Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: whitefox »

T-REX pisze:Tak, jest aktualna, nie wykrywa certyfikatu choć ten ma ważność do 20 października. Zgodziłem się na odpalenie i okienko logowania pokazało się bez problemu. teraz nie wiem czy nawiązywać połączenie, czy będzie ono szyfrowane.Łączę się z http://www.dukascopy.com bezpośrednio.
JAVA ma swój własny filtr zabezpieczeń ( i tym samym reguł), więc jedyne co mi przychodzi do głowy to wyczyszczenie cache oraz przywrócenie ustawień zabezpieczeń. Te reguły mogły się zmienić i wykrzaczyć (certyfikaty) przy ładowaniu innej aplikacji (np. na jakiejś stronie w przeglądarce)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Tak, wygląda to jak problem po stronie Javy. Dzięki

-- pt 11-09-2015, 7:19 --

Sie naprawiło samo, dzisiaj normalnie odpaliłem platformę bez żadnego grzebania. :583: Jeszcze raz dzięki za pomoc whitefox :564:

-- pt 11-09-2015, 7:20 --
T-REX pisze:Tak, wygląda to jak problem po stronie Javy. Dzięki

EDIT:Sie naprawiło samo, dzisiaj normalnie odpaliłem platformę bez żadnego grzebania. :583: Jeszcze raz dzięki za pomoc whitefox :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

Hey! Też Wam brakuje świeczek na dziennym?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Dzięki wszystkim za odpowiedzi i zaangażowanie.

Znalazłem przyczynę mojego problemu i jak to zazwyczaj bywa była banalna. Nie mam pojęcia jak to się stało, ale miałem na dysku komputera dwie ikonki startowe i odpalając jedną był zgrzyt. Piszę to, bo może się to komuś przydać w przyszłości, gdyby jforex nie chciał się komuś odpalić.

Jeszcze raz dzięki i pomyślności.

-- ndz 13-09-2015, 20:57 --

A przy okazji nasunęło mi się jedno pytanie odnoście JForex

Powiedzmy, że mamy naniesione 10 poziomych linii na wykresie i chcielibyśmy skasować 8 z nich równocześnie tzn. zaznaczając je razem jednym ruchem i skasować. Czy jest jakiś sposob, żeby to zrobić, czy trzeba na każdą klikać z osobna i kasować pojedyńczo? W mt4 bodajże można było zaznaczyć linię jakimś polem i wszystko zbiorczo skasować.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Sie naprawiło samo, dzisiaj normalnie odpaliłem platformę bez żadnego grzebania. :583: Jeszcze raz dzięki za pomoc whitefox :564:

-- pt 11-09-2015, 7:20 --

EDIT:Sie naprawiło samo, dzisiaj normalnie odpaliłem platformę bez żadnego grzebania. :583: Jeszcze raz dzięki za pomoc whitefox :564:
Nie ma za co :D może z czasem się te reguły,certyfikaty itp. wyczyściły :)
cytrynek pisze:Hey! Też Wam brakuje świeczek na dziennym?
U mnie jest ok. Próbowałeś nacisnąć przycisk przeładowania (te koło ze strzałek zaraz przy wyborze BID/ASK)?

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

RAY of Sunshine pisze: A przy okazji nasunęło mi się jedno pytanie odnoście JForex

Powiedzmy, że mamy naniesione 10 poziomych linii na wykresie i chcielibyśmy skasować 8 z nich równocześnie tzn. zaznaczając je razem jednym ruchem i skasować. Czy jest jakiś sposob, żeby to zrobić, czy trzeba na każdą klikać z osobna i kasować pojedyńczo? W mt4 bodajże można było zaznaczyć linię jakimś polem i wszystko zbiorczo skasować.
Można ale to rosyjska ruletka. Z lewej strony masz zakładkę workspace a w niej wszystko co jest na wykresie/ach.
1) odnajdujesz właściwy wykres
2) klikasz na pierwszą linię którą chcesz usunąć
3) z wciśniętym Shift"em klikasz na ostatnią linię którą chcesz usunąć - wszystko pomiędzy tymi liniami zaznacza się na niebiesko
4) klikasz prawym na niebieskie - pokazuje komunikat "remove selected" i usuwasz
ALE: nie wiadomo które linie usuniesz, czy wg kolejności nanoszenia na wykres, czy wg poziomów, służy raczej do szybkiego czyszczenia wykresu.

Edit: sprawdziłem, i chodzi o kolejność występowania na wykresie od góry do dołu. Tyle, że jak masz coś pomiędzy tymi liniami ( średnie, fibo, etc) to nie da się tego wyłączyć z usuwania.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Można zaznaczać (tak jak napisał T-REX) ale zamiast shift, przytrzymaj ctrl, wtedy będziesz mógł zaznaczać wybrane linie itd. z okienka workspace

Ponadto żeby uporządkować sobie wykres(workspace) można nadawać nazwy liniom (po zaznaczeniu linii na wykresie > prawy przycisk myszki > edytuj), wtedy w workspace wiemy którą dokładnie linię chcemy usunąć :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

RAY of Sunshine pisze: Znalazłem przyczynę mojego problemu i jak to zazwyczaj bywa była banalna. Nie mam pojęcia jak to się stało, ale miałem na dysku komputera dwie ikonki startowe i odpalając jedną był zgrzyt. Piszę to, bo może się to komuś przydać w przyszłości, gdyby jforex nie chciał się komuś odpalić.
\
A widzisz, pisałem o tym... ;)
raposo pisze:Ściągnij na nowo skrót, wyczyść pliki cache Javy, zaktualizuj Javę... To taka rutyna jeśli coś nie działa w JForex ;).
Najważniejsze, że już działa.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

To jak się usuwa linie w workspace to wiem, miałem nadzieję, że można to zrobić bezpośrednio na wykresie. Niestety mam zbyt dużo linii, żeby jeszcze nadawać im nazwy, nie mam na to najzwyczajniej czasu :(

Raposo samo ściągnięcie ikonki tak jak pisałeś nic nie dało. Trzeba było odnaleść na komputerze drugą ikonę, skasować ją i dopiero później odpalić nowo ściagniętą. Przecież nie miałem pojęcia, że w kompletnie innym miejscu na kompie była druga ikonka :wink: To była przyczyna awarii.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
Sildra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Sildra »

Ja mam pytanie do raposo. Nie wiesz może, czy Dukas nie planuje rozszerzyć listę CFDów na inne surowce? W aplikacji Swiss Forex demo jest np. Natural Gas i Copper, ale nie ma kwotowań. Chodzi mi oczywiście o instrumenty na wersję live a nie dla demo.
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....

Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA

ODPOWIEDZ