scalping - jak to sie robi?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

no z japoncami mozna by o swiecach pogadac :D
musze przyznac ze ta fajka wodna to troche moje klimaty 8)
nigdy nie korzystalem z zadnych wskaznikow, no moze troche na poczatku jak testowalem wszystko na co sie natchnalem, to jednak wyglada dosc ciekawie takze przejze Twojego journala nasreddin

O paulu rotterze nic ciekawego nie znalazlem oprocz tego ze sporo zarobil :shock:

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

A może tak na TF 1min, ale scalp tylko wg trendu koloru kradratu na 30m :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

edems
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: edems »

Heja!

Moj handel-scalping to 1min.-30 sek.Chart.Wchodze glownie na wybicie,trendy (tak tez sa na 1 lub 30 sek. :D ),oraz gdy pojawia sie odwrotna swieca,ale musi sie ona potwierdzic! No i jest jeszcze cos tzw.wyczucie ktore mi tez pomaga ale i czasami tez zawodzi.Ryzyko to 1-2%/trade.
Pozdrowienia

Good trading !!!

tomfid
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tomfid »

Tak z ciekawości - stosujecie przy skalpingu jakieś systemy, czy tak "na oko" gracie? A jeśli podejście systemowe, to przy pomocy robótek ręcznych? Bo sklaping kojarzy mi się z interwałem m1, m5, góra m15, a tu chyba bez EA nie da rady...?

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

lubię na 1min, odpowiada ni to tempo, jestem niecierpliwy, ale nie gram na oko :D

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Hikari pisze:Poszukaj w necie: Paul Rotter (cichy rycerz europejskiego scalpingu - nazwal bym go gilotyna. Nalezy(nalezal - nie wiem co on teraz robi) do swiatowej elity).
Z tego co wyczytałem, to jego strategia to hedge. Stawia ogromne zlecenia, wpływając tym samym na cenę, więc strategia raczej niedostępna dla zwykłych zjadaczy chleba. Hikari może wiesz coś więcej? Co do tego co obecnie robi, to chyba zajmuje się prowadzeniem swojego funduszu, na pierwszej stronie w google po wpisaniu jego nazwiska.

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

no fajnie coraz wiecej osob sie wypowiada o swoich przezyciach dotyczacych szybkich trejdow :) a jakie stosujecie sl? bo tp to zakladam ze w zaleznosci ile da rynek

do edems :
stosujesz formacje swiecowe odwrocenia trendu do gry na m1? ja tak gram na m15-30, probowalem na micro lotach na m1 ale poplynalem za duzo falszywych sygnalow bylo :(

do cox:
moglbys cos wiecej napisac o swoim systemie? ja rowniez bywam niecierpliwy dlatego chce sie nauczyc trejdowac na mega krotkich tf
Co to za wskaznik na wykresie ktory zapodales?
a i te swiece jakies takie jedno kolorowe w przedzialach sell:)?

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Wskaźniki: Heiken Ashi Smoothed, TTM, SuperSR7 oraz na dole wykresu MTF HAS 2 (1,5,15,30) minuty w nawiasie - wszystko to znalazłem na forum :D

Tu drugi scalperek 1m
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Eko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Eko »

Ostatnio też trochę skalpuje na M1 , głównie używam LSR, i Gana HiLO do określenia mini trendów, dla średnich EMA 72 , EMA 24, EMA 12 EMA 8, czyli system CORNFLOWER jak ktoś się orientuję . Gram z trendem Cornflowera, a pozycje otwieram jak mi potwierdza GANN lub Lsr, można sporo uskrobać, SL = przebicie LSR .Kto używał tego wskaźnika to wie o co chodzi, Ci co nie wiedzą zapraszam na ostatnie strony systemu GMMA in color, popularnej tęczy ;)
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem - najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, następnie pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

@Pablo90

Cztery lata temu przeczytalem wywiad na lamach czasopisma Traders, nawet je gdzies mam.( Oficjalna strona internetowa: http://www.traders-mag.com)
Po tej publikacji posypala sie oczywiscie cala masa komentarzy na niemieckojezycznych forach.

Wywiad z Rotterem po niemiecku na lamach innej dobrej stronki:
http://www.godmode-trader.de/front/inde ... 149&idc=64
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

ODPOWIEDZ