Poszukiwany nowy broker

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
odkrywca
Gaduła
Gaduła

Poszukiwany nowy broker

Nieprzeczytany post autor: odkrywca »

Cześć,

postanowiłem zdywersyfikować portfele u brokerów, dlatego też szukam nowego. Parametry, które mnie interesują:
- b. wysokie bezpieczeństwo środków,
- szeroka paleta instrumentów,
- max uptime serwerów,
- stosunkowo niskie koszty transakcji (ważne ale nie najważniejsze).

Początkowa wpłata powyżej 250 000 EUR.
gupiś.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Poszukiwany nowy broker

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Najwyższe gwarancje wynikające z regulacji znajdziesz w:
- Szwajcarii (100% do 100 000 CHF),
- Wielkiej Brytanii (100% do 85 000 GBP).

Kiedyś niektóre firmy umożliwiały ubezpieczenie środków w zewnętrznych firmach za drobną opłatą ale nie wiem jak to działa w praktyce, bo oferował to np. FxSalt ale nie znam nikogo kto by z tego skorzystał... ;)

Ze Szwajcarii polecić mogę tylko Dukascopy Bank ale nie mają aż tak super szerokiej palety instrumentów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

Mogę zaproponować bliższe zapoznanie się z ofertą FXCM UK.

1. Bezpieczeństwo środków: standardowe dla Wielkiej Brytanii + fakt, że spółka matka (amerykański FXCM) jest notowana na NYSE, w związku z tym na bieżąco są dostępne wyniki finansowe oraz wszelkie istotne informacje. Obowiązują standardy informacyjne dla spółki publicznej i to standardy amerykańskie - nic się nie ukryje, a wszystkie potencjalnie groźne informacje błyskawicznie się "roznoszą" po forach i serwisach specjalistycznych - taki system wczesnego ostrzegania ;-)

2. Szeroka paleta instrumentów: pod tym względem FXCM nie jest "mistrzem świata", po prostu broker stawia tylko na instrumenty, gdzie może zapewnić wysokiej jakości realizacje transakcji, a więc te najpłynniejsze i najbardziej popularne wśród inwestorów. Obecnie jest to nieco ponad 60 instrumentów, w tym oczywiście głównie pary walutowe, ale i CFDs na indeksy giełdowe, metale szlachetne, czy niemieckie obligacje.

3. Raczej nie zdarzają się problemy z serwerami. Nie wiem czy to dla Ciebie istotne, ale FXCM co tydzień wyłącza dostęp do serwerów na sobotę i czasem na niedzielę, ze względu na nieustannie prowadzone prace rozwojowe. W tym czasie nie można się zalogować do platform.

4. Standardem jest model ze spreadami rynkowymi i prowizją. Przy wskazanej wielkości depozytu można skorzystać z konta Acitive Trader, które w szerokim pakiecie korzyści oferuje m.in. obniżone koszty transakcyjne.

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

Z FXCM to bym sie zastanowił - początek roku i sytuacja frankowa nadal mega ciąży na tym brokerze i do spłacenia zaciągniętych kredytów trzeba jeszcze sporo czasu.

Wydaje mi się, że bezpieczni są brokerzy "bankowi" bo jeżeli za kimś stoi bank to działalność fx stanowi tylko pewien procent ogólnej działalności więc utrata płynności nawet w przypadku powtórki ze stycznia będzie mniej prawdopodobna. Jedyna przeszkoda to ta szerokość oferty - polskie banki oprócz par walutowych to nie szaleją z CFD za bardzo. Przy takiej wpłacie na pewno zostaniesz VIPem i prowizja będzie indywidualna.

W Polsce z banków mamy: Alior, BZWBK, BOŚ, mBank, PKO. Największym udział wyników FX w stosunku do pozostałej działalności bankowej ma Boś.

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

TxT pisze:Z FXCM to bym sie zastanowił - początek roku i sytuacja frankowa nadal mega ciąży na tym brokerze i do spłacenia zaciągniętych kredytów trzeba jeszcze sporo czasu.
To prawda, że na razie spłacili tylko (a może aż?) 1/3 pożyczonej kwoty, dlatego podkreśliłem, że jako spółka giełdowa informują o swojej sytuacji na bieżąco.

