Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: blist »

Ile razy wyzerowales konto w swej karierze? Bo ja 2 razy i to na powaznych kwotach i od tamtej pory zawsze (czytaj ZAWSZE!!!!!!!) mam ustawiony SL. Oczywiscie trwam z Toba w cierpieniu :) i zycze powrotu do cen otwarcia, ale z drugiej strony jak Ci sie uda to nadal bedziesz szastał bez SLi, prawda? :)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

blist pisze:Ile razy wyzerowales konto w swej karierze? Bo ja 2 razy i to na powaznych kwotach i od tamtej pory zawsze (czytaj ZAWSZE!!!!!!!) mam ustawiony SL. Oczywiscie trwam z Toba w cierpieniu :) i zycze powrotu do cen otwarcia, ale z drugiej strony jak Ci sie uda to nadal bedziesz szastał bez SLi, prawda? :)
4 razy napewno i nie uważam, tego za ujmę, bo naprawdę jest to ciężki kawałek chleba i nie ma lekko, wręcz z całą świdomością mogę powiedzieć, że to jedno z trudniejszych zajęć jakie są :idea:

swoje trzeba zaliczyć, przeżyć, bo wtedy wiadomo jak to smakuje... :wink:

jest szansa, że sporo się u mnie pozmienia w kwesti czasu w okresie miesiąca może max dwóch, ale muszę ogarnąć do końca temat z kantorem, trochę odpocząć i wrócić do klikania jako głównego zajęcia, w ciszy i spokoju, bez szarpaniny :D
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

przeanalizowałem temat i jestem zdania że 1.6 w tym tygodniu zero chęci spadku taka korekta to nie korekta ja bym jednak zrobił hedża myślał o dopłacie chcąc ratować konto , 1.62 to już raczej max
ropa ciągle w dół to zle wróży cad
zobacz wykres może korekta bedzie ale przy takim napaleniu na wzrosty w kilka dni dojadą do 1.62 , za mały knot za słaba podaż cos jest na rzeczy chyba wiedzą że jest jeszcze co wycinać i nie realizuja zysków myśl o zabezpieczeniu pozycji to nie odwróci teraz jeszcze :roll:

tak czy siak zle to wyglada i słaba chęc odwrócenia bardzo słaba chęć :?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Tu chyba nawet samo CAD nie pomoże - bo ropa być może by już rosła i CAD się umacniał, ALE... euro sie umacnia, więc taki usd/cad może zacząć spadać, a eur/cad nadal rosnąć.
poziom niezałatwiony co piszesz Niemiaszku wypada na F261

Musiałaby więc ropa nagle mocno odbić (co nie jest nierealne) aby tam wrócić...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

highend pisze:Tu chyba nawet samo CAD nie pomoże - bo ropa być może by już rosła i CAD się umacniał, ALE... euro sie umacnia, więc taki usd/cad może zacząć spadać, a eur/cad nadal rosnąć.
poziom niezałatwiony co piszesz Niemiaszku wypada na F261

Musiałaby więc ropa nagle mocno odbić (co nie jest nierealne) aby tam wrócić...

gorzej jak zrobią jutro tak jak na eur/aud , o 15:00 świeczka 15minutowa zrobiła 500 pips (5 figur) co jakby przełozyć na e/cad znaczy że jutro bedziemy powyżej 1.60 !! w tym czasie e/a zrobi podwójny szczyt bo tu sie potencjał wyczerpał
a na e/cad chcą cisnąc dalej nie chcę krakać ale dwa dni i trącą w opór jaki narysowałem :(
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blist »

niemiaszek pisze:
blist pisze:Ile razy wyzerowales konto w swej karierze? Bo ja 2 razy i to na powaznych kwotach i od tamtej pory zawsze (czytaj ZAWSZE!!!!!!!) mam ustawiony SL. Oczywiscie trwam z Toba w cierpieniu :) i zycze powrotu do cen otwarcia, ale z drugiej strony jak Ci sie uda to nadal bedziesz szastał bez SLi, prawda? :)
4 razy napewno i nie uważam, tego za ujmę, bo naprawdę jest to ciężki kawałek chleba i nie ma lekko, wręcz z całą świdomością mogę powiedzieć, że to jedno z trudniejszych zajęć jakie są :idea:

swoje trzeba zaliczyć, przeżyć, bo wtedy wiadomo jak to smakuje... :wink:

jest szansa, że sporo się u mnie pozmienia w kwesti czasu w okresie miesiąca może max dwóch, ale muszę ogarnąć do końca temat z kantorem, trochę odpocząć i wrócić do klikania jako głównego zajęcia, w ciszy i spokoju, bez szarpaniny :D
Oczywiscie nie jest to ujmą i jest to bardzo ciężki chleb. Ale po co tak się mordować bez SL, nawet jeśli będzie to Twoje głowne zajęcie. Rozumiem, że często wywala rynek na SL, a zaraz potem wraca na swoje tory, ale i tak uważam że bez SL się nie da na dłuższą metę. Nawet jak jestes na ekg non stop to w takim przypadku jak dzis muruje Ci mozg i tylko patrzysz jak lecisz w przepasc.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

blist pisze: Nawet jak jestes na ekg non stop to w takim przypadku jak dzis muruje Ci mozg i tylko patrzysz jak lecisz w przepasc.
dobrze powiedziane :wink: :564:

non stop na ekg... mi bardziej chodzi o to gdzie ekg jest jedynym i głównym zajęciem, wtedy pochłoniety jesteś jedną rzeczą a nie kilkoma jednocześnie :!:
SL jak najbardziej jest po to, aby nie sprzeczać się z rynkiem, tzn jak wywali SL to znaczy, że byliśmy w błędzie co do kierunku otworzonej pozycji i rynek Nas uprzejmie informuje, że nie tędy droga :d :p
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

kurcze, te pozycje na EURCAD tak dziwnie wyglądają, że aż trudno mi to opisać :P dlaczego? no bo ja sam wziąłem sobie do serca słowa które kiedyś tu niemiaszku napisałeś aby "przede wszystkim chronić depo" i BE miałeś bodajże po 10 pipsach ;) ja sam teraz stosuję te 10 pips bo raz że jest to mega bezpieczne, a dwa - jak wytną to zawsze można ponowić wejście :) myślę że powinieneś wrócić do starej metody i szybkiego zabezpieczania pozycji :P

Awatar użytkownika
grey
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grey »

no ładnie - kolejne cenne doświadczenie dla nas

niemiaszek mam nadzieję, że weźmiesz głęboki oddech, przemyślisz swoje decyzje i jakoś to dalej będzie, przecież wcześniej miałeś tyle dobrych wejść i to z SLem

Piotr Modry
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piotr Modry »

niemiaszek pisze: nadal na nawi ZL jest popularna i dzisiaj nawet z ciekawości sobie zerknąłem jak to wygląda
powiem szczerze, że jeżeli rynek z poniedziałku wywala ZL monthly, dwie weekly i trzy daily jednym pociągnięciem to coś jest nie halo :shock:
oczywiście na tych poziomach już nie było żadnej ZL z H4 lub H1, więc jedynym wyznacznikiem jest góra monitora gdzie się w końcu zatrzymają :wink:
Od strony ZL wszystko jest w porządku. Nie sądzę, aby jakikolwiek zaawansowany ZL'kowiec choćby przez chwile myślał o S w ciągu ostatnich kilku sesji, ponieważ nic nie zostało zrobione w celu wygenerowania sygnału dla S, natomiast bez przerwy były generowane sygnały dla L. Analizowanie metodą ZL "z ciekawości" mija się z celem.

ODPOWIEDZ