DayTrading: Piątek 11.09.2015

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 wrz 2015, 00:00

Wzrost
7
50%
Bez zmian
3
21%
Spadek
4
29%

Liczba głosów: 14

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 11.09.2015

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Kusus pisze:
karnak pisze:
highend pisze:czwartek 17 września godzina 20.00

FED ogłosi stopy procentowe
prognoza: 0.50% :!: wobec 0.25% dotychczasowego poziomu niezmienianego od 7 lat.

będzie dolar power czy raczej dolar kibel? jakoś nie wydaje mi się by FED się wycofał z podwyżki?
przecież oni by się tym zwyczajnie ośmieszyli.....

a może obecny poziom dolar index już uwzględnia tą podwyżkę i będzie tylko lekkie pierdnięcie dolara jak je podwyższą?

na pewno będzie się działo i niejedno depo poleci....
Jest jeszcze wariant najmniej prawdopodobny - obniżka stóp procentowych i euforia na rynkach. :)
Do 2020 roku jak nie lepiej nie spodziewałbym się żadnej zmiany stóp. Nie wiem po co w ogóle się nad tym rozwodzisz. Poczytaj trochę o sytuacji gospodarczej w USA a potem pomyśl do czego służą stopy procentowe i kiedy USA w ostatnich 20 latach je zmieniało zamiast tak powtarzać co chwilę to same herezje o zmianach stóp procentowych. Gdyby USA teraz podniosło stopy o 0.25% to strzeliliby sobie w kolano z armaty.
Jeśli do mnie ta uwaga to baaardzo przestrzeliłeś.
Od dawna w swoich postach pisałem, że żadnej podwyżki stóp nie będzie do końca świata i jeden dzień dłużej, jak mawiał znany klasyk. :)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Karnak - to było do postu Highenda. Zamiast bezpośrednio go zacytować to zacytowałem Twój post. Sorki.
Oczywiście odniosłem się do tekstu o stopach a ten definitywnie był od strony Highenda więc mogłeś się domyślić.

Też jestem zdania, że podwyżek stóp nie będzie przez najbliższe 2-5 lat.
Jesteśmy dokładnie w połowie cyklu kompletnej rekonstrukcji założeń FED z końca 1 dekaty 20 wieku.
Bernanke kiedyś mówił o tym.
Poza tym to wynika z logiki.

Nie rozumiem zbędnego i ciągłego napie**zania niektórych tu osób o zmianie stóp w USA. Idiotyzm.

karnak
Maniak
Maniak

@Kasus
OK, nie ma sprawy.

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

Kusus pisze:Karnak - to było do postu Highenda. Zamiast bezpośrednio go zacytować to zacytowałem Twój post. Sorki.
Oczywiście odniosłem się do tekstu o stopach a ten definitywnie był od strony Highenda więc mogłeś się domyślić.

Jesteśmy dokładnie w połowie cyklu kompletnej rekonstrukcji założeń FED z końca 1 dekaty 20 wieku.

Nie rozumiem zbędnego i ciągłego napie**zania niektórych tu osób o zmianie stóp w USA. Idiotyzm.
Witam,
tak popieram i zgadzam sie po co wklejać niepotrzebny temat !! to jest dział DT, analizy róbcie i tak by nikt nie zagrał pod podwyzke stóp-obniżke,
żeby nie było że ja tu nie w temacie!!
co sadzicie o złocie, kilka razy juz wklejałem tu wykresy moje , mój punkt widzenia,
na wyzszych interwałach jest potrójny dołek, nie jestem tu specem od takich formacji, moze ktos sie wypowie czy mam racje? na nizszych interwałach tez mi wychodzi zakonczenie 5 fali i to skróconej :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

karnak
Maniak
Maniak

Tomasz196407 pisze:
Kusus pisze:Karnak - to było do postu Highenda. Zamiast bezpośrednio go zacytować to zacytowałem Twój post. Sorki.

