Ichimoku

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
yogi
Bywalec
Bywalec

Re: Ichimoku

Nieprzeczytany post autor: yogi »

Witaj krystian74
piszę tutaj, gdyż do Ciebie nie można pisać na priv.
dużo czytałem samczyka, ale ciągle mam problemy z właściwą oceną kierunku i momentu wejścia. Greg niestety używa dużych TF-ów. Piszesz, że używasz ichi na M1 i renko.Czy możesz przedstawić mi swoją strategię i swój sposób postrzegania ichimoku? Może wreszcie znajdę sposób na ichimoku, jeśli możesz- pomóż.

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

yogi pisze:Witaj krystian74
piszę tutaj, gdyż do Ciebie nie można pisać na priv.
dużo czytałem samczyka, ale ciągle mam problemy z właściwą oceną kierunku i momentu wejścia. Greg niestety używa dużych TF-ów. Piszesz, że używasz ichi na M1 i renko.Czy możesz przedstawić mi swoją strategię i swój sposób postrzegania ichimoku? Może wreszcie znajdę sposób na ichimoku, jeśli możesz- pomóż.
Jeżeli nie oglądałeś filmików które były zamieszczone przez Samczyka na YT to masz wielki kłopot. Jedynie Samczyk umiał to bardzo dobrze przekazać. Co do Renko owszem stosuję ale na platformie JForex. Są to z wyglądu trochę inne cegiełki niż w MT4. Ustawienia takie jak podał Greg68E 7,28,119 dla Reno jak i wykresu świecowego.

Awatar użytkownika
fx-investment
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fx-investment »

Mam wszystkie filmiki samczyka na kompie. Zgrałem je sobie kiedyś na wszelki wypadek bo wspominał Samczyk, że je usunie. Więcej na priv

krystian74 pisze: ...Jedynie Samczyk umiał to bardzo dobrze przekazać.
Ja jego nie mogłem zrozumieć. Miał dziwna metodę przekazywania wiedzy. Mógłbyś powiedzieć w którym filmiku Samczyk wyjaśniał od a do z zasadę wejść w pozycję?
Obrazek

krystian74
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krystian74 »

fx-investment pisze:Mam wszystkie filmiki samczyka na kompie. Zgrałem je sobie kiedyś na wszelki wypadek bo wspominał Samczyk, że je usunie. Więcej na priv

krystian74 pisze: ...Jedynie Samczyk umiał to bardzo dobrze przekazać.
Ja jego nie mogłem zrozumieć. Miał dziwna metodę przekazywania wiedzy. Mógłbyś powiedzieć w którym filmiku Samczyk wyjaśniał od a do z zasadę wejść w pozycję?

Każdy filmik Samczyka ma swoją wartość. Zobacz wszystkie i zrozumiesz. Jak masz problem ze zrozumieniem, to zobacz jeszcze raz. Zwłaszcza te ostatnie mają sporą przewagę nad tymi które były zamieszczone wcześniej. Wszystkiego można się nauczyć. Pozdrawiam.

banita85
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: banita85 »

Można prosić o udostępnienie filmików Pana Samczyk? Z góry dziękuję :)

marek1952
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marek1952 »

Witam
też chodzę za tymi filmami ale bez powodzenia. Może warto z prośbą do Autora? A może jest inny sposób. na obecną chwilę wiem iż Pan Samczyk wycofał swoje filmy z obiegu ogólnie dostępnego
Pozdrawiam

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

Filmy Samczyka to w sumie 6GB ... jakiś pomysl??

banita85
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: banita85 »

np. poprzez dropbox.com - pełni rolę folderu (po sciagnieciu aplikacji z strony www) który można udostępnić.

Działa jak zwykły folder windows - na zasadzie kopiuj/wklej. (mogę to szerzej opisać jak coś)

Lub jakiś serwer np. https://www.wetransfer.com/ (do 2 GB za free, więc by trzeba na paczki podzielic.)

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

banita85 pisze:np. poprzez dropbox.com - pełni rolę folderu (po sciagnieciu aplikacji z strony www) który można udostępnić.

Działa jak zwykły folder windows - na zasadzie kopiuj/wklej. (mogę to szerzej opisać jak coś)

Lub jakiś serwer np. https://www.wetransfer.com/ (do 2 GB za free, więc by trzeba na paczki podzielic.)
Folder nazywa się Ichimoku_01,
https://www.dropbox.com/l/UCTfpvMNzBgeU1aS5jq1lp

to pierwwszy z czterech, daj znac jak ściągniesz wyśle następny...
powodzenia

marek1952
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: marek1952 »

dzięki bardzo bardzo za filmy. Są super. Przesyłam też informacyjnie link do strony gdzie można pobrać renko na MT4
http://ovo.cz/products/offline-charts-f ... enko-bars/

ODPOWIEDZ