DayTrading: Piątek 18.09.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 wrz 2015, 00:00

Wzrost
8
36%
Bez zmian
4
18%
Spadek
10
45%

Liczba głosów: 22

mikiFX
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 18.09.2015

Nieprzeczytany post autor: mikiFX »

MERLIN pisze:Kabel szansa na odpalenie Bata-ale uwago bo często przerabiają go na Motyla :wink:
testując, na kablu h1, mam takie same wskazanie jak na edku, czyli spadek
Niestety to nie pokazuje zasięgu, czyli pozostaje wypatrywać mi tę samą sytuację na potencjalnym dołku, dlatego h1, ostatnio badany wzrost miał około 150 pips, zobaczę teraz
Umysł techniczny to taki, który da się zdefiniować matematycznie.

Cblondyn
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Cblondyn »

MERLIN pisze:Żaba klin na Kablu ?
Klin wręcz książkowy

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

biorąc pod uwagę to ze na h4 i d1 robi głęboki retest duzego trojkata i ma niezalatwiona sprawe (jak mawia Niemiaszek) z zasiegiem na 1.49 to klin w tym miejscu ma racje bytu wg mnie.... sadze ze na interwalach h4, d1 Twoje "zwierzaki" by sie odnalazly tak patrzac na ksztalt wykresu ale nie mierzylem wiec pewnosci nie mam

kabel d1
https://www.tradingview.com/x/xoklhFaN/
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
MERLIN
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MERLIN »

atlanticos pisze:
biorąc pod uwagę to ze na h4 i d1 robi głęboki retest duzego trojkata i ma niezalatwiona sprawe (jak mawia Niemiaszek) z zasiegiem na 1.49 to klin w tym miejscu ma racje bytu wg mnie.... sadze ze na interwalach h4, d1 Twoje "zwierzaki" by sie odnalazly tak patrzac na ksztalt wykresu ale nie mierzylem wiec pewnosci nie mam

kabel d1
Żaba dzięki już się zapakowałem :564:

-- Dodano: pt 18-09-2015, 16:07 --

No dobra mi starczy Kabel dał zarobić w obie strony ,siła zwierzaków poraża :wink:system dalej się rozwija :wink: ps . tu nie pokazywałem ale nawet na Oil zadziałał idealnie :lol: jedyny minus że niestety beze mnie :( :607:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2015, 17:14 przez MERLIN, łącznie zmieniany 2 razy.

mikiFX
Gaduła
Gaduła

MERLIN pisze:
atlanticos pisze:

kabel d1

No dobra mi starczy Kabel dał zarobić w obie strony ,siła zwierzaków poraża :wink:
Mam korektę do 1.5616, na razie potwierdza m5, jak nie spadnie przez następne 15 minut to może się zrealizować, k..żwa Saxo Bank wywalił mi robocze, wasi brokerzy też czasem tak robią, na moich Mt4 u innych się to nie zdarza, czy ktoś ma w Saxo konto, też co jakiś czas robocze domyślne po prostu się nie ładują?

Awatar użytkownika
oiro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: oiro »

A było takie podniecanie się tą decyzją, a ruch spowodowany stopami właśnie się redukuję...może wreszcie skończy się ta korekta bo zaczyna mnie już to irytować....:)

kr85kr
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kr85kr »

Kisiel pisze:na DAX jak się przebijemy to w przyszłym tygodniu 9100 widzę
? :shock: a co takiego się wydarzyło aby dax w ciągu tygodnia miał zjechać na 9100?

-- Dodano: 18 wrz 2015, 16:23 --
lukpiasek pisze:
Kisiel pisze:na DAX jak się przebijemy to w przyszłym tygodniu 9100 widzę

albo już luką weekendową jesli dojadą dzis do 9300

masakra a miała być taka piękna hossa jesienią :evil:

się zachciało bogaczom taniej siły roboczej w hurtowej ilości i to z pod znaku kozojebcy to się teraz nacjonalizm odrodzi i lata bessy giełdowej :evil: :evil: :evil:

dzis 9300 ? omg ? czy tylko dla mnie to jest jakis kosmos i nierealne targety ? Fantazujecie chłopaki .

Jeżdżę Rowerę

Nieprzeczytany post autor: Jeżdżę Rowerę »

MERLIN pisze:
atlanticos pisze:

kabel d1

No dobra mi starczy Kabel dał zarobić w obie strony ,siła zwierzaków poraża :wink:system dalej się rozwija :wink: ps . tu nie pokazywałem ale nawet na Oil zadziałał idealnie :lol: jedyny minus że niestety beze mnie :( :607:

Ja poki co jeszcze trzymam, TP daleko, chociaż moze zaraz zamknę, na rowerek mi sie spieszy :)

Dobra, pozamykane :)

Dobrego weekendu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2015, 17:39 przez Jeżdżę Rowerę, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

niemcy ta tania sile robocza sciagaja wlasnie po to zeby tego daxa ratowac.., a ten pin na tygodniowym jest taki ladniusienki, ze sie prosi zeby ktos go rozjechal, na kablu zlapalem tego noza i troche sie odkulem za wczorajsze niepowodzenia, ale oczywiscie weekend, wiec trzeba zamknac biednemu wiatr w oczy zawsze;)
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2015, 17:39 przez sureshot, łącznie zmieniany 1 raz.

mikiFX
Gaduła
Gaduła

Merlin powinno być lekkie cyknięcie w górę, więc jak wytłumaczysz swoje wejście 2 loty na wsparciu m15, które stanowi linia poprowadzona po ostatnich dołkach, to ze spadnie wiadomo, ale za jakieś 2 godziny przy 2 lotach będziesz jakieś 2000pln na minusie, nie chodzi o to by wiedzieć czy spadnie czy wzrośnie tylko kiedy to się stanie, tylko tak wytykam, bo pytałeś co z moimi pozycjami na edku kiedy wzrośnie do 1.16

Powiększając to kabel powinien odbić od 1.55702 i mieć opór na 1.5616 z kontynuacją spadku, pytanie czy wystaczy wiedzieć czy wzrośnie czy spadnie czy kiedy to się stanie? Bez urazy

MIKI

Zablokowany