Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

krystian74 pisze:Czy testowałeś kiedyś Ichimoku ? System jest o tyle wiarygodny masz dwie średnie i dwie chmury które pokazują jaki jest obecnie trend. Dodatkowo Grzegorz Moskwa stworzył fajny wskaźnik do Ichi. To jest moja mała propozycja, i nic tutaj nie sugeruję :)
nie próbowałem, ale sys/strategia jak każda inna i ma pewnie swoje plusy i minusy :idea:

nadal na nawi ZL jest popularna i dzisiaj nawet z ciekawości sobie zerknąłem jak to wygląda
powiem szczerze, że jeżeli rynek z poniedziałku wywala ZL monthly, dwie weekly i trzy daily jednym pociągnięciem to coś jest nie halo :shock:
oczywiście na tych poziomach już nie było żadnej ZL z H4 lub H1, więc jedynym wyznacznikiem jest góra monitora gdzie się w końcu zatrzymają :wink:

jedno jest jest pewne, żeby klikać trzeba mieć na to czas, a w wolnych chwilach to się można w głowę podrapać, a nie brać za zarabianie pieniędzy... :idea:

dawno mi tak zdrowia nie napsuli jak dzisiaj, bo poczułem swoją bezsilność, zmrożenie, widząc co się dzieje na tel a jednak zero reakcji... czasem i tak bywa, ale napewno każdy kto klika to przeżył, odczuł na własnej skórze(depo) i wie jakie to uczucie, więc nic co ludzkie nie jest Nam obce :D :564:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

no niestety, trading to nie jest zajęcie na doskok jeśli chce się mieć z tego jakiś solidny grosz :P to trzeba traktować jak pracę na pełen etat :)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

awaryjny stop loss by sie przydał np 100pipsów ustawiane do kazdej pozycji i bach ucinamy zawsze to lepiej minus 5k niż 50k
?
Ty i tak klikasz na krótkich tf wiec jak kilka dni idzie zle znaczy że był bląd w zagraniu

ogólnie gra bez sl predzej czy pozniej zawsze tak sie konczy przerobiłem juz chyba z 30 stop outów jak grałem bez sl
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Ani żeś pierwszy, ani ostatni. Nie ukrywam, że jestem trochę zaskoczony, bo zdarzył ci się ten numer drugi raz, a myślałem że jednak jesteś gościem któru już przeszedł wszystko co możliwe :wink:.
Potępiać nie ma co, tak jak piszesz, każdemu się zdarza i uczymy się cały czas.
Jedynie wielkość tej straty troche boli, nawet mnie, ale kto wie, może drugi raz wyjdziesz z tego obronną reką ?

Tak czy owak, to jest właśnie powód dla którego ja nigdy większej ilości pieniążków nie wpłaciłem na giełde ;).

Tak czy owak, trzymam kciuki, może znów się uda z tarapatów dobrze wyjść.

blist
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: blist »

Grzechu, jaki masz margin call?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

blist pisze:Grzechu, jaki masz margin call?
szczerze to nie wiem, ale ok 30-35% :roll:
tzn poziom zabezpieczenia jak zejdzie do tych poziomów to wtedy SO :(

jeżeli chodzi Ci oszczegóły to wolnych środków mam ponad 7k na teraz, a jak pejsy wrócili z lunchu o 19:00 PL to miałem ok 20k zł, więc bardzo szybko się to zmienia, a złą robotę dla mnie robi jeszcze kurs eurpln :evil:

myfxbook pewnie znów nie odświeża, bo w domu monitorki odpaliłem, a tu nie mam wrzuconego na wykres EA z myfxbook

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

freakout pisze:no niestety, trading to nie jest zajęcie na doskok jeśli chce się mieć z tego jakiś solidny grosz :P to trzeba traktować jak pracę na pełen etat :)
to jest właśnie moją największą bolączką i przyczyną takich kwiatków... :(

zawsze każdy z Nas musi wybierać, coś za coś i nie ma tak, że wszędzie będzie żarło, bo 10 srok za ogon nie da się ciągnąć :wink:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Mpapiez pisze:Ani żeś pierwszy, ani ostatni. Nie ukrywam, że jestem trochę zaskoczony, bo zdarzył ci się ten numer drugi raz, a myślałem że jednak jesteś gościem któru już przeszedł wszystko co możliwe :wink:.
Potępiać nie ma co, tak jak piszesz, każdemu się zdarza i uczymy się cały czas.
Jedynie wielkość tej straty troche boli, nawet mnie, ale kto wie, może drugi raz wyjdziesz z tego obronną reką ?

Tak czy owak, to jest właśnie powód dla którego ja nigdy większej ilości pieniążków nie wpłaciłem na giełde ;).

Tak czy owak, trzymam kciuki, może znów się uda z tarapatów dobrze wyjść.
jeszcze się taki nie urodził, co nawet jak wszycho zaliczył i przeżył to nie popełnia błedów :idea:

to jest gra jednemu zabierze a drugiemu da... :d :p

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

niemiaszek pisze:
jeszcze się taki nie urodził, co nawet jak wszycho zaliczył i przeżył to nie popełnia błedów :idea:

Jak to powiadasz, spokojnie jak na wojnie.
Trade sie jeszcze nie zakończył... :) - kiepsko to wygląda ale ropa jest już na takich minimach, że powinna podskoczyć do góry ciągnąc cada za sobą.

Tak czy owak, mam bardzo dziwne przeczucie, że jeszcze na tym zarobisz.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Mpapiez pisze:
niemiaszek pisze:

Jak to powiadasz, spokojnie jak na wojnie.
Trade sie jeszcze nie zakończył... :) - kiepsko to wygląda ale ropa jest już na takich minimach, że powinna podskoczyć do góry ciągnąc cada za sobą.

Tak czy owak, mam bardzo dziwne przeczucie, że jeszcze na tym zarobisz.
pożyjemy, zobaczymy... nie wiem czy pamiętasz, ale czas jest wyznacznikiem zarabiania lub tracenia, więc spokojnie jak na wojnie, bo jest szansa, że będzie jak piszesz, pomimo tego, że ciekawie to nie wygląda :wink: :564:

oby tak się stało, a po mojemu to 1.4493 mają niezałatwiony temat z D (tam miałem TP do tej S w pierwszej wersji), ale teraz to z dwa tygodnie trzeba czekać aż tam zlecą :roll:
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, 22:11 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