Witam,
tak popieram i zgadzam sie po co wklejać niepotrzebny temat !! to jest dział DT, analizy róbcie i tak by nikt nie zagrał pod podwyzke stóp-obniżke,
co sadzicie o złocie, kilka razy juz wklejałem tu wykresy moje , mój punkt widzenia,
na wyzszych interwałach jest potrójny dołek, nie jestem tu specem od takich formacji, moze ktos sie wypowie czy mam racje? na nizszych interwałach tez mi wychodzi zakonczenie 5 fali i to skróconej :)
Nie mam złota, ale mam srebro:

Tomasz196407
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Tomasz196407 »

karnak pisze:
Tomasz196407 pisze:

Witam,
Nie mam złota, ale mam srebro:
..tez wychodzi nad wsparcie, kilka dołków

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Kusus pisze:
pedro pisze:
Kusus pisze:
Narazie 150 do przodu.
Przy targecie 1.56 bedzie mozna mowic o realizacji zysków.
Spodziewam się wyciągnąć z tego koło 8k euro ale jak będzie to zobaczymy.
kupiłeś funty za dolary, a wyciągasz eur .... IT'S MAGIC!

;)
:564:
Po kim jak po kim ale po Tobie, wiedząc ile aktualnie już grasz na FX akurat spodziewałbym się, że będziesz wiedział co to jest kontrakt.

No ale trudno. Skoro tyle już tu siedzisz i dalej nie wiesz to znaczy, że nie mamy o czym rozmawiać.
Po kim jak po kim ale po Tobie, wiedząc że na forum jesteś przynajmniej od 4 lat spodziewałbym się, że będziesz wiedział co znaczy emotikona : ;) oraz :564: .

No ale trudno. Pozwolę sobie na bardzo krótką instrukcję.
uśmiech z okiem mrugającym - delikatna ironia/sarkazm - coś z przymrużeniem oka
dwa buźki żółta z kuflami bijące 'na zdrowie' - to pokój, zdrówko, zgadzam się, bądź szczęśliwy, bless!

Kususie, doskonale wiem czym kontrakt jest, może Cię zaskoczę ale wiem nawet czym jest kontrakt typu short a czym long : )

https://www.youtube.com/watch?v=yTRP2okVffk

I rozluźnij pośladki, nie ma co się spinać.. życie jest za krótkie :564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

karnak
Maniak
Maniak

Walorem, który może pociągnąć WIG20 do góry może być PKOBP, który wychodzi z trendu spadkowego rysowanym oRGRem:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

karnak pisze:Walorem, który może pociągnąć WIG20 do góry może być PKOBP, który wychodzi z trendu spadkowego rysowanym oRGRem:
Tu się zgodzę... pokazywałem PKO BP, że wychodzi iż zakończył trend spadkowy :) Fibo idealnie pokazało zasięg i miejsca zwrotów akcji wedle moich założeń.

czyli - KUPOWAĆ akcje :)

a skoro stóp w USA nie podniosą to po grzyba to całe umacnianie dolara od roku...
i teraz w takim razie powinien być ostry zjazd, a edek w kosmos....
takie proste, że aż zbyt proste.
I niech jeszcze USA nowe QE ogłoszą to wtedy będzie hiperbola wzrostowa na indeksach.

-- Dodano: 12 wrz 2015, 18:39 --

a co do postu o podniesieniu stóp - FED niejako obiecał, że zrobi to w tym roku.
głupio by było gdyby nie zrobili.... mogą np. podwyższyć stopy do 0.50% w czwartek, a za miesiąc z powrotem obniżyć bo jednak stwierdzą, że to za wcześnie. I wtedy nikt im nie zarzuci, że kłamali i mydlili ludziom oczy.
I tylko pod tym kątem myślę ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

karnak
Maniak
Maniak

Wrzucę jeszcze jedną spółkę - Bogdanka, która wg mnie dała techniczny sygnał kupna i może być hitem przyszłych wzrostów.
Jest to o tyle interesujące, że sygnał pojawił się po długim okresie sporej przeceny.

Zablokowany