Publikowane dane ( http://www.financemagnates.com/forex/br ... olatility/ ) pokazują, że broker cieszy się zaufaniem inwestorów, a wolumeny realizowanych transakcji i ilości otwartych i aktywnych rachunków systematycznie rosną.

Mimo przyjęcia potężnego ciosu w chwili uwolnienia franka, to wciąż jeden z kilku największych brokerów detalicznych forex na świecie :-)

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

TxT pisze:Z FXCM to bym sie zastanowił - początek roku i sytuacja frankowa nadal mega ciąży na tym brokerze i do spłacenia zaciągniętych kredytów trzeba jeszcze sporo czasu.

Wydaje mi się, że bezpieczni są brokerzy "bankowi" bo jeżeli za kimś stoi bank to działalność fx stanowi tylko pewien procent ogólnej działalności więc utrata płynności nawet w przypadku powtórki ze stycznia będzie mniej prawdopodobna. Jedyna przeszkoda to ta szerokość oferty - polskie banki oprócz par walutowych to nie szaleją z CFD za bardzo. Przy takiej wpłacie na pewno zostaniesz VIPem i prowizja będzie indywidualna.

W Polsce z banków mamy: Alior, BZWBK, BOŚ, mBank, PKO. Największym udział wyników FX w stosunku do pozostałej działalności bankowej ma Boś.
Zgodzę się że największe bezpieczeństwo zapewniają brokerzy bankowi. Jest to fakt i tyle. Niemniej jednak trzymaj sie z daleka od Bossy. Dobra rada. Najgorsze warunki jesli idzie o FX. Ich sztandarowy inwestor p. Filip poszedł już chyba z torbami a p. Zadora już chyba wyleciał na bruk -- bo nic nie pisze i nie udziela się w wątku o bossie.
PKO od niedawna ma Forex. BZWBK -- jest ok ale brak CFD.
Alior ma CFD --- byłby ok ale częste problemy z platformą ( nie jest to winna platformy jako takiej). Ma jednak zalety. Wpłaty i wypłaty. Nikt na rynku FX nie jest w stanie im dorównać w tej kwestii. Ostatnio zmienili ( in plus) punkty Swap.
Gdyby jeszcze zwiekszyli stabilnośc platformy ( choć tragedii nie ma ) i obnizyli prowizję byłby to jeden z lepszych polskich Broków.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Czyli, który z polskich brokerów jest według Was najlepszy? Oraz który zagraniczny? Priorytetem jest dla mnie bezpieczeństwo środków.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

TxT
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: TxT »

meylo pisze:Czyli, który z polskich brokerów jest według Was najlepszy? Oraz który zagraniczny? Priorytetem jest dla mnie bezpieczeństwo środków.
Ja mam alior i mbank. Handluje glownie w jednym bo wyngecjowalem sobie lepsza prowizje (pomimo ze nie mialem przez wakacje obrotow wg tabelki - mniejsza zmiennosc na rynku). Proponuje obdzwonic i popytac, jeszcze sie nie spotkalem zeby brokerzy nie chceli mi czegos dac ekstra :)

Bossa ma najwiekszy udzial fx w ogolnym rachunku banku wiec jest dla mnie najbardziej ryzykowna. Do tego jest najdrozsza z wymienionych. PKO ma forex przez jakas swoja platforme ktora jest slaba w uzytkowaniu. Do tego zostawia luki na wykresie co weekend co jest bardzo slabe. W BZ konta nie mam.

Z zagranicznych dukascopy zawsze zbieralo dobre recenzje. Lmax do daytradingu tez byl spoko, roznie bywalo ze spreadami w nocy. Jezeli chodzi o bezpieczenstwo to na pewno trzymaj sie daleko od cypru, wysp dziewiczych i tego typu wynalazkow niezaleznie jak bardzo brok sie reklamuje i na co sie powoluje. Zawsze musi byc powod umieszczenia glownej siedziby w raju podatkowym ze slabym nadzorem i "przychylnym" sadem.

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

meylo pisze:Czyli, który z polskich brokerów jest według Was najlepszy? Oraz który zagraniczny? Priorytetem jest dla mnie bezpieczeństwo środków.
proponuję BZWBK i Alior. Obaj mają jakieś ale..... Ale to jest nieistotne w świetle bezpieczeństwa..

ODPOWIEDZ