Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
- marko remius
- Bywalec
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
wrzuć średnie na wykres, a następnie zapisz jako szablon, potem tylko wrzucasz cały szablon na dowolny wykres.
Ten sposób znam, tylko jak wrzucę gotowy szablon to kasuje mi wszystkie inne naniesione linie, kanały itp.
Kolego, jak masz 100 usd to nie otwieraj pozycji na 10 000 bo to jest pod sam korek. Poczytaj o ryzyku, zobacz jak dziala demo najpierw.rybarybson pisze:Witam, mam pytanie, które pomoże mi i innym zrozumieć zasadę działania Fx. Na przykładzie załączonego wykresu z piątku (09.07) Mam na koncie 100usd. Kupuję eur/usd przy dźwigni 1:100 czyli za 10.000usd. Kupuję ok. godz.15:45 na poziomie 1,10230 i czekam do 16:40 poziom 1,10615 różnica 385 pip. Czy spadki (broker) w trakcie wzrostów mogą mi zamknąć transakcję z powodu za małego zabezpieczenia.
Bardzo proszę o odpowiedź.
Od ceny 1,10230 do 1,10615 jest 38,5 pipsa bo pips na EUR/USD to jest czwarte miejsce po przecinku. Jaką dzwignię masz na rachunku? Jaki margin call ma Twoj broker? 30%/80%/90% ??
Wydaje mi sie, ze nie zadales sobie trudu zeby odpalic demo i sprawdzic o co chodzi?

Czy jest możliwość ustawienia aby na wykresie online pokazywało miejsca wszystkich zawieranych i zakańczanych transakcji? może jakiś wskaźnik? chciałbym mieć obraz co się działo na rynku taki sam jak przy testowaniu strategii, tylko że na wykresie na którym tradinguje.
Na platformie MT4 możesz zaznaczyć i przeciągnąć na wykres trady z historii, wtedy zostaną przeniesione na wykres.
Dziękuje za pomoc. Jest to bardzo przydatne ponieważ daje obraz na to jakie podejmowaliśmy decyzje w związku z naszymi inwestycjami. Niestety trzeba każdą transakcje wrzucać osobno. Może zna ktoś lepszy sposób, może jakiś wskaźnik rozszerzenie?Pablo90 pisze:Na platformie MT4 możesz zaznaczyć i przeciągnąć na wykres trady z historii, wtedy zostaną przeniesione na wykres.
To jest właśnie to czego szukałem, widać dokładnie to co się kombinowało na tym wielkim rynku. Polecam wskaźnik początkującym. Jeszcze raz dziękuje za pomoc.Pablo90 pisze:Spróbuj tego wskaźnika: https://www.mql5.com/en/market/product/2050
-
- Bywalec
Witam.
Czy gdzieś w sieci można znaleźć notowania kontraktów FRA (np. USD FRA 9x12). Z góry dziękuję za pomoc.
Czy gdzieś w sieci można znaleźć notowania kontraktów FRA (np. USD FRA 9x12). Z góry dziękuję za pomoc.
Nasunęła mi się taka myśl...
Forex to bukmaherka, nieprawdaż?
Fizycznie za swoje pieniądze nie kupujemy niczego tak na prawdę... A możemy zarobić bądź stracić. Obstawiamy czy edek pójdzie w górę czy spadnie, analogicznie do wyniku jakiegoś wydarzenia sportowego... Chociaż tutaj bardziej to podchodzi pod opcje binarne (bukmacherka) bo wynik jest zerojedynkowy, na forexie można w pewnym momencie wyjść z pozycji.
A przecież i tu i tam są jakieś dane pozwalające w jakimś stopniu oszacować czy wygra drużyna A czy B (S lub L)...
dobrze to widzę?
Jakiś czas obserwuję tematykę forexu i tak mi się nasunęło...
Przede wszystkim chodzi mi o to, że za swoje pieniądze nie kupujemy na FX niczego po za zakładem (z brokerem lub z rynkiem), że edek lub inne 'dobra' polecą w naszą stronę.
Jeszcze mam pytanie- żeby nie było offtop-
Iforex przysłał mi maila, że doładowali mi konto za 100 zł. No niby tam coś pykam, ale wkurza mnie 'gra' poprzez stronę, a nie znalazłem żadnej platformy do tego... Z czego mogę korzystać po za grą na stronie iforex?
Forex to bukmaherka, nieprawdaż?
Fizycznie za swoje pieniądze nie kupujemy niczego tak na prawdę... A możemy zarobić bądź stracić. Obstawiamy czy edek pójdzie w górę czy spadnie, analogicznie do wyniku jakiegoś wydarzenia sportowego... Chociaż tutaj bardziej to podchodzi pod opcje binarne (bukmacherka) bo wynik jest zerojedynkowy, na forexie można w pewnym momencie wyjść z pozycji.
A przecież i tu i tam są jakieś dane pozwalające w jakimś stopniu oszacować czy wygra drużyna A czy B (S lub L)...
dobrze to widzę?
Jakiś czas obserwuję tematykę forexu i tak mi się nasunęło...
Przede wszystkim chodzi mi o to, że za swoje pieniądze nie kupujemy na FX niczego po za zakładem (z brokerem lub z rynkiem), że edek lub inne 'dobra' polecą w naszą stronę.
Jeszcze mam pytanie- żeby nie było offtop-
Iforex przysłał mi maila, że doładowali mi konto za 100 zł. No niby tam coś pykam, ale wkurza mnie 'gra' poprzez stronę, a nie znalazłem żadnej platformy do tego... Z czego mogę korzystać po za grą na stronie iforex?