Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W długoterminowych planach Dukascopy chce wprowadzić kolejne CFD ale w najbliższej przyszłości nic nowego się nie pojawi.

Ostatnio dodano ponad 100 akcji spółek z różnych częśći świata. Pełna lista tutaj:
https://www.dukascopy.com/swiss/pl/bina ... k-options/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: arkoni »

Zamierzam się przenieść do Dukascopy.
Chciałbym jednak przedtem poznać opinie klientów tego brokera.
Nie chodzi mi o użytkowników demo, bo sam go używam i wyrobiłem sobie już zdanie.
No właśnie, a propos demo - czy w realu logowanie jest tak samo siermiężne, tzn. trwa czasami nawet
kilkanaście minut. Często się po prostu zawiesza. Po zalogowaniu często platforma muli się niemiłosiernie.
Nie dzieje się tak oczywiście zawsze, ale na tyle często, że w realu może być sporym problemem.
Czy z logowaniem do realnej platformy jest podobnie.
Myślę, że mam wystarczająco szybkie łącze 20/4 Mbps i ping około 20 ms, i to nie ono jest przyczyną problemów.
Sprawdzałem logowanie korzystając także z połączenia komórkowego (orange) i doświadczenia podobne.

Druga sprawa dotyczy ewentualnych przelewów z na konto brokerskie poprzez konto w Dukascopy w mBanku bodajże.
Jak to funkcjonuje, ewentualne problemy, koszty, itd.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Pytasz o sprawy dość ogólne więc myślę, że mój głos nie będzie subiektywny… ;)

Przelewy - szybko, bezproblemowo i darmowo (dla PLN). 1-2 dni i środki są zaksięgowane na Twoim koncie w Dukascopy.

Logowanie - sprawdź ustawienia firewalla/antywirusa oraz czy masz najnowszą wersję Javy. Wyczyść jej cache (stronę wcześniej dawałem link) i ew. zrób porządek w rejestrze. U mnie logowanie zajmuje max. minutę. Jeśli masz już leciwy komputer to może być też jego przyczyna… Strzelam, że to powolne uruchamianie Javy lub coś co ją blokuje daje taki efekt.

Pierwsze uruchomienie (lub jakieś po dłuższym czasie) potrafi dłużej trwać, bo pobierane są dane historyczne, ustawienia platformy itd. Ale nawet kilkanaście minut w tym przypadku to przesada ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

Mam najnowsze i API i maszynę Javy (próbuję swoich sił w JForex API, a to wymagało zapoznania się i z samym Java API oraz uaktualnienia bibliotek), rejestr jak i w ogóle cały system na bieżąco czyszczony. Zapora i program antywirusowy jakoś chyba upatrzyły sobie logowanie na platformę JForex, bo z innymi programami problemów nie mam (choćby i aplety Javy, których mnóstwo w necie).
Dzięki za odpowiedź. Liczę na więcej opinii.

Awatar użytkownika
Lewar1000
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Lewar1000 »

arkoni pisze:Mam najnowsze i API i maszynę Javy (próbuję swoich sił w JForex API, a to wymagało zapoznania się i z samym Java API oraz uaktualnienia bibliotek), rejestr jak i w ogóle cały system na bieżąco czyszczony. Zapora i program antywirusowy jakoś chyba upatrzyły sobie logowanie na platformę JForex, bo z innymi programami problemów nie mam (choćby i aplety Javy, których mnóstwo w necie).
Dzięki za odpowiedź. Liczę na więcej opinii.
Jforex w porównaniu do mt4 rzeczywiście wydaje się siermiężny, do czasu jak i sposobu logowania idzie się przyzwyczaić, tuż po zalogowaniu zawszę się na chwilę zatnie, później śmiga bez zarzutu.

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

To fakt. Ale wszystkie programy w javie takie są. To cena uniwersalności i możliwości przenoszenia tego samego programu na inne systemy. W javie programy są jakby nie do końca skompilowane. Gdy taki program uruchamiasz, to program jest najpierw (powiedzmy umownie) do końca kompilowany, a następnie uruchamiany. Stąd to chwilowe zacięcie po uruchomieniu.
Ale nie o to mi chodziło.
Mnie interesuje, sam proces logowania, autoryzacji i nawiązywania połączenia z serwerem. To właśnie do tego mam zastrzeżenia na demo i dlatego pytam, czy w realu jest podobnie. Czy zdarza się, że proces logowania się zawiesza.

Awatar użytkownika
Lewar1000
Stały bywalec
Stały bywalec

arkoni pisze:To fakt. Ale wszystkie programy w javie takie są. To cena uniwersalności i możliwości przenoszenia tego samego programu na inne systemy. W javie programy są jakby nie do końca skompilowane. Gdy taki program uruchamiasz, to program jest najpierw (powiedzmy umownie) do końca kompilowany, a następnie uruchamiany. Stąd to chwilowe zacięcie po uruchomieniu.
Ale nie o to mi chodziło.
Mnie interesuje, sam proces logowania, autoryzacji i nawiązywania połączenia z serwerem. To właśnie do tego mam zastrzeżenia na demo i dlatego pytam, czy w realu jest podobnie. Czy zdarza się, że proces logowania się zawiesza.
Rachunek otworzyłem w listopadzie 2013, jforexa odpalam praktycznie codziennie i nie przypominam sobie żeby proces logowania się zawieszał i nie odpowiadał dłuższy czas. Czasami wyskakuje komunikat "unable to launch application" , po ponownym uruchomieniu ściągnietego pliku wszystko jest ok.

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

No, i to jest konkretna odpowiedź.
Dzięki.
A jak tam z przelewami i wypłatami z i na konto Dukascopi w mBanku?
Jakie masz doświadczenia?

Awatar użytkownika
Lewar1000
Stały bywalec
Stały bywalec

arkoni pisze:No, i to jest konkretna odpowiedź.
Dzięki.
A jak tam z przelewami i wypłatami z i na konto Dukascopi w mBanku?
Jakie masz doświadczenia?
NIe mam zastrzeżeń. Pieniądze dochodzą nawet tego samego dnia.

Awatar użytkownika
arkoni
Gaduła
Gaduła

W zakładce uruchomionej strategii ("Rejestr strategii") są dwa przyciski: "Kopiuj komunikaty" i "Wyczyść komun...".
Czy ktoś wie gdzie i w jakim pliku są zapisywane kopiowane komunikaty.

ODPOWIEDZ