Co raz więcej wiem o FX a mam coraz gorsze wyniki
Re: Co raz więcej wiem o FX a mam coraz gorsze wyniki
a do ilu maksymalnie poszedł w górę 1.20000 był kiedyś taki kurs? Z tego co tu zaobserwowałem zawsze ładnie się wraca do obecnego poziomu
-
- Pasjonat
Dzwignia juz na to nie pozwala.korsarz pisze:Witam mam pytanie cz zastosowanie takiej progresji wzięcie jednego lota po np. 1.12000 na wzrost jeśli będzie spadał branie co 500 pkt podwójnej ilości lotów jest sens gra ktoś takim systemem?
adasko nierozumiem. jadę tym sposobem z pozytywnym skutkiem (narazie ) Mam pytanie do osób dłużej siedzących na euro usd od poziomu 1.12000 jakie ma odchylenia w dół i w górę maksymalne ?
-
- Pasjonat
No raczej dzwignia 1:100 nie pozwoli ci na szastanie lotami.Szczegolnie jak zaczynasz z grubej rury 1 lotem.Odchylenia sa duze od ok. 0,50000 do 1,60000.korsarz pisze:adasko nierozumiem. jadę tym sposobem z pozytywnym skutkiem (narazie ) Mam pytanie do osób dłużej siedzących na euro usd od poziomu 1.12000 jakie ma odchylenia w dół i w górę maksymalne ?
ja teraz kupuje od 0.01ale jeśli ma taki rozrzut jak piszesz to wtopienie jest kwestią czasu, kurcze ostudziłeś mnie.
-
- Pasjonat
Historia tak pokazuje ale to dziesiątki lat.Napewno tym sposobem da sie wygrywac tylko trzeba miec solidny plan.
korsarz pisze:ja teraz kupuje od 0.01ale jeśli ma taki rozrzut jak piszesz to wtopienie jest kwestią czasu, kurcze ostudziłeś mnie.
jeżeli się nie mylę gdyby wartośc EUR/USD wyniosła miała spaść do 0, to mamy spadek o 12 tysięcy pipsów licząc od dzisiejszej ceny mniej wiecej (4 kwotowanie)
12000*0,33=3960 zł tyle potrzebujesz na samą stratę przy 0.01 lota.... dodaj do tego margin 30% i już 5tyś pln potrzeba
Być może źle szacuję ilośc pips do zera, ale wzór jest prosty
ilośc pipsów* wartość lota= maksymalna strata, która nigdy nie będzie zaksięgowana bo
najniższa cena jaka może być to 0.... które jest mało prawdopodobne, ale jeśli ktoś może tak zabezpieczać pozycje, to żadna strata mu nie groźna

Do każdej pozycji trzeba asekuracyjnie z 1 tyś na swapy, bo odwracać się ruch może latami

Nie wieszajcie psów na mnie jeśli coś pomyliłem po prostu sprostujcie (do końca się nad tym nie zastanawiałem, a wymyślone na gorąco)
Zle liczysz. Przy spadku kursu do 0 strata rośnie do nieskończoności.
ja biorę co 500 pkt podwójną ilość lotów narazie zaczynając od 0.02 narazie biorę do 0.08 lota i czekam aż się wróci. mam jeszcze jedno pytanie jak się załapujecie w dobrą stronę to powinniśmy ilu kasuje cie zysk? na 8 lotach 300 zł to jest wystarczająco czy lepiej mniejszą łyżką jeść?
Oj często nie wróci a jak wróci to zarobisz tyle co nic. Progresja to lipa ryzykujesz duże pozycje a zarabiasz na małych. Poza tym jaki jest sens wiosłować pod prąd i do tego płacić swap.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.