Najlepszy broker na indeksy

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
jerzy10
Bywalec
Bywalec

Najlepszy broker na indeksy

Nieprzeczytany post autor: jerzy10 »

Witam

Jestem zagubiony wśród ofert Brokerów i w związku z tym bardzo proszę o pomoc w wyborze brokera
Interesuje mnie gra na indeksach DAX i S&P500 ,który z brokerów ma najlepszą ofertę chodzi tu głównie o niski spred i prowizje. Oczywiście broker tylko z systemem ECN.

whitefox
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Najleprzy broker na indeksy

Nieprzeczytany post autor: whitefox »

Niestety ale zdecydowana większość brokerów ECN/STP, która oferuje instrumenty oparte o indeksy,akcje itd. posiada je w modelu MM :( Wyjątkiem są ostatnio pojawiające się instrumenty oparte o złoto i srebro (mają one dopisek np. gold.stp). Sam handluję na DAXie w Dukascopy i jest ok, chociaż jestem pewny że tutaj również następuje agregacja zleceń. Jeżeli jednak już bym szukał brokera, to z własnym (pre)marketem np. Dukascopy albo FXpro :) HFT (stp) również posiada dax'a ale po pierwsze mają dość wysoki depozyt a po drugie nie jestem pewny w jakim modelu

Camaro69

Nieprzeczytany post autor: Camaro69 »

Każdy instrument na indeksy będzie CFD - po pierwsze samymi indeksami się NIE HANDLUJE,po drugie kontrakty na sam indeks dostepne na platformach ( i tylko niektóre, oferują same indeksy,naprawdę liczone w sztuki) sa syntetyczne a po trzecie ogromna większość ich opiera się na kontraktach futures.Nie ma czegoś takiego jak ECN dla indeksów.Jest natomiast mix w postaci DMA dla akcji ( czyli coś pokrewnego ECN).

Dobre warunki dla emini i FDax-a ... masz wszędzie :).Co więcej,wiele platform ma lepsze (!) warunki dla CFD na FDax'a niż sam kontrakt terminowy ( widełki + prowizja) co jest absolutnym ewenementem.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

DAXa CFD wg indeksu kasowego masz w Admiralu, całkiem dobry spread 1€ i nie ma swiec nocnych. Zlecenia TP i SL zamykane sa bez luk i poslizgow. Jazda od 1 kontraktu.
W XM masz indeks kasowy oraz terminowy przy czym, kasowy ma nizszy spread 1,8€. Zlecenia TP i SL moga miec poslizgi przy dynamicznych ruchach (TP takze na twoja korzysc). Swiece nocne sa. Jazda od 1 kontraktu.
W HotForex tez nie ma swiec nocnych ale spread dla skalperow zabojczy 3€.
W nowej ofercie TMS Trader spread 1,5 pkt ale sa jakies dziwne mnozniki i ulamkowe czesci kontraktow co moze przydac sie przy zaawansowanym MM ale ciezko liczy sie pozycje na piechote z wykresu.

Osobiscie na demo i real dzialam w admiralu i xm.
Emini nie zajmuje sie wiec nie wiem.

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

Gdzie są najmniejsze jednostki transakcyjne? W HFT to 0,05 kontraktu. Jest gdzieś mniej?

MarcinPOL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinPOL »

W HFT za 0.1 lota (1 EURO za punkt) chcą około 2400 PLN marginu, lekka przesada.
W AM masz 420 PLN marginu za 1 kontrakt (1 EURO za punkt).
W IC Markets jest 50 EURO marginu za 1 kontrakt (1 EURO za punkt).
Jak dla mnie to AM najlepiej realizuje zlecenia. 1 punkt spreadu przez całą sesję od 8 do 22 robi wrażenie. Inni mają od 8 do 9 około 2 punkty a dopiero później schodzą do 1 punktu. W nocy jest 8 punktów spreadu.
Dodam tylko, że ja obecnie handluję około 500 kontraktów na sesję i tylko DAX.
W DukasCopy też ładnie chodzi DAX. Koszt spreadu lekko ponad 1 punkt.

jerzy10
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jerzy10 »

A co sądzicie o naszym Polskim mForex jeżeli chodzi o indeksy

Awatar użytkownika
SuperFOREX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SuperFOREX »

Baton pisze:Gdzie są najmniejsze jednostki transakcyjne? W HFT to 0,05 kontraktu. Jest gdzieś mniej?
W FXCM 0,1 EUR za punkt, z depozytem 12 EUR i spreadem 1 pip w czasie handlu na giełdzie niemieckiej, 2 pipsy wieczorem

ODPOWIEDZ