DayTrading: Wtorek 18.08.2015
Re: DayTrading: Wtorek 18.08.2015
uwaga na edka wycinka do high dnia możliwa 1.1093
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

spokojnie raptem tam jakieś ruchy w obrebie 15plukpiasek pisze:uwaga na edka wycinka do high dnia możliwa 1.1093
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
niby z czego wynikajacy taki duzy high?lukpiasek pisze:uwaga na edka wycinka do high dnia możliwa 1.1093
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Kod: Zaznacz cały
To nie ja pisałem, ale potencjalnie może być duża korekta ponieważ na H4 pojawiła się wolumenowa formacja odwrócenia.Ali pisze:niby z czego wynikajacy taki duzy high?lukpiasek pisze:uwaga na edka wycinka do high dnia możliwa 1.1093
-- Dodano: 18 sie 2015, 21:23 --
A właściwie patrząc na wolumen na H4 to myślę że powinniśmy juz powoli kończyć korektę a przechodzić w impuls ale to są tylko moje dywagacje. Nie żadne rekomendacje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
VSA
Zastanawiam się, co z DAXem.
Czy tamten wzrostowy Gartley jest jeszcze aktualny? Nie znam się na formacjach harmonicznych, ale pamiętam, jak jeden z Kolegów pisał, że jego zdaniem będzie jeszcze dolny knot w ramach Gartleya, więc może jeszcze się zgadza?
Na D1 kurs jest jeszcze w/nad rejonem wsparcia, ale dzisiaj świeczka weszła korpusem w rejon, który w ostatnich dniach był tylko dziubany knotami i mi się to nie podoba (wskazuje na spadki). Nie wiem, czy ma to jakąś nazwę? Nie prowadzę statystyk, więc może takie coś nie ma większego znaczenia, ale wydaje mi się, że zazwyczaj kończy się to spadkami. Intuicyjnie byki się broniły, a dzisiaj skapitulowały i pozwoliły niedźwiedziom wejść na bronione terytorium, chociaż z drugiej strony spadki nie przeszły tego obszaru, więc jakby potencjał spadkowy też się wyczerpuje i jeszcze nic nie wiadomo.
Jeszcze taka sprawa - co pokazuje mi tradingview pod wykresem? Jest to wykres kontraktów, więc podejrzewam, że to tylko wolumen tikowy?

Na H4 widać, że w rejonie 10960 cena często reagowała, dlatego myślę, że dopóki cena nie przebije tego poziomu nie ma co myśleć o wzrostach:

W krótszym terminie widzę konsolidację, czyli albo w górę albo w dół
, no i wiadomo, trend spadkowy, ale jak przebiją 10960 to myślę, że się odwróci:

Czy tamten wzrostowy Gartley jest jeszcze aktualny? Nie znam się na formacjach harmonicznych, ale pamiętam, jak jeden z Kolegów pisał, że jego zdaniem będzie jeszcze dolny knot w ramach Gartleya, więc może jeszcze się zgadza?
Na D1 kurs jest jeszcze w/nad rejonem wsparcia, ale dzisiaj świeczka weszła korpusem w rejon, który w ostatnich dniach był tylko dziubany knotami i mi się to nie podoba (wskazuje na spadki). Nie wiem, czy ma to jakąś nazwę? Nie prowadzę statystyk, więc może takie coś nie ma większego znaczenia, ale wydaje mi się, że zazwyczaj kończy się to spadkami. Intuicyjnie byki się broniły, a dzisiaj skapitulowały i pozwoliły niedźwiedziom wejść na bronione terytorium, chociaż z drugiej strony spadki nie przeszły tego obszaru, więc jakby potencjał spadkowy też się wyczerpuje i jeszcze nic nie wiadomo.
Jeszcze taka sprawa - co pokazuje mi tradingview pod wykresem? Jest to wykres kontraktów, więc podejrzewam, że to tylko wolumen tikowy?

Na H4 widać, że w rejonie 10960 cena często reagowała, dlatego myślę, że dopóki cena nie przebije tego poziomu nie ma co myśleć o wzrostach:

W krótszym terminie widzę konsolidację, czyli albo w górę albo w dół