JAVA ma swój własny filtr zabezpieczeń ( i tym samym reguł), więc jedyne co mi przychodzi do głowy to wyczyszczenie cache oraz przywrócenie ustawień zabezpieczeń. Te reguły mogły się zmienić i wykrzaczyć (certyfikaty) przy ładowaniu innej aplikacji (np. na jakiejś stronie w przeglądarce)T-REX pisze:Tak, jest aktualna, nie wykrywa certyfikatu choć ten ma ważność do 20 października. Zgodziłem się na odpalenie i okienko logowania pokazało się bez problemu. teraz nie wiem czy nawiązywać połączenie, czy będzie ono szyfrowane.Łączę się z http://www.dukascopy.com bezpośrednio.
Dukascopy - ECN
Re: Dukascopy - ECN
Tak, wygląda to jak problem po stronie Javy. Dzięki
-- pt 11-09-2015, 7:19 --
Sie naprawiło samo, dzisiaj normalnie odpaliłem platformę bez żadnego grzebania.
Jeszcze raz dzięki za pomoc whitefox 
-- pt 11-09-2015, 7:20 --
Sie naprawiło samo, dzisiaj normalnie odpaliłem platformę bez żadnego grzebania.

T-REX pisze:Tak, wygląda to jak problem po stronie Javy. Dzięki
EDIT:Sie naprawiło samo, dzisiaj normalnie odpaliłem platformę bez żadnego grzebania.Jeszcze raz dzięki za pomoc whitefox
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Hey! Też Wam brakuje świeczek na dziennym?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
- RAY of Sunshine
- Gaduła
Dzięki wszystkim za odpowiedzi i zaangażowanie.
Znalazłem przyczynę mojego problemu i jak to zazwyczaj bywa była banalna. Nie mam pojęcia jak to się stało, ale miałem na dysku komputera dwie ikonki startowe i odpalając jedną był zgrzyt. Piszę to, bo może się to komuś przydać w przyszłości, gdyby jforex nie chciał się komuś odpalić.
Jeszcze raz dzięki i pomyślności.
-- ndz 13-09-2015, 20:57 --
A przy okazji nasunęło mi się jedno pytanie odnoście JForex
Powiedzmy, że mamy naniesione 10 poziomych linii na wykresie i chcielibyśmy skasować 8 z nich równocześnie tzn. zaznaczając je razem jednym ruchem i skasować. Czy jest jakiś sposob, żeby to zrobić, czy trzeba na każdą klikać z osobna i kasować pojedyńczo? W mt4 bodajże można było zaznaczyć linię jakimś polem i wszystko zbiorczo skasować.
Znalazłem przyczynę mojego problemu i jak to zazwyczaj bywa była banalna. Nie mam pojęcia jak to się stało, ale miałem na dysku komputera dwie ikonki startowe i odpalając jedną był zgrzyt. Piszę to, bo może się to komuś przydać w przyszłości, gdyby jforex nie chciał się komuś odpalić.
Jeszcze raz dzięki i pomyślności.
-- ndz 13-09-2015, 20:57 --
A przy okazji nasunęło mi się jedno pytanie odnoście JForex
Powiedzmy, że mamy naniesione 10 poziomych linii na wykresie i chcielibyśmy skasować 8 z nich równocześnie tzn. zaznaczając je razem jednym ruchem i skasować. Czy jest jakiś sposob, żeby to zrobić, czy trzeba na każdą klikać z osobna i kasować pojedyńczo? W mt4 bodajże można było zaznaczyć linię jakimś polem i wszystko zbiorczo skasować.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Nie ma za coT-REX pisze:Tak, wygląda to jak problem po stronie Javy. Dzięki
Sie naprawiło samo, dzisiaj normalnie odpaliłem platformę bez żadnego grzebania.Jeszcze raz dzięki za pomoc whitefox
T-REX pisze:Tak, wygląda to jak problem po stronie Javy. Dzięki
EDIT:Sie naprawiło samo, dzisiaj normalnie odpaliłem platformę bez żadnego grzebania.Jeszcze raz dzięki za pomoc whitefox

U mnie jest ok. Próbowałeś nacisnąć przycisk przeładowania (te koło ze strzałek zaraz przy wyborze BID/ASK)?cytrynek pisze:Hey! Też Wam brakuje świeczek na dziennym?
Można ale to rosyjska ruletka. Z lewej strony masz zakładkę workspace a w niej wszystko co jest na wykresie/ach.RAY of Sunshine pisze: A przy okazji nasunęło mi się jedno pytanie odnoście JForex
1) odnajdujesz właściwy wykres
2) klikasz na pierwszą linię którą chcesz usunąć
3) z wciśniętym Shift"em klikasz na ostatnią linię którą chcesz usunąć - wszystko pomiędzy tymi liniami zaznacza się na niebiesko
4) klikasz prawym na niebieskie - pokazuje komunikat "remove selected" i usuwasz
ALE: nie wiadomo które linie usuniesz, czy wg kolejności nanoszenia na wykres, czy wg poziomów, służy raczej do szybkiego czyszczenia wykresu.
Edit: sprawdziłem, i chodzi o kolejność występowania na wykresie od góry do dołu. Tyle, że jak masz coś pomiędzy tymi liniami ( średnie, fibo, etc) to nie da się tego wyłączyć z usuwania.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Można zaznaczać (tak jak napisał T-REX) ale zamiast shift, przytrzymaj ctrl, wtedy będziesz mógł zaznaczać wybrane linie itd. z okienka workspace
Ponadto żeby uporządkować sobie wykres(workspace) można nadawać nazwy liniom (po zaznaczeniu linii na wykresie > prawy przycisk myszki > edytuj), wtedy w workspace wiemy którą dokładnie linię chcemy usunąć
Ponadto żeby uporządkować sobie wykres(workspace) można nadawać nazwy liniom (po zaznaczeniu linii na wykresie > prawy przycisk myszki > edytuj), wtedy w workspace wiemy którą dokładnie linię chcemy usunąć

A widzisz, pisałem o tym...RAY of Sunshine pisze: Znalazłem przyczynę mojego problemu i jak to zazwyczaj bywa była banalna. Nie mam pojęcia jak to się stało, ale miałem na dysku komputera dwie ikonki startowe i odpalając jedną był zgrzyt. Piszę to, bo może się to komuś przydać w przyszłości, gdyby jforex nie chciał się komuś odpalić.
\

Najważniejsze, że już działa.raposo pisze:Ściągnij na nowo skrót, wyczyść pliki cache Javy, zaktualizuj Javę... To taka rutyna jeśli coś nie działa w JForex.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- RAY of Sunshine
- Gaduła
To jak się usuwa linie w workspace to wiem, miałem nadzieję, że można to zrobić bezpośrednio na wykresie. Niestety mam zbyt dużo linii, żeby jeszcze nadawać im nazwy, nie mam na to najzwyczajniej czasu
Raposo samo ściągnięcie ikonki tak jak pisałeś nic nie dało. Trzeba było odnaleść na komputerze drugą ikonę, skasować ją i dopiero później odpalić nowo ściagniętą. Przecież nie miałem pojęcia, że w kompletnie innym miejscu na kompie była druga ikonka
To była przyczyna awarii.

Raposo samo ściągnięcie ikonki tak jak pisałeś nic nie dało. Trzeba było odnaleść na komputerze drugą ikonę, skasować ją i dopiero później odpalić nowo ściagniętą. Przecież nie miałem pojęcia, że w kompletnie innym miejscu na kompie była druga ikonka

"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Ja mam pytanie do raposo. Nie wiesz może, czy Dukas nie planuje rozszerzyć listę CFDów na inne surowce? W aplikacji Swiss Forex demo jest np. Natural Gas i Copper, ale nie ma kwotowań. Chodzi mi oczywiście o instrumenty na wersję live a nie dla demo.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA