spready na forex co o tym sądzicie?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
mrczny

spready na forex co o tym sądzicie?

Nieprzeczytany post autor: mrczny »

Dostałem taką odpowiedź od jednego z brokerów. Nie wiem co o tym myśleć bo się na tyle nie znam. Co o tym sądzicie?
5/6 lipca był historycznym dniem dla strefy euro, co znalazło swoje odzwierciedlenie na rynkach. Tak się po prostu spready rozjechały. Ponadprzeciętna zmienność i luki dały o sobie znać. Taka jest natura rynku i jego specyfika. Jeśli jakiś broker nie odzwierciedla spreadów z rynku, to prawdopodobnie na co dzień ma je na znacznie wyższym, niekonkurencyjnym poziomie, aby w dłuższym terminie mógł sobie odbić poniesione straty.
dodam, że chodzi o rozjazd w spreadzie do 50 pipsów

irmentruda
Maniak
Maniak

Re: spready na forex co o tym sądzicie?

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

sporo, jaki instrument?

jackub

Nieprzeczytany post autor: jackub »

odstrzelić brokera, niezwłocznie,

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

mrczny pisze:dodam, że chodzi o rozjazd w spreadzie do 50 pipsów
Ja miałem jakiś czas temu rozjazd na 70p na GBPAUD podczas chyba payrollsów, chociaż siedziałem w tym momencie przy kompie i nawet przez pół sekundy nie zauważyłem takiego rozstrzału. Grałem na tej parze często, więc wiedziałem czego mogę się spodziewać - 15-30p zdarzało się czasem.
Broker znany, uznany tu na forum. Jako dowód wkleił mi wykres z excela. Taki wykres, gdzie mógłby sobie wpisać i 700p, a ja bym nie miał nic do gadania. Każdy broker ma tak napisane umowy przy akceptacji warunków, że co by się nie działo to i tak "nie jego wina". Gdzie byś się nie przeniósł.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Zakładacie konta u brokerów o wątpliwej reputacji, bez możliwości rynkowej realizacji zleceń, a potem płaczecie, że nie da się wypłacić/rozszerzają spready o 100 pipsów itp. itd. I jeszcze gracie na jakichś małopłynnych crossach :)
Powodzenia i sukcesów życzę.

mrczny

Nieprzeczytany post autor: mrczny »

nie wiedziałem, że XTB ma wątpliwą reputację ;)

chihuahua
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: chihuahua »

Pablo90 pisze:Zakładacie konta u brokerów o wątpliwej reputacji, bez możliwości rynkowej realizacji zleceń, a potem płaczecie, że nie da się wypłacić/rozszerzają spready o 100 pipsów itp. itd. I jeszcze gracie na jakichś małopłynnych crossach :)
Powodzenia i sukcesów życzę.
Masz coś więcej do powiedzenia poza trollowaniem prawie wszędzie, gdzie się udzielasz i pokazywaniem z góry jaki to Ty mądry jesteś? Zmień sobie avatar, bo trochę koliduje z tym, co sobą prezentujesz.
Napisałem, że broker nie ma wątpliwej reputacji, a wypłaty są realizowane w ciągu 1-3 dni. Konto ECN. Napisałem też, że bez względu na brokera może być tak, że mogą dziać się cuda, a broker i tak całe ryzyko przerzuci na klienta. Jeden podejdzie w razie reklamacji bardziej po ludzku, inny nie, jak w sytuacji z frankiem. Tam same kwotowania były u wielu brokerów od sasa do lasa.
Jak na świętego Hieronima jest deszcz albo go ni ma,
to pod koniec listopada pada albo nie pada.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

mrczny pisze:nie wiedziałem, że XTB ma wątpliwą reputację ;)
Żartujesz sobie?
chihuahua pisze:Masz coś więcej do powiedzenia poza trollowaniem prawie wszędzie, gdzie się udzielasz i pokazywaniem z góry jaki to Ty mądry jesteś? Zmień sobie avatar, bo trochę koliduje z tym, co sobą prezentujesz.
Awatar pochodzi z czasów kiedy byłem moderatorem na tym forum, ale to było na długo przed założeniem przez Ciebie konta, więc możesz tego nie wiedzieć :D
chihuahua pisze:Napisałem, że broker nie ma wątpliwej reputacji, a wypłaty są realizowane w ciągu 1-3 dni. Konto ECN. Napisałem też, że bez względu na brokera może być tak, że mogą dziać się cuda, a broker i tak całe ryzyko przerzuci na klienta. Jeden podejdzie w razie reklamacji bardziej po ludzku, inny nie, jak w sytuacji z frankiem. Tam same kwotowania były u wielu brokerów od sasa do lasa.
Chłopie jak narzekasz, że Ci spread zwiększyli w czasie NFP, do tego na niepłynnym crossie to jakiej odpowiedzi się spodziewałeś?

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Dlatego gram na stalym spreadze u broka stp i nigdy rozjazdu nie mialem.Nie warto napalac sie na maly spread u broka,ktory i tak cie wydyma.

ODPOWIEDZ