DayTrading: Środa 26.08.2015
- nowy joker
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 26.08.2015
A wiec teraz L na edzia z kruciutkim sl
Pogrzało was? Wierzycie gościowi o nicku Kisiel z którym nigdy nie wymieniłem żadnego priva? 
jedna prowokacja kogoś i co?
Dajcie se spokój.
Gram na realu od grudnia 2013 roku. Krótko dosyć. Sporo już umiem był fajny zysk.
Potem był "GOD mode" i straty. Teraz od stycznia coś tam leci na plus.
Ale:
- marnuję okazję lub czasami robię na odwrót niż chciałem (wina mózgu - myślenia... musze to pokonać)
Lub - wkopię się i próbuję potem odkopać (coś a'la Niemiaszek teraz)
Wciąż robię błędy. Daleko mi do ideału. Tyle
Wszelkie naśmiewanie się ze mnie, że chaos że coś tam - tak jak mówię, od 12.2013 roku. To za krótko by to opanować tak jak Wy - zawodowcy
A w ogóle jestem skromny gość - nawet dla niepoznaki śmigam 24-ro letnim autem - ale to dlatego, że go lubię.
No chyba, że elektrykiem (ten jest 2012 rocznik), ale tak już mam. Inność mą proszę uszanować
-- Dodano: 26 sie 2015, 20:13 --
a w temacie: edek leci na dół, moje L zarobiło - chyba czysty fuks, odbicie od wsparcia jakiegoś tam, które pękło.
- pykam na DT
- trzymam long termy (przynajmniej próbuję)
- niestety również kisze straty, ale staram się jednak w porę je obcinać (nie zawsze się udaje) - lub hedżuję jak widzę co się święci (a to już umiem - widzieć wykres)
Muszę to doprowadzić do porządku. Inaczej dam sobie spokój.
Karnak - masz coś nowego czy mam rozkminiać sam?

jedna prowokacja kogoś i co?
Dajcie se spokój.
Gram na realu od grudnia 2013 roku. Krótko dosyć. Sporo już umiem był fajny zysk.
Potem był "GOD mode" i straty. Teraz od stycznia coś tam leci na plus.
Ale:
- marnuję okazję lub czasami robię na odwrót niż chciałem (wina mózgu - myślenia... musze to pokonać)
Lub - wkopię się i próbuję potem odkopać (coś a'la Niemiaszek teraz)
Wciąż robię błędy. Daleko mi do ideału. Tyle

Wszelkie naśmiewanie się ze mnie, że chaos że coś tam - tak jak mówię, od 12.2013 roku. To za krótko by to opanować tak jak Wy - zawodowcy

A w ogóle jestem skromny gość - nawet dla niepoznaki śmigam 24-ro letnim autem - ale to dlatego, że go lubię.
No chyba, że elektrykiem (ten jest 2012 rocznik), ale tak już mam. Inność mą proszę uszanować

-- Dodano: 26 sie 2015, 20:13 --
a w temacie: edek leci na dół, moje L zarobiło - chyba czysty fuks, odbicie od wsparcia jakiegoś tam, które pękło.
- pykam na DT
- trzymam long termy (przynajmniej próbuję)
- niestety również kisze straty, ale staram się jednak w porę je obcinać (nie zawsze się udaje) - lub hedżuję jak widzę co się święci (a to już umiem - widzieć wykres)
Muszę to doprowadzić do porządku. Inaczej dam sobie spokój.
Karnak - masz coś nowego czy mam rozkminiać sam?

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
ale macie temat ... rynek jest zmienny , dynamiczny takze insynuacje real - demo sa smieszne. moze nie jestem doswiadczonym graczem ( wtopiłem juz 3 depo ) ale widze co sie dzieje. A tak w nawiasie to wydaje mi sie ze nie jest wazne czy demo czy real , A wazne sa efekty podejmowanych decyzji . wiem wiem są tu wyjadacze którzy grają w realu i od pipsów na + , delikatnie po przestawialo sie w główkach i zaczeli szydzic z innych. Może czas na jakieś zmiany bo nie długo to forum spadnie do rynsztoka .
Wracając do tematu DT, ładnie podbili amerykańskie indeksy. NASDAQ już 5,5% rośnie, ciekawe czy dojdą do wczorajszych maksimów. Wahania do gry bardzo przyjemne. Niestety mi się udało złapać tylko jedną eLkę na S&P którą zamknąłem przed czasem 12,5 pkt do przodu. Tak to jest jak się człowiek boi i gra zachowawczo. Ciężko mi złapać konkretny ruch 

nie jesteś w tym sam. To jest gra przeciwko ludzkim myślom. Więc trzeba to w sobie pokonać aby zarabiać.Mariusz k pisze:Tak to jest jak się człowiek boi i gra zachowawczo. Ciężko mi złapać konkretny ruch
Nie każdy to potrafi.
a dla edka wciąż dobrym wskaźnikiem jest.. gold. Zaczął spadać zanim edek poleciał. Podobnie było wcześniej. Warto mieć to na uwadze.
a dla edka wciąż dobrym wskaźnikiem jest.. gold. Zaczął spadać zanim edek poleciał. Podobnie było wcześniej. Warto mieć to na uwadze.
mozna powiedzieć że prawie taka sama krzywa tylko interwał troszke inny .
Ja też mam problem z zajeciem pozycji ale poki co zadnej straty

-- Dodano: 26 sie 2015, 20:38 --
ma ktoś wizję do ile zjedzie edek i potem poleci UP
Gdzieś Ty to l łapał, że mimo sporych spadków zarobiłeś? Nie jakoś powyżej obecnych poziomów, czy już się pogubiłem?highend pisze: a w temacie: edek leci na dół, moje L zarobiło - chyba czysty fuks, odbicie od wsparcia jakiegoś tam, które pękło.
Acz dla mnie to nadal do końca sytuacja na edku nie jest jasna. Oczywiście trzymam s-stronę mocy, bo trend obowiązuje, ale trzeba coraz więcej ostrożności, bo przybywa przesłanek do rewizji tego poglądu. Już pomijam, że rośnie liczba banków, które dokonują rewizji prognoz edka (na wyższe niż dotychczas).
-
- Fanatyk
... kontynuując wątek o eu,
niby tak jest jak na wykresie wczesniej u mnie ale mi nie pasuje do tego scenariusza indeks dolara,
który jest wg mnie spadkowy( teraz 4fala korekcyjna i jeszcze 5 w dół miała by być),
to samo z usdpln
niby tak jest jak na wykresie wczesniej u mnie ale mi nie pasuje do tego scenariusza indeks dolara,
który jest wg mnie spadkowy( teraz 4fala korekcyjna i jeszcze 5 w dół miała by być),
to samo z usdpln
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
1.137Mat2314 pisze: Gdzieś Ty to l łapał, że mimo sporych spadków zarobiłeś? Nie jakoś powyżej obecnych poziomów, czy już się pogubiłem?

fuks jak nic. Bez sens

teraz znowu edek jest na wsparciu i cosik odbija, heh.
Ciekawe czy bedzie wielka zwała indeksów w niedalekiej przyszłości?