliśmy....
Na int dziennym oznaczenia nadal ważne, chyba, że pękanie wskazany poziom.
Średnia na wykresie to 50 EMA
Na h1 istnieje możliwość konsolidacji w ramach 2 rójkątów
Czerwony trókąt - dla tego wariantu wskazana luka hossy
na h4 spadliśmy pod 200 EMA (było chwilowe odreagowanie)
Technicznie mamy retest tl kanału z którego wyszliśmy....
Na int dziennym oznaczenia nadal ważne, chyba, że pękanie wskazany poziom.
Średnia na wykresie to 50 EMA
Na h1 istnieje możliwość konsolidacji w ramach 2 rójkątów
Czerwony trókąt - dla tego wariantu wskazana luka hossy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FW20WS:
-- Dodano: 19 wrz 2015, 07:40 --
S&P:
-- Dodano: 19 wrz 2015, 07:40 --
S&P:
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- helpfinance
- Stały bywalec
W korekcie płaskiej występuje zmienność korekt , czyli płaska(a) -zygzak(b) , lub zygzak(a)-płaska(b) ,więc ten układ to raczej WXY , klin 12345 też już raczej mógł się zakończyć gdyż wg mnie mamy już pierwszą spadkową piątkę . To 1,17 było zrobione w ekstremalnej panice i chyba już tam nie wrócą ... strefa euro to dużo większy syf niż USA .atlanticos pisze:jesli (zgodnie z tym co ponizej masz na moim d1) jestesmy w rozbudowanej fali 4 w C to nie powinnismy zejsc ponizej 1050 wg mnie... zejscie ponizej zaneguje oznaczenia, a zejscie ponizej 1.0950 to juz powrot do trendu d1xyz pisze:
jaki moze byc wg ciebie zasieg tego ruchu w dół, bo góra to chyba tego 1.15 bez danych nie przeskocza?
edek d1
https://www.tradingview.com/x/BTRBZLpA/
Mi się wydaje, że ten prezent od fedu trzeba było wykorzystać do sprzedaży edka , chociaż liczyłem na więcej ale zadowoliłem się tym 1,14 i na razie ok
pzdr.
Lepiej nie grać niż stracić.
-
- Fanatyk
helpfinance pisze:W korekcie płaskiej występuje zmienność korekt , czyli płaska(a) -zygzak(b) , lub zygzak(a)-płaska(b) ,więc ten układ to raczej WXY , klin 12345 też już raczej mógł się zakończyć gdyż wg mnie mamy już pierwszą spadkową piątkę . To 1,17 było zrobione w ekstremalnej panice i chyba już tam nie wrócą ... strefa euro to dużo większy syf niż USA .atlanticos pisze:jesli (zgodnie z tym co ponizej masz na moim d1) jestesmy w rozbudowanej fali 4 w C to nie powinnismy zejsc ponizej 1050 wg mnie... zejscie ponizej zaneguje oznaczenia, a zejscie ponizej 1.0950 to juz powrot do trendu d1xyz pisze:
jaki moze byc wg ciebie zasieg tego ruchu w dół, bo góra to chyba tego 1.15 bez danych nie przeskocza?
edek d1
Mi się wydaje, że ten prezent od fedu trzeba było wykorzystać do sprzedaży edka , chociaż liczyłem na więcej ale zadowoliłem się tym 1,14 i na razie ok
pzdr.

Teraz już rozumiesz? może kiedyś zrozumiesz. Myślę że nikt 200 pipsami nie pogardzi.highend pisze:nie rozumiem fenomenu tego forum... tu edek rośnie wpizdu, a oni dalej S szukają...
jak spadał od maja 2014 roku do marca 2015 roku to chyba z 80% forum L szukało... zyskali miano Apaczów.
Sam też byłem jednym z nich(!!!!)
Teraz sytuacja zdaje się odwraca, a tu tylko S.... no dobra... na jakąś cofkę, DT... cośtam... ale PO CO ?
pzdr
- LarryGoldberg
- Gaduła
U siebie rozrysowałem to podobnie, mierzone zasięgi impulsu(niebieskie linie) i korekt (żólte strzałki). Kluczowym obszarem jest dla mnie strefa popytu (niebieski prostokąt) Tam najchętniej szukałbym PA buy signal aż do 1.8 lub sell w przypadku przebicia.atlanticos pisze:jesli (zgodnie z tym co ponizej masz na moim d1) jestesmy w rozbudowanej fali 4 w C to nie powinnismy zejsc ponizej 1050 wg mnie... zejscie ponizej zaneguje oznaczenia, a zejscie ponizej 1.0950 to juz powrot do trendu d1xyz pisze:
edek d1
https://www.tradingview.com/x/jVsSo9El/
Dla uzupełnienia wykres $ daily i strefy popytu.
https://www.tradingview.com/x/zwzUXuNV/
-
- Fanatyk
.............................
ok,
nie było tematu ................
pozdro
ok,
nie było tematu ................
pozdro
- atlanticos
- Maniak
dopóki 60% Oandy myśli tak jak większość na forum jestem spokojny o byki i nowe maksima na edku 

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv