Wielki Wybuch
Re: Wielki Wybuch

Lubię siódemki, przynoszą szczęście

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
jeżeli dobrze rozumiem Twoje podejście to edek w dłuższym terminie powinien tak sie zachować ? 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
Sam bym tego lepiej nie narysował 
Wiec.... Niech Edek zweryfikuje czy słuszne sa te moje tezy.
Zostało mi juz niewiele postów do wykorzystania.
Kluczowy jest pewien poziom na usdpln. Tak jak pisałem na DT. On tez powie gdzie pójdzie Edek.
Usdpln weekly. Swieca z marca. Jej dołek = dzisiejszy szczyt usdpln. Wystarczy linie pozioma narysować. I to powinien byc retest fibo100 wedle założeń. Pewnie minutki fomc jutro to wyjaśnia.

Wiec.... Niech Edek zweryfikuje czy słuszne sa te moje tezy.
Zostało mi juz niewiele postów do wykorzystania.
Kluczowy jest pewien poziom na usdpln. Tak jak pisałem na DT. On tez powie gdzie pójdzie Edek.
Usdpln weekly. Swieca z marca. Jej dołek = dzisiejszy szczyt usdpln. Wystarczy linie pozioma narysować. I to powinien byc retest fibo100 wedle założeń. Pewnie minutki fomc jutro to wyjaśnia.
Nie ma teorii spiskowych. Ty się po prostu zderzyłeś z naturą ludzką. A ona, jak każda inna natura jest nieokiełznanahighend pisze:Wiele bluzg poleciało. Wystarczy. Może ma to związek z brokerami. Komuś się coś nie spodobało. Nie wiem, nie doszukuję sie teorii spiskowych.

Twoja metoda jest bardzo intrygująca i jako wsparcie daje całkiem sensowne rezultaty. Sprawdziłem, działa. Graty za wkładhighend pisze:Będę nadal grał moją metodą. Tym bardziej, że są sukcesy. Udoskonaliłem, rozumiem to po swojemu. Nikomu nie muszę nic udowadniać, ze coś działa bądź nie działa. Ja w to wierzę

Namachać 100 stron to potrafią na tym forum tylko nieliczni.highend pisze:Ja wychodzę. Może wpadnę czasem. Kto chce mnie poszukać ten znajdzie.
Wiele osób poznikało z forum bez pożegnania. Ja nie muszę znikaćAle nie chce mi się już pisać. Wypaliło się. Wolę tradować lub po spolszczeniu: trejdować
Goodluck!
Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Dzięki za uwagę i miłe słowa
Będę nadal grał w taki sposób, że:
- szukam dołków i szczytów.... - może czasami łapię z małym ryzykiem (ciasny SL) - choć to zła metoda gry,
ale pomaga znaleźć dany trend... badać go (czy jeszcze trwa, czy może już się zakończył). A skoro mam metodę na ich szukanie i nie robię tego "na pałę"... to czemu by nue ?)
- wchodził w bardziej rozwinięty trend - szczególnie w miejscu mojego "fibo 161" - gdyż tam jest mocne odbicie i jazda w kierunku trendu
Ponadto chciałbym nauczyć sie skalpu na M1/M5 za pomocą DSWS... tak kiedyś grałem na początku jako "zieleniak"... jazda na M1 dwa dołki (drugi wyższy) i eLka... dax czy rzeźnik szły jak przecinak....
Tylko wtedy to była całkowita nieświadomość 
Dobra... to mój 7777 post.... A więc do widzenia
p.s. pamiętajcie o moim Natural Gas jak stąd do miliona. Czemu gaz? Bo gaz mają rosjanie... więc wystarczy, że Obama zrobi zakaz łupków (bo środowisko), a ruskie się wkurzą...i gaz leci w kosmos.... poza tym nie wiem, ale o ile ropę się wozi tankowcami... tak gaz ziemny się przesyła rurociągami, wozić się go nie da za bardzo
Hint hint 
a notabene NGAS właśnie odbija... po danych
I jeszcze mała wskazówka dla chcących rysować fibo na świeczkach....
Fibo 0 - 61.8 na świeczkach H4 daje dobre rezultaty (gdzie f423 pokazuje koniec danego ruchu)
jeszcze DAX - poczytajcie sobie z 20-30 stron wstecz... analizę daxa robiliśmy z MEYLO....
czyż nie sprawdza się ?

- szukam dołków i szczytów.... - może czasami łapię z małym ryzykiem (ciasny SL) - choć to zła metoda gry,
ale pomaga znaleźć dany trend... badać go (czy jeszcze trwa, czy może już się zakończył). A skoro mam metodę na ich szukanie i nie robię tego "na pałę"... to czemu by nue ?)
- wchodził w bardziej rozwinięty trend - szczególnie w miejscu mojego "fibo 161" - gdyż tam jest mocne odbicie i jazda w kierunku trendu
Ponadto chciałbym nauczyć sie skalpu na M1/M5 za pomocą DSWS... tak kiedyś grałem na początku jako "zieleniak"... jazda na M1 dwa dołki (drugi wyższy) i eLka... dax czy rzeźnik szły jak przecinak....

Dobra... to mój 7777 post.... A więc do widzenia

p.s. pamiętajcie o moim Natural Gas jak stąd do miliona. Czemu gaz? Bo gaz mają rosjanie... więc wystarczy, że Obama zrobi zakaz łupków (bo środowisko), a ruskie się wkurzą...i gaz leci w kosmos.... poza tym nie wiem, ale o ile ropę się wozi tankowcami... tak gaz ziemny się przesyła rurociągami, wozić się go nie da za bardzo

a notabene NGAS właśnie odbija... po danych

I jeszcze mała wskazówka dla chcących rysować fibo na świeczkach....
Fibo 0 - 61.8 na świeczkach H4 daje dobre rezultaty (gdzie f423 pokazuje koniec danego ruchu)

jeszcze DAX - poczytajcie sobie z 20-30 stron wstecz... analizę daxa robiliśmy z MEYLO....

czyż nie sprawdza się ?

Highend nie bądź dziewczyna, nie obrażaj się na smarków że ciągną za warkocze - po prawie 8k postów był czas przywyknąć. Szkoda by było tego dziennika. Więc nie strzelaj focha tylko wracaj. Czy Twój pomysł działa czy nie, to tylko Twoja sprawa, fajnie jak na forum jest wiele spojrzeń na rynek. Na tym forum było wielu dołujących skur...synów, Ty jesteś jedną z nielicznych pozytywnych osób które są chętne do pomocy. Weź no, zostań pierwszym postowym milionerem, (pewnie pierwszy jakikolwiek milioner na Navi) Mędrkom co nie spróbowali a krytykują:
BTW na Eduardo mam na razie 170 pipsów i trzymam do 161, potem się zobaczy bo psycha nie teges.
Dzięki za inspiracje, rady i pomoc

Dzięki za inspiracje, rady i pomoc

Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
odpal wykres minutowy a wykres miesieczny zadna roznica to samo sie dzieje wiec mozesz spokojnie scalpowac jak kiedys Highend 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Do zobaczenie za 2-3 dni więcej nie wytrzymasz nałogowcu ;-)
Hej Highend,
Kiedyś pisałeś o DAXie na 10 000 pkt, wtedy to było nie do pomyślenia, a jak widać pare dni i 1500 pkt w dół
Trochę to trwało, ale
Ciekawe, czy Płaski trzyma jeszcze te kontrakty, bo miał Ci coś postawić, jakby spadło do 10000 pkt.
Kiedyś pisałeś o DAXie na 10 000 pkt, wtedy to było nie do pomyślenia, a jak widać pare dni i 1500 pkt w dół

Trochę to trwało, ale

Ciekawe, czy Płaski trzyma jeszcze te kontrakty, bo miał Ci coś postawić, jakby spadło do 10000 pkt.