Witam serdecznie, chciałbym dowiedzieć się od was jak powinno sie liczyć zyski z pozycji ponieważ wczoraj czytałem u was na forum dużo rzeczy o pipsach i punktach i szczerze mówiąc sprawiły tylko większy zament w mojej głowie .
Chciałbym abyście opisali zyski z podanych danych.
Wybieram dźwignie 1:20, załóżmy, że minimalny depozyt wynosi 1000 zł czyli cała pozycja opiewa na 20 tyś zł. Mamy pare walutową AUD/PLN na początku cena wynosi bid 2.7903 i ask 2.7932 po 2 dniach cena wynosi bid 2.8003 i ask 2.8032. Pozycja , którą otwarłem była na wzrost, zakładając , że pozycja zostanie przyjęta po ask i sprzedana po bid na chłopski rozum wychodzi, że zysk wyniesie 50,83 zł przy pozycji takiej jak opisałem powyżej. Czy tak jest rzeczywiście jeśli nie to jak się liczy zyski będę wdzięczny za każdą rade itp.
Ps. Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę o domu maklerskim Efix to proszę o opinie o nim czy jest dobry itp.
Liczenie zysków z pozycji prośba o pomoc dla początkującego.
Re: Liczenie zysków z pozycji prośba o pomoc dla początkując
Masz pozycję na 0.2 lota (20 000 jednostek waluty bazowej). Walutą kwotowaną jest PLN co oznacza, że 1 pips dla jednego lota wart jest 10 PLN, dla 0.2 lota 1 pips warty jest więc 2 PLN. Zysk na transakcji wyniesie 71 pipsów, więc wynik w PLN to 71*2=142 PLN.
Co do brokera to wybierz regulowanego brokera STP z rynkowymi spreadami i mikrolotami.
Co do brokera to wybierz regulowanego brokera STP z rynkowymi spreadami i mikrolotami.