Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

goose
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goose »

Snajperek pisze:Sorki ludzie ale mam pytanie. Gram na Oandzie. Jak zamykało mi TP to miałem na wykresie zieloną kropkę, gdy zamykało SL to miałem czerwona kropke. Teraz tego nie mam. Coś w ustawieniach chyba zamieszałem. Gdzie to mam ustawić. Próbuję ale nie znalazłem. Help!
Nic nie namieszales, spokojnie :wink: Pewnie w zakladce Activity tez nie masz wszystkich operacji. Cos Oanda ostatnio miesza, bo mam tak samo ale najwazniejsze ze zlecenia dalej wchodza z "palca" bez problemu.

Pozdr.

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

dane do przelewu eur

Bank: JP Morgan AG, Frankfurt
Bank Address: Junghofstrasse 14, Frankfurt, Germany
Bank SWIFT Code: CHASDEFX
Bank Account Name: JPMORGAN CHASE BANK, N.A. LONDON (SWIFT: CHASGB2L)
Account Number: 6231400604

Account Name: OANDA Corporation
Account Number: 32282903 OR IBAN: GB06CHAS60924232282903 (Final beneficiary)
{ FXTrade Account Holder's Name and FXTrade Account Number (if a new account, reference the words New Account)}.
tylko którego swiftu mam użyć bo sa podane dwa i który numer rachunku bo tez widnieją dwa

kapi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kapi »

ja wpisałem ten : Bank SWIFT Code: CHASDEFX i pieniądze dotarły po 3 dniach roboczych z mbanku.

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

warebel pisze:w jakiej walucie najlepiej otworzyc konto - USD czy EUR?
..na dzisiaj to bym spokojnie w dolcach otwierał , zresztą sam w tej walucie mam.
Zrobisz jak zechcesz.

Awatar użytkownika
majek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: majek »

Alex101 pisze:Witam! Mam nadzieje, że ktos mi pomoże. Czy możecie mi udzielić odpowiedzi na pytanie zwiazane z zamykaniem konta na Oandzie? I jak wygląda sprawa dopłaty do konta (w celu zwiększenia środków), czy dopłacone pieniądze równiez podlegają prawom dźwigni? Jak można je dopłacić?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Jeśli chcesz zamknąć konto , to wystarczy wysłać maila z prośbą , ktoś odpowiedni się z Tobą skontaktuje, ale jaki jest cel zamknięcia? .. niech sobie leży puste. Co do dopłaty.. nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, jasne że można dopłacić , tym samym sposobem jak je wpłacałeś, tj. robisz przelew w tytule dajesz info o swoim koncie (podobnie jak to podczas pierwszej wpłaty robiłeś) no i wypełniasz formularz na stronie Oandy w celu powiadomienia ich, że wysłałeś im pieniądze:) co do dzwigni , to chyba jasne; obowiązuje max 1:50

orygenes
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: orygenes »

Zawiecha, znowu nie ma możliwości połaczenia się z serwerem. Do tej pory pracowałem tylko na oandzie i na demach różnych brokerów. Jak wygląda sprawa z innymi firmami w realu, czy też się zawieszają? Z oandy zdecydowanie rezygnuję, bo to nie pierwszy raz.

Cox
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cox »

o w morde u mnie też nie działa, i na google też ich nie otwiera, wow.... dupa z kasą :?:
uf..... są - ale stracha miałem, już wszystko gra :D

Awatar użytkownika
sardo nunspa
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sardo nunspa »

Co się dzieje ze spreadem na Edku od trzech tygodni jest podwyższony. Ostatnio 0.9 było w zeszły poniedziałek teraz jest 3 – masakra :evilbat: . No wiem, że kryzys ale inni brokerzy też podwyższają spready na realu??

karp29
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: karp29 »

Przy jak duzej pozycji (lot) pojawiaja sie problemy (opoznienia) z realizacja zlecen
na OA

Marius
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marius »

sardo nunspa pisze:Co się dzieje ze spreadem na Edku od trzech tygodni jest podwyższony. Ostatnio 0.9 było w zeszły poniedziałek teraz jest 3 – masakra :evilbat: . No wiem, że kryzys ale inni brokerzy też podwyższają spready na realu??
u GFT na cfd jest stały 1 pipek 8)

ODPOWIEDZ