To chyba te .....highend pisze:się rozumie, małe kroczki, ale pewne...
a mała prośba - czy mógłby ktoś wrzucić ponownie wskaźnik do pivotów, ale taki poprawiony żeby te linie wyświetlał bardziej dyskretnie, a nie takie grube bohomazy? bo nie wiem który ściągnąć - tyle tego
thx![]()
Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
thx:)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Niemiaszku napisz prosze czy ukrywajac SL fizyczny, dalej SL u Ciebie wynosi 30 pips ?
Odkad nie ma SL to pieknie sie zarabia
Jednak broker STP a takie jaja sie dzialy jak byl SL widoczny.
Odkad nie ma SL to pieknie sie zarabia

o co chodzi z tym EURUSD ?
czemu otworzyłeś 3 minuty po FOMC ? bo leciało UP? nie widzę zgodności z sysem - ma być czekanie na zamknięcie świecy H1 ponad pivotem....

czemu otworzyłeś 3 minuty po FOMC ? bo leciało UP? nie widzę zgodności z sysem - ma być czekanie na zamknięcie świecy H1 ponad pivotem....
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
koalafx pisze:Niemiaszku napisz prosze czy ukrywajac SL fizyczny, dalej SL u Ciebie wynosi 30 pips ?
Odkad nie ma SL to pieknie sie zarabiaJednak broker STP a takie jaja sie dzialy jak byl SL widoczny.
czekam na odpowiedź i reakcję broka, bo sie szopki dzieją z MT4 u mnie... zobaczymy czy dadzą radę i jak szybko, bo jeszcze takich szopek z MT4 to nigdy nie miałem i kompletnie nie wiem co o tym myśleć

jeden z przykładów z dzisiaj: odpalone 3 MT4 na kompie, jedna działa bez problem, delikatnie tylko czasami zamula, na dwóch brak połączenia, nie działa pasek narzędzi a cena i wykresy chodzą

narazie to szlak mnie trafia, ale cierpliwie czekam, bo rozwiązanie tego problemu potwierdzi z czym mam do czynienia...
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
nie o to kompletnie chodzi, czy zgodne z sysem czy niehighend pisze:o co chodzi z tym EURUSD ?![]()

pozycja wisi przynajmniej do jutra, maile ze screenami poszły, więc czekam na odpowiedź i reakcję broka

czas pokaże, albo zysk albo w pysk... i zmiana

rozumiem, że nie zadziałał SL? bardziej pytałem o motywy otwarcia edka na longa zaraz po fomc....
no bo rozumiem, że problemy z MT4 i brokiem, ale pozycję chyba Ty otworzyłeś?
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
jak najbardziej ja kliknąłem BUY(po mojemu powinien być up do 1.1150/70), ale pozycja wskoczyła po kilku chwilach/minutach, bo tak naprawdę to platforma nie działała, brak połączenia, więc jakie było moje zdziwienie, że jednak zadziałała i mam otwartą pozycjęhighend pisze:rozumiem, że nie zadziałał SL? bardziej pytałem o motywy otwarcia edka na longa zaraz po fomc....

na jednej platformie nie ma pozycji w terminalu, a na drugiej jest i wszystko się działo w tym samym czasie

klikam przez OCT, więc jeżeli platforma nie działa, to nic nie powinno się wydarzyć, a restart kilkukrotny platformy, kompa i brak możliwości połączenia z serwerem broka, to wtedy nic nie działa: SL, TP ani TS

pozycja otwarta, a zero reakcji i obrony, bo niby jak

tym bardziej element zaskoczenia, zrobił wiecej szkód, bo nawet gdy cena idzie w przeciwną stronę niż otwarta pozycja to można, powinno się reagować... no chyba, że nic nie można, ale to czeka na wyjaśnienie, więc zobaczymy

jeżeli jest tylko jedno wytłumaczenie, że błąd techniczny/sprzętu jest po mojej stronie i da się to racjonalnie wytłumaczyć to nie ma problemu, przyjmuję stratę na klatę, ale takich cyrków jak dzisiaj to nigdy nie widzałem, a mam do czynienia z MT4 już kilka lat

jeżeli obrócą H1, to bedę obracał pozycję i grał z trendem jaki będę widział, nawet gdybym miał klikać z tel do czasu rozwiązania problemu z platformami na kompie

przy obecnym układzie na H1 to idziemy do MA21, a później się zobaczy

kasa nie ważna, ale zasady działania, współpracy, podejście do problemu ważniejsze od pieniędzy

Na smartphonie przez platformę mobilną można potwierdzać co jest na rachunku.
Same VPSy mogą czasem wykrzaczyć. Ja z HFT nie mam takich problemów typu pozycja otwarta a jej nie widać, ale mam platformę na własnym kompie i mobilną na smartphone. Kiedyś jednak u innego brokera zdarzały się cyrki na mt4.
Same VPSy mogą czasem wykrzaczyć. Ja z HFT nie mam takich problemów typu pozycja otwarta a jej nie widać, ale mam platformę na własnym kompie i mobilną na smartphone. Kiedyś jednak u innego brokera zdarzały się cyrki na mt4.
spróbuj postawić na nowo windowsa i MT4 i... nie wrzucaj tego OCT - klikaj bez OCT i zobacz czy jest OK.
Mi osobiście temat nie podpasował. OCT kupiłem i wywaliłem kasę w błoto gdyż straaaaasznie zamula mi na nim MT4.
Mam teraz inne OCT - ze wskaźnikiem DSWS od Dadasa. Od razu ustawia SL i TP i jest płynne, choć nie ma żadnych zaawansowanych opcji typu trailowanie itd.... trzeba ręcznie przesuwać SL i prowadzić....
Mi osobiście temat nie podpasował. OCT kupiłem i wywaliłem kasę w błoto gdyż straaaaasznie zamula mi na nim MT4.
Mam teraz inne OCT - ze wskaźnikiem DSWS od Dadasa. Od razu ustawia SL i TP i jest płynne, choć nie ma żadnych zaawansowanych opcji typu trailowanie itd.... trzeba ręcznie przesuwać SL i prowadzić